Headhunter88 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Hej, dziś postanowiłem wypróbować metodę kąpieli osłony kabiny w sidoluxie. Typ sidoluxu taki jak ten http://selgros24.pl/images/prodImages/Sidolux_EXPERT_PLYN_DO_MYCIA_PANELI_SIDOLUX_750_ml_15767148_0_1000_1000.jpg Efekt bardzo zły-cała część pokryła się nieprzezroczystym nalotem. Zmyłem ją spokojnie izopropanolem więc szkoda niewielka, ale pytam się co poszło nie tak. Druga sprawa jak taka kąpiel ma wógole wyglądać? Skoro po nałożeniu i najmniejszym dotknięciu sidolux od razu się rozmazuje? Poniżej słabej jakości fotki przed oczyszczeniem (sory za jakość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Zły Sidolux - to nie może być płyn do MYCIA. Raczej https://www.sklep-sidolux.pl/produkt/sidolux_expert_do_ochrony_i_nablyszczania_powierzchni_zewnetrznych_750ml.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Sidolux jeśli już, to ten: Ja jednak zupełnie nie rozumiem po co go używać od owiewki, zresztą tak samo jak i inne lakiery. Chcesz mieć połysk, to owiewkę wypoleruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Sidolux jeśli już, to ten: Ja jednak zupełnie nie rozumiem po co go używać od owiewki, zresztą tak samo jak i inne lakiery. Chcesz mieć połysk, to owiewkę wypoleruj. Dzięki za podpowiedź, Solo ja pamiętam jak pokazywałeś te szyby w Twoim F-5 Tiger bodajże, ale po prostu chciałem wypróbować i zobaczyć czy to daje jakiś efekt bo jednak sporo wiary to stosuje (albo na zachodzie ten sławny Future) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 No ale ja w przypadku mojego F-5 pisałem właśnie, że użyłem Sidoluxu i mi owiewka zrobiła się z czasem mleczna. Szczerze odradzam używania Sidoluxu w ogóle. Chyba że do podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Ja to także w pejoratywnym sensie wspomniałem (sorry za nieporozumienie) bo chyba tylko w takim się nadaje ten specyfik do modelu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Witam ponownie, po zastosowaniu kąpieli części przezroczystej w akrylowym humbrolu clear, efekty niewiele lepsze niż przy sidoluxie. Część przezroczysta stała się mleczna, pojawiły się na niej takie ślady jakby po jakiejś delikatnej zawiesinie. Dopiero godzina czyszczenia izopropanolem przewróciła stan poprzedni. Nie wiem może ja coś robię źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Zdradzisz, po co kąpałeś owiewkę w tym Humbrolu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Bo inni chwalili, rzekomo to zabezpiecza powierzchnię np. przed oparami chemii olejnej i nadaje ładny połysk...ale nie mam pojęcia jak im się to udaje zrobić dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Sidolux jeśli już, to ten: Ja jednak zupełnie nie rozumiem po co go używać od owiewki, zresztą tak samo jak i inne lakiery. Chcesz mieć połysk, to owiewkę wypoleruj. Tez tego używam, jeste zadowolony, przed kalkami tez tym zabezpieczam , a z humbrola clesrfixa to teraz tylko będę przyklejal dzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Tez tego używam, jeste zadowolony, przed kalkami tez tym zabezpieczam , a z humbrola clearfixa to teraz tylko będę przyklejal szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Raz wykompałem owiewkę w sido. Faktycznie zrobiła się bardziej błyszszcząca, jednakże podczas zdejmowania maskowania do malowania częsć z powłoki zeszło. Odpuściłem sobie tą metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi