slawekmalysek Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Lipstein napisał: w każdym schronie, w każdym ukryciu, w każdej fabryce był taki napis... No cóż żaden ze mnie prof. Miodek ale kontekst Twojej wypowiedzi poprostu źle zrozumiałem Edytowane 14 Marca 2023 przez slawekmalysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) 7 minut temu, slawekmalysek napisał: ?? Palenie wzbronione , zapamiętałem , za szczyla kleiłem Graffa Zeppelina kartonowego z jsc i tam w hangarach był taki napis :0 Edytowane 14 Marca 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 1 minutę temu, Evildead napisał: Palenie wzbronione , zapamiętałem , za szczyla kleiłem Graffa Zeppelina kartonowego z jsc i tam w hangarach był taki napis :0 RAUCHEN VERBOTEN habe ich verstanden Wyjaśniłem powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Grunt to się dogadali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2023 Rynny skończone, kombinuję z rampą po lewej, z prawej chyba zostawie podest i schodki. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Sam sobie projektujesz i drukujesz kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2023 @Lipsteinprojekt sam, druk zlecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 A wiesz, na jakim papierze są drukowane? Zamawiałem 3 razy w internecie i porażka, kalka gruba jak siatka z Biedronki; chyba czas znaleźć w Krakowie kogoś, kto to wydrukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2023 Jak masz projekt pisz a.fiedotow@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Mr Decal... Znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2023 w ramach poszukiwań drzwi do magazynu (jak zwykle w czasie przeprowadzki "dobrze je schowałem" żeby się im nic nie stało) i tak dobrze mi to wyszło że nadal ich nie znalazłem Za to odkopałem z kartonu Breuera i dokonałem kilku napraw bo niestety deczko się popsuł, dodałem też brakujący lewarek i łańcuch, finalnie jakieś brudzenie dopiero po złożeniu dioramki razem z wagonami. Dzisiaj tylko foto z Güterwagen G10 i Kesselwagen Duetz, w końcu ją muszę pomalować i przetestować kalkomanie. cdn 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2023 to jeszcze zarys jak sobie całość wymyśliłem na chwilę obecną moduł 1, czyli magazyn ślepy tor i kawałek rampy, moduł 2- budynek dworca kolejowego no i coś jeszcze po prawej ,może toaleta lub coś w tym stylu, moduł nr3 dalsza część rampy z możliwością załadunku pojazdów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2023 przytoczył Ko, a dalej obsługuje już Breuer 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Nie mogę się doczekać finalnego wykonania podkładów, posypki i syfu na torach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2023 @Lipsteinwbrew powszechnemu mniemaniu w 1/35 wielkość tłucznia jest zaskakująco mała bo powinna ( i tak zaookrąglony wymiar w górę 2mm) dokładnie powinien mieć 1,7mm, większość z tego co oferują firmy (np.Trumpeter) daje "głazy" a nie tłuczeń torowy dodatkowo w rejonach gdzie pracowali ludzie - czyli właśnie stacje , magazyny , górki rozrządowe itp - wysypywano piachem dla wygody, bo chodzenie cały dzień po kamieniach raczej nie jest wygodne, także finalnie i u mnie będzie raczej więcej piachu niż kamieni a dzisiaj mała rzecz a cieszy, stojak na płozy hamulcowe i znak stój D1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2023 więcej znaków... bez matu jeszcze bo jeszcze kilka dojdzie. znowu za mało czasu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Marca 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2023 a dzisiaj wyszła o taka niespodzianka Francuski odpowiednik tarczy zaporowej. Do poczytania zapraszam na http://pkprepo.net/sygnalizacja-sncf-a-polskie-sily.../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Dach w magazynie wstępnie pomalowany, schodki też a skoro schnie to wszystko trzeba było coś ruszyć dalej, wróciłem do wagonu Oppeln, kalkomanie już mam zostało dokończyć detale układ hamulcowy jak zawsze wymaga najwięcej pracy ale już z górki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) A ten dalej swoje....... Zamiast podsypki na torach włóż lusterka Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2023 @Lipstein i raczej z tym umre gorsza sprawa że nadal nie znalazłem budynku stacji... tak sobie go skutecznie schowałem 3 lata temu... ale co tam nadal jest co dlubać więc nie ma dramatu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2023 dzisiaj sobie tak pomaziałem schody, na koniec dojdą jakieś pigmenty, kurz itp. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 To i nawet i niezła baza na jakieś mokre schody , niczego sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) schody świetne EDIT ---------------------------- W dniu 21.03.2023 o 22:38, Greif napisał: to jeszcze zarys jak sobie całość wymyśliłem.... tak sobie myślę... nie znam się ale się wypowiem : tu gdzie stacja nie będzie torów ? ale z drugiej strony może lepiej bo trochę ciasno na peron Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Kwietnia 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2023 @M.A.V.dokładnie tak- tam nie będzie , tor główny szlakowy może dojdzie w przyszłości razem z małym peronem i ... no plany są jeno czasu mało ale marzy mi się do tego kiedyś Akkutriebwagen Wittfeld taki obecnie "modny" by był pociung na prund 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Ależ Ci te schody wyszły, że mam wrażenie że już kiedyś po nich szedłem. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi