K.Barcz Napisano 1 Grudnia 2016 Napisano 1 Grudnia 2016 Chciałbym pokazać Wam coś takiego . I nie jest to model oczekiwany czeskiego producenta, a naszego nowego producenta żywicznych modeli tzw "MULTIMEDIALNYCH" Tu mogę zdradzić kilka tajemnic . Otóż model już niebawem ujrzy światło dzienne w zestawie oferowanym doświadczonym modelarzom. Technologicznie trudny. Oprócz typowych części żywicznych, będzie blaszka fototrawiona, golenie podwozia głównego metalowe, kabiny wytłaczane ze szkła organicznego, wzmocnione drutem i wygięte łopaty wirnika głównego, kalkomania do 6 malowań . Ja otrzymałem jak widać na fotach prototyp nr 2 , który już na ten moment bardzo znacznie się różni od docelowego modelu. Moje uwagi i "GRONA KONSTRUKTORÓW" przyczyniły się do kilku znacznych poprawek. Model w stanie surowym był prezentowany na festiwalu w ŁASKU. Testowałem możliwość złożenia zestawu i oto co mi wyszło. Na chwile obecną nie mogę podać więcej szczegółów -czyli ceny i momentu wydania. Prace finałowe trwają, ale to już niebawem. Od siebie dodam, że bardzo dużo elementów jest perfekcyjnie wykonanych. Cytuj
Sławekb Napisano 1 Grudnia 2016 Napisano 1 Grudnia 2016 Witam...temat zdecydowanie w moim guście,czyli śmigłowiec a MI-8 czy 17 to chyba najbardziej ulubiony.Przyznam,ze jestem pod wrażeniem niektórych elementów np.wrota czy sufit przedziału transportowego bardzo fajnie wyglądają(lepszych nie widziałem,ani w 1/72 ani w 1/35)...na plus też koła i wykonanie ścianek za siedzeniami pilotów ......ale już trochę gorzej wygląda przednia szyba(trochę przypomina tą ze Zvezdy)...no i pokrywy przekładni głównej zbytnio zaokrąglone,a te od silnika za proste od góry-powinny być bardziej zaokrąglone(garbate)...to takie spostrzeżenia moje,ale raduje serce ten widok,no i model bardzo ładny p.s.aaa...bardzo fajne też rozwiązanie montażu piasty wirnika....we fragmencie przekładni Cytuj
joles Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Wow i to jeszcze 1/48! Kleiłbym Moje Mi-4 (1/35) wygląda przy tym jak duża wydmuszka. Cytuj
Marudek Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Hej, na pudełku jest chyba literówka (METAL PARTES). Piszę, bo może macie jeszcze możliwość poprawienia Więcej takich modeli Cytuj
Mikele Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Kiedy jakieś szczegóły co do dostępności? Oferta kusząca, ale żywiczny model tej wielkości zaskoczy pewnie portfel ceną jak lewy prosty sam czubek nosa Cytuj
wuwumaster Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 nooo.... przejrzałem sobie jeszcze raz dziś fotki, nooo - ilość detalu wnętrza robi wrażenie. no i sam model-prototyp też świetny pozdrawiam ww Cytuj
joles Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Krzysztofie, jakieś info dot. premiery, widełek cenowych i kanałów dystrybucji? Cytuj
K.Barcz Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Napisano 10 Stycznia 2017 Temat nie umarł tylko wciąż są poprawki, tak aby w Wasze ręce wpadł model najlepiej wykonany na jaki pozwala technologia żywiczna. Cytuj
djjanki81 Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Coś wiadomo... co gdzie i kiedy? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi