zloty Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Obok Tupolewa powstaje DC-7c z zestawu Rodena. Rzeźba w mydełku Kilka fotografii; Ale ma być pięknie,błyszcząco,modnie i stylowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 I bardzo pięknie jest! Malowanie Alitalii z tego okresu było jednym z najfajniejszych jak dla mnie. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Modelu jestem ciekaw bardzo. Choć malowanie Alitalii bardziej podoba mi się współczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Listopada 2016 A ja zapytam - z owiewką kabiny będziesz coś robił? Co to w ogóle jest na zdjęciach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Sam jestem ciekaw co to bedzie. Złożył się jak widać, przypomina DC czyli nie jest najgorzej. Lini gdzieniegdzie giną, miejscami są krzywo poprowadzone, jest dużo pracy z powierzchnią modelu. Oszklenie w ogóle nie siedzi.Po dolozeniu materiału szyby podniosły się dramatycznie powyżej poziomu dzioba.Dlatego zrobienie przezroczystej szybki jest co najmniej kłopotliwe. Ja dam kalkę. Jest jeszcze sprawa przodu dzioba.W modelu wydaje się trochę zbyt wyplaszczony. Nie mam dobrych rysunków aby porównać.Na zdjeciach widać że ten dziub w 7mce taki dziwny jakiś. Marcin, na foto owiewka jest zaszpachlowana.Zrownalem szyby z ramą na gładko. Na to pojdzie kalka. Jeszcze jej nie wkleiłem, bo może jak pisałem powyżej będę poprawiał dziób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Hej! Świetnie, że założyłeś oddzielny warsztat Jak zobaczyłem tą zaszpachlowaną owiewkę, to pomyślałem: "o, kopyto - znaczy będzie tłoczenie" Ale jak wolisz zrobić kalki to też OK - grunt, że efekt końcowy będzie super. Powodzenia w budowie Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Oczywiście że chodzi mi o super efekt końcowy. Dlatego czekam aż VFD wzbogaci jak zapowiedzieli wszystkie swoje kalki w okienka 3D. Moim zdaniem pasażery wyglądają świetnie z takim gadżetem. Postanowiłem flotę cywili w 1:144 zbudować tylko w oparciu kalkomanie które mają okna 3D. Po DC i Tupolewie pod nóż pójdzie Tristar Cathay Pacific, no chyba że mi się odwidzi i zrobię pomaranczowo różowego misia PSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Oczywiście że chodzi mi o super efekt końcowy. Dlatego czekam aż VFD wzbogaci jak zapowiedzieli wszystkie swoje kalki w okienka 3D.Moim zdaniem pasażery wyglądają świetnie z takim gadżetem. Postanowiłem flotę cywili w 1:144 zbudować tylko w oparciu kalkomanie które mają okna 3D. Po DC i Tupolewie pod nóż pójdzie Tristar Cathay Pacific, no chyba że mi się odwidzi i zrobię pomaranczowo różowego misia PSA. A mógłbyś przybliżyć producenta tych kalek 3D? Jakiś link? Bardzom ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Tu masz VFD http://www.vintageflyerdecals.com/vfd000-225---l-1011-hawaiian-air.html Taki standard okienek ma być niebawem we wszystkich ich kalkomaniacḥ Tu duży wybór http://www.authentic-airliner-decals.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Roden dobrze zrobił ten dziób,nic nie będę kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Prawie poskładany. Szpachlowanie,szlifowanie,zalewanie glutem,trasowanie,szpachlowanie,szlifowanie... Ma być glanc pod polerowane alu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Fajnie oglądać postępy Ostatnio przekonałem się do spróbowania surfacera jako płynnej szpachli (dotąd zawsze używałem gluta). Co prawda jeszcze nie spróbowałem , ale może jest jakiś powód dla którego używasz właśnie gluta? Może jakaś ważna przewaga nad Surfacerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 W tym modelu jest ogólnie kaszana z fakturą powierzchni. Nierówne linie różnej głębokości,brak linii podziału w ogóle,powyszczerbiane linie,itp itd. Zasadniczo w glucie lepiej się trasuje,szpachla potrafi się wykruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2017 Po takim długim czasie jaki upłyną od rozpoczęcia modelu Alitalia trochę mi się opatrzyła.Na dzisiaj będzie raczej Braniff,no chyba że producenci kalek zaskoczą mnie czymś kolorowym i urokliwym. Tymczasem powierzchnia prawie doprowadzona do ładu; I z silniczkami; Same silniczki; Myślę że na tym modelu wypróbuje chrom od Mr Paint i na to ich lakier 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2018 Dopasowanie silników do gondoli to słaby punkt tego zestawu,ale szlifuję dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi