Stojkovic Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 Z mojej perspektywy wygląda, że nie jest to 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Z mojej perspektywy wygląda, że nie jest to 90 stopni. Sprawdż równoległość krawędzi burty z krawędzią osłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 Dzięki za fotkę. Postaram się zrobić w zbliżony sposób do 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Podglądam, to takie nietypowe modele, ale jak wyjdą, to zawsze zachwycają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Dzięki! Każdy kibic jest w warsztacie na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Tak patrząc na to to co pokazuje Dragon odnośnie tych 90 stopni znowu nasówaja się wątpliwości... http://www.mojehobby.pl/products/German-2cm-Flakvierling-38-Mid-Production.html Jak zwykle chinole dali ciała merytorycznie, czy rzeczywiście mogło być mniej niż 90 stopni? Do dyskusji dorzucę jeszcze to foto z epoki: Zatem bądź tu teraz człowieku mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 i tak będę malował osłony osobno więc nie ma pośpiechu w analizie. Spróbuję po malowaniu dopasować je jak najbliżej 90 stopni ale nie na siłe. To cyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Marca 2017 obstawiam kilka stopni od 90, kilka fotek większość pokazuje że blisko ale nie 90... mam nadzieję że widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Marca 2017 Autor Share Napisano 7 Marca 2017 Myślę, że w sposób jednoznaczny rozwiewa to temat kąta wychylenia osłon pancernych. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Kolejny weekend, kolejna odsłona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Wygląda zacnie, na pierwszym zdjęciu na dachu kabiny widać jakiś włos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Widziałem go już przy oglądaniu zdjęć. Zerwie się przed nałożeniem filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 A jakie filtry będą stosowane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Jeśli dobrze widzę to poprawiłeś korbę na masce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Zazwyczaj stosuję filtr jasnozielony i piaskowy żeby stonować odcienie kamo. Korbę przeklejałem, powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Chwila czasu jaką miałem dzisiaj na prace przy modelu spożytkowałem na podkreśleniu wszystkich nitów i wystających elementów na flaku. Następnym razem położe już wspomniane filtry i zajmę się samymi lufami działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 mało widać na fotkach, same cienie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 W sumie racja, mało co widać. Poprawię fotki, ale już po zamontowaniu luf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Witajcie. Położyłem dwa filtry - pomarańczowy i brązowy. W kolejce jeszcze jasny zielony. Niestety jak zwykle na fotach zobaczyłem słodki odcisk palca z czegośtam (pewnie farba którą malowałem lufy). Żeby było śmieszniej, model malowany poza domem, więc nie mogę teraz podskoczyć do pokoju obok, żeby usunąc... ehhh. Lepsze fotki Flaka po wyciągnięciu nitów Same lufy Na tym etapie jestem całkiem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Bardzo fajny kolor bazy. Czy robiłeś tym zestawem modulacyjnym? Mnie gdzieś zniknęła z mojego żółć w trakcie - chyba przez dwie ostatnie kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 Tak, to zestaw AK do modulacji. Lubie go bo znacznie ułatwia mi proces odpowiedniego wycieniowania. Jednocześnie przy bardzo ograniczonym czasie mogę przejść z ednego etapu na drugi bez potrzeby mieszania koloru raz jeszcze. Często po wyschnięciu odcień nieco się różni od tego co było podczas malowania. Dodatkowo za każdym razem nakładam filtry by subtelnie połączyć przejścia kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Tak, to zestaw AK do modulacji. Lubie go bo znacznie ułatwia mi proces odpowiedniego wycieniowania. Jednocześnie przy bardzo ograniczonym czasie mogę przejść z ednego etapu na drugi bez potrzeby mieszania koloru raz jeszcze. Często po wyschnięciu odcień nieco się różni od tego co było podczas malowania. Dodatkowo za każdym razem nakładam filtry by subtelnie połączyć przejścia kolorów. Ale zawsze nakładasz wszystkie 6 warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Czasami pomijam odcień shadow i dark base np. we wnętrzach. Zazwyczaj shine stosuje już tylko do krawędzi i nitów i wystających elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 Czasami pomijam odcień shadow i dark base np. we wnętrzach.Zazwyczaj shine stosuje już tylko do krawędzi i nitów i wystających elementów. Bingo! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Ślad palucha usunięty. Za chwilę zabieram się za lakierowanie pod kalki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi