K.Barcz Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Chciałbym pokazać Wam coś takiego . I nie jest to model oczekiwany czeskiego producenta, a naszego nowego producenta żywicznych modeli tzw "MULTIMEDIALNYCH" Tu mogę zdradzić kilka tajemnic . Otóż model już niebawem ujrzy światło dzienne w zestawie oferowanym doświadczonym modelarzom. Technologicznie trudny. Oprócz typowych części żywicznych, będzie blaszka fototrawiona, golenie podwozia głównego metalowe, kabiny wytłaczane ze szkła organicznego, wzmocnione drutem i wygięte łopaty wirnika głównego, kalkomania do 6 malowań . Ja otrzymałem jak widać na fotach prototyp nr 2 , który już na ten moment bardzo znacznie się różni od docelowego modelu. Moje uwagi i "GRONA KONSTRUKTORÓW" przyczyniły się do kilku znacznych poprawek. Model w stanie surowym był prezentowany na festiwalu w ŁASKU. Testowałem możliwość złożenia zestawu i oto co mi wyszło. Na chwile obecną nie mogę podać więcej szczegółów -czyli ceny i momentu wydania. Prace finałowe trwają, ale to już niebawem. Od siebie dodam, że bardzo dużo elementów jest perfekcyjnie wykonanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Witam...temat zdecydowanie w moim guście,czyli śmigłowiec a MI-8 czy 17 to chyba najbardziej ulubiony.Przyznam,ze jestem pod wrażeniem niektórych elementów np.wrota czy sufit przedziału transportowego bardzo fajnie wyglądają(lepszych nie widziałem,ani w 1/72 ani w 1/35)...na plus też koła i wykonanie ścianek za siedzeniami pilotów ......ale już trochę gorzej wygląda przednia szyba(trochę przypomina tą ze Zvezdy)...no i pokrywy przekładni głównej zbytnio zaokrąglone,a te od silnika za proste od góry-powinny być bardziej zaokrąglone(garbate)...to takie spostrzeżenia moje,ale raduje serce ten widok,no i model bardzo ładny p.s.aaa...bardzo fajne też rozwiązanie montażu piasty wirnika....we fragmencie przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Kalki i malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Wow i to jeszcze 1/48! Kleiłbym Moje Mi-4 (1/35) wygląda przy tym jak duża wydmuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Hej, na pudełku jest chyba literówka (METAL PARTES). Piszę, bo może macie jeszcze możliwość poprawienia Więcej takich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Kiedy jakieś szczegóły co do dostępności? Oferta kusząca, ale żywiczny model tej wielkości zaskoczy pewnie portfel ceną jak lewy prosty sam czubek nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 nooo.... przejrzałem sobie jeszcze raz dziś fotki, nooo - ilość detalu wnętrza robi wrażenie. no i sam model-prototyp też świetny pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Krzysztofie, jakieś info dot. premiery, widełek cenowych i kanałów dystrybucji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Temat umarł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Temat nie umarł tylko wciąż są poprawki, tak aby w Wasze ręce wpadł model najlepiej wykonany na jaki pozwala technologia żywiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Coś wiadomo... co gdzie i kiedy? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi