Merten Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Ładnie, ładnie. Też mnie dzown czeka. Ale na razie nawet nie mam planu na posterunek-rogatkę, no i najpierw i tak marzą mi się szlabany! Rysunki z repozytorium pkp ściągnąłem, ale jeszcze nawet nie próbuję się zastanawiać "kiedy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2018 No a Paweł tylko dosypuje do pieca... co chwila coś nowego, do semafora świetlnego już od dawna mam materiały a i E92 kusi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 ... a i E92 kusi ... To brać się za prawdziwy skracz, a nie semaforami tu ludzi mamić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2018 @Rafał B no z tym wynalazkiem to sęk w tym że można zrobić tylko jedną połówkę bo druga część jest taka sama tylko ktoś to musi odlać ;) może kiedyś... natomiast z okazji kilku dni wolnych - bez rodziny ;) - dzisiaj dzień z lutownicą, niestety projektanta Parta okładał bym pałą, pasowanie blaszek delikatnie mówiąc pozostawia sporo do życzenia, o brakującym jednym zapięciu nie wspominając (pojazd ma 6 spinek a na blaszce jest 5 ) także zmęczony blacharką, podjąłem decyzję że jeden "mesiek" dostanie otwartą maskę a w drugim zamykam na głucho, i jak widać na zdjeciach, zamknięta wersja gotowa do montażu (tylko na sucho) a druga w trakcie, sporo poprawek wymusza sztukowanie z 3 setu... cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2018 zaczęło się... koła pod koleje zabawy wstępnie opsikane pierwsza karoseria też wstępnie... cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Koła wyszły świetnie. Bardzo kolejowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 no z tym wynalazkiem to sęk w tym że można zrobić tylko jedną połówkę bo druga część jest taka sama tylko ktoś to musi odlać ;) Tak, zauważyłem ale w sumie gdy się już tak dzierga z ręki, to niekiedy nawet łatwiej i szybciej jest zdublować poszczególne elementy i zrobić lustro, niż bawić się w odlewanie...zwłaszcza, że tu było by co odlewać ...no chyba, że chodzi o kwestię marketingową, no to nie podlega dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2018 wstępnie opsikane, złożone bo nie mogłem się oprzeć, sęk w tym że brakuje mi tła musze jakieś wyrzeźbić nowe bo tutaj tylko dwa auta i wagonik a jużnie ogarniam z fotkami... teraz kolejna mordęga bo muszę 2 plandeki zrobić... no ale zaczyna to jakoś wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Wagon najładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Modulację na wagonie zrobiłeś..a na ciężarówkach już nie..i to widać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Ad piotrkur czytamy? "wstępnie popsikane"... sęk w tym że mam dylemat i to spory co do malowania samych MB. Według AK real color to bardziej ciemny, ten co jest na modelach obecnie to Tamiya według zdjęcia na którym bazuje faktycznie German grey jest bardzo ciemny, mała różnica w odcieniu z czarnym na b/w foto które mam bardziej pasuje AK i tutaj dylemat czy to zrobić w cm czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Upsss- doczytałem.. a dobór koloru..cóż..moim skromnym zdaniem-jaki dasz będzie git!Pojazdy się kurzyły,brudziy,blachy były wymieniane "kawałkami" albo były podmalowywane w warsztacie polowym lub "gdziebądź"..Z własnego doświadczenia wieme że kolor w wojsku jest rzeczą dość umowną.. dawaj dalej..na autka coś wrzuć bo grzech je '"plandekować"..(chyba że znowu nie doczytałem czegoś.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2018 No jako że wsio na kołach jakichkolwiek ale na szynach to ostatnio mój "konik" i na "chłopski rozum" przypuszczam że wożono różne graty (typu podkłady, kawałki szyn do naprawy torowiska może tłuczeń i piach do podsypania) ale większość zdjęć jakie mam do ciężarówek na szynach są właśnie z plandekami- może z w/w powodów być może były też balastowane np workami z piaskiem w celu zwiększenia nacisku na oś dla polepszenia uciągu, tutaj pojazdy szynowe mają "nie co inne właściwości trakcyjne" ;) główne zdjęcia na których się opieram szału nie ma ale do MB jest wogóle mało zdjęć... no i ok raczej pójdę w kierunku AK bo im dłużej patrzę tym ciemniej widzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Widziałem dzisiaj że Mini Art. wydał gadżety kolejowe Morze jeden Merc szary a drugi w camo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2018 no raczej coś w ten klimat więc tylko szarość widzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 14 Kwietnia 2018 Share Napisano 14 Kwietnia 2018 Tylko podziwiac, wiernosc wykonania rewelacyjna, szkoda, ze nie dlubiesz w 1/87 chcialbym miec cos takiego w moje kolekcji. Juz nie moge doczekac sie efektu koncowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Lipca 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Lipca 2018 i jak to zawsze u mnie, za mało czasu na malowanie do tego pogoda "generuje" inne zajęcia ( z dzieciakami, np basen w ogródku ) tak więc taka mała odskocznia co by nie wypaść z obiegu... Jednoosobowy schron przeciwodłamkowy często mylony z bunkrem obronnym, ten służył jednynie do "schowania się" w trakcie nalotu przed latającymi odłamkami ;) sam bunkier to żywica, master wykonałem sam a odlewy przyjaciel z forum ;) Dzięki Piotrze pozostało jeszcze kilka detali do dopracowania być może dojdzie jakiś pozorant na patrolu ;) cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Ładny, dodaj może jakąś ptasią kupę na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Lipca 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Lipca 2018 kupa raczej będzie nie widoczna... ale gdzieś mam jakieś ptaszyska może coś małego poszukam... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Listopada 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2018 i z malowaniem krucho ale za to coś tam się buduje, kolejny G10 docelowo wersja malowania "Persil", jak zwykle przy wagonie Ironside masa przeróbek poprawek a i tak merytorycznie leży więc raczej jako obiekt testowy dla kalkomani i być może będzie cieszył oko a malowanie z lewej potem drugi dostanie to z prawej ;) cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Pin-up w wersji kolejowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2018 mało czasu ale prawie finisz z "zielonym", może jakieś malowanko przez święta...stan na dziś ] zostały 4 stopnie 2 poręcze i papa na dach. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 To kiedy palunesz malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2018 no jak się uda to po 20 żona w domu bo do pracy wraca dopiero 8 stycznia xDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi