Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym pokazać Wam coś takiego . I nie jest to model oczekiwany czeskiego producenta, a naszego nowego producenta żywicznych modeli tzw "MULTIMEDIALNYCH"

M%2028_1.jpg

Tu mogę zdradzić kilka tajemnic .

Otóż model już niebawem ujrzy światło dzienne w zestawie oferowanym doświadczonym modelarzom. Technologicznie trudny.

Oprócz typowych części żywicznych, będzie blaszka fototrawiona, golenie podwozia głównego metalowe, kabiny wytłaczane ze szkła organicznego, wzmocnione drutem i wygięte łopaty wirnika głównego, kalkomania do 6 malowań .

Ja otrzymałem jak widać na fotach prototyp nr 2 , który już na ten moment bardzo znacznie się różni od docelowego modelu. Moje uwagi i "GRONA KONSTRUKTORÓW" przyczyniły się do kilku znacznych poprawek.

Model w stanie surowym był prezentowany na festiwalu w ŁASKU.

Testowałem możliwość złożenia zestawu i oto co mi wyszło.

Na chwile obecną nie mogę podać więcej szczegółów -czyli ceny i momentu wydania. Prace finałowe trwają, ale to już niebawem.

Od siebie dodam, że bardzo dużo elementów jest perfekcyjnie wykonanych.

M%202.jpg

M%203.jpg

M%205_1.jpg

M%204_1.jpg

M%207_1.jpg

M%206.jpg

M%208.jpg

M%209_1.jpg

M%2010_1.jpg

M%2011_1.jpg

M%2013_1.jpg

M%2016.jpg

M%2017_1.jpg

M%2015.jpg

M%2014_1.jpg

M%2018.jpg

M%2019_1.jpg

M%2020_1.jpg

M%2021_1.jpg

DSC09914_1175x800_1.jpg

M%201.jpg

DSC09931_1280x736.jpg

DSC09916_944x800.jpg

DSC09969_1280x771.jpg

DSC09969_1280x771.jpg

M%2026_1.jpg

M%2024_1.jpg

M%2030_1.jpg

M%2029_1.jpg

M%2026_1.jpg

M%2022_1.jpg

M%2025_1.jpg

Napisano

Witam...temat zdecydowanie w moim guście,czyli śmigłowiec a MI-8 czy 17 to chyba najbardziej ulubiony.Przyznam,ze jestem pod wrażeniem niektórych elementów np.wrota czy sufit przedziału transportowego bardzo fajnie wyglądają(lepszych nie widziałem,ani w 1/72 ani w 1/35)...na plus też koła i wykonanie ścianek za siedzeniami pilotów ......ale już trochę gorzej wygląda przednia szyba(trochę przypomina tą ze Zvezdy)...no i pokrywy przekładni głównej zbytnio zaokrąglone,a te od silnika za proste od góry-powinny być bardziej zaokrąglone(garbate)...to takie spostrzeżenia moje,ale raduje serce ten widok,no i model bardzo ładny

p.s.aaa...bardzo fajne też rozwiązanie montażu piasty wirnika....we fragmencie przekładni

Napisano

Wow i to jeszcze 1/48! Kleiłbym Moje Mi-4 (1/35) wygląda przy tym jak duża wydmuszka.

Napisano

Kiedy jakieś szczegóły co do dostępności? Oferta kusząca, ale żywiczny model tej wielkości zaskoczy pewnie portfel ceną jak lewy prosty sam czubek nosa

Napisano

nooo.... przejrzałem sobie jeszcze raz dziś fotki, nooo - ilość detalu wnętrza robi wrażenie.

no i sam model-prototyp też świetny

pozdrawiam

ww

Napisano

Krzysztofie,

jakieś info dot. premiery, widełek cenowych i kanałów dystrybucji?

• 1 month later...
Napisano

Temat umarł?

Napisano

Temat nie umarł tylko wciąż są poprawki, tak aby w Wasze ręce wpadł model najlepiej wykonany na jaki pozwala technologia żywiczna.

• 4 months later...