Jump to content

SH 60 ze szkoły Top Gun Dragon skala 1:144

Marudek
 Share

Recommended Posts

Witam,

Rozpoczynam kolejny projekt w skali 1:144. Będzie nim BANDIT z amerykańskiej szkoły Marynarki wojennej Top Gun w "rosyjskim" malowaniu. Model planuję postawić na pustynnej podstawce jak po "zestrzeleniu".

Wybrałem malowanie szaro-zielono-czarne.

bh7V3aF.jpg

W modelu zamierzam zmienić kilka części, ale tylko to co jestem w stanie zrobić we własnym zakresie (bez części trawionych lub drukowanych zewnętrznie).

Pozdrawiam,

Marudek

Edited by Guest

Witam,

Co prawda dobrego inboxu nie dam rady już zrobić, ale mogę podać linki:

Modeling Madness

Budowę zacząłem od kokpitu. Próbowałem wytłoczyć kabinę, ale nie udało mi się uzyskać tłoczenia dobrej jakości w tak głębokim tłoczeniu. Ale jestem uparty i wytłoczyłem oszklenie po kawałku, a "otwory okienne" w plastikowym oszkleniu wyfrezowałem. W samym kokpicie dodałem kilka drobiazgów do siedzeń, pasy, pedały orczyków, wyciąłem też kikuty imitujące wolanty i wstawiłem coś bardziej "wolantopodobnego" wykonanego z drutu . Ogólnie tak to na razie wygląda:

XHDhIkf.jpg

zTXYet1.jpg

nQDm1Wp.jpg

4IpKFSj.jpg

zRoVBlz.jpg

DqN8bDd.jpg

1YC8tFn.jpg

s1fh6Gn.jpg

Pozdrawiam,

Marudek

Edited by Guest

Hej kokos85 to miał być model weekendowy, ale jak zobaczyłem co można z niego wycisnąć to nie wytrzymałem i zacząłem po swojemu komplikować budowę

Do poprawienia na zewnątrz będzie dodanie kilku sensorów na nosie, wykonanie obciążonego podwozia (to w zestawie jest zwieszone jak do modelu w locie) oraz wykonanie subtelniejszych detali wzdłuż kadłuba i w wirniku głównym. Model planuję skończyć max w dwa tygodnie

Właśnie skończyłem olejać różnymi drobinkami wewnętrzne i zewnętrzne strony drzwi kabiny. Po co wewnętrzne? Bo oba drzwi będą otwarte

Mam pytanie do znawców czy te elementy na trójnogach przyczepionych do kabiny w górnych rogach przedniej szyby - czy to są lusterka

• 1 year later...

Hej,

Wracam do budowy SH-60. Zmieniłem nieco koncepcję - mniej rzeźby, więcej malowania. Zatem część transportowa będzie zamknięta. Jedyne detale "od siebie" będą na zewnątrz, pljs otwarta kabina pilotów, którą zrobiłem już wcześniej.

Pozdrawiam,

Marudek

Hej,

To by było na tyle jeśli chodzi o wnętrze. Jeszcze tylko malowanie i zamykam przedział transportowy.

FCcOiTi.jpg

Tak to wyglądało po sklejeniu razem kabiny pilotów z resztą kadłuba, podwoziem i kilkoma drobnymi detalami.

NF8guaJ.jpg

2ABZgMU.jpg

A tu już po malowaniu podkładem:

uKJFl70.jpg

Teraz się zacznie zabawa z malowaniem.

Pozdro,

Marudek