Skocz do zawartości

Subaru Sambar v 2012 - 1:24 - Aoshima

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wszystko co mogłem napisać, napisałem już w warsztacie, więc teraz tylko zdjęcia

TjoJqlX.jpg

5AyQZzZ.jpg

Lpn88Xg.jpg

Dn8dXnk.jpg

5hUM5LP.jpg

V6lz20P.jpg

bbgDpmY.jpg

gL8RnX4.jpg

0SpnwcA.jpg

AZG2cpC.jpg

Dawid i Goliat

4wyW9Uw.jpg

Choć uczciwie trzeba przyznać, że od Lamborghini jest 2 razy wyższy

Umq6Ra4.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Powiem tak: brzydal okrutny, ale przez to ciekawy

Podoba mi się dbałość o detale (szczególnie przy urządzeniach pożarniczych).

W sumie nietuzinkowy, bardzo ładnie zrobiony model.

Gratulacje Andrzeju

Napisano

Bardzo nietypowy model, jedynie odbiór psują...szyby, które są brudne + trochę słabo wyglądają uszczelki.

Napisano
Bardzo nietypowy model, jedynie odbiór psują...szyby, które są brudne + trochę słabo wyglądają uszczelki.

Nie da się ukryć, że masz rację. Przednią szybę myłem płynem do okularów, ale od zewnątrz była naklejona maska i szyba wyglądała na czystą. Maskę zdjąłem jak już kabina była zamknięta i wtedy wyszło, że płyn zostawił ślady.

Napisano

Ogólnie miodzio ! Spróbuj malować uszczelki flamastrem. Jest to trochę upierdliwe i czasem trzeba to robić na wdechu ale efekty są powalające. Jedyny wymóg tej operacji to to że nie wolno "pisać" uszczelek przed lakierem bezbarwnym -- on rozmywa flamastra i kicha. Czyli kolejność musi być taka :

Baza

Bezbarwny połysk -- tydzień na schnięcie

I teraz można jechać flamastrem uszczelki.

Napisano
......... Czyli kolejność musi być taka :

Baza

Bezbarwny połysk -- tydzień na schnięcie

I teraz można jechać flamastrem uszczelki.

Ale potem nie będzie można dotknąć tych uszczelek ? Flamaster nie da zbytniego połysku ?

Napisano

ja malowałem raz uszczelki flamastrem Tamki ale od środka. Wyszło znośnie ale musiałem kilka razy malować nim bo jakiś taki strasznie rzadki był

Napisano

Ja do uszczelek używam STAEDTLER Foliopis Lumocolor Special M , daje lekko satynowy efekt, szybko schnie, w razie wpadki można go szybko zetrzeć wilgotnym wacikiem.

Napisano

jestem fanem tej marki. Lubie 4X4 , Zatem musi mi się podobać !!!

Napisano
Jeszcze raz zapytam: można dotknąć pomalowanych uszczelek ? Nie ścierają się ?

Jacku - od razu po pomalowaniu zostawisz palucha. Chwilkę to schnie, ale jak już wyschnie, to możesz normalnie się z tym obchodzić, zetrzesz dopiero, jak będziesz mocniej pocierał to samo miejsce, lub przejedziesz kilka razy czymś wilgotnym.

• 1 month later...