Przemek Przybulewski Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 2S7M prawie skończona, na malowanie Rhino nie mam koncepcji, rozgrzebałem więc kolejne modele. Od zawsze mi się podobały choć nie zdawałem sobie sprawy jakie to maluchy. Chciałbym je zrobić w malowaniu UN chociaż jeden z nich nigdy w takim nie wystąpił. Ot taka fanaberia. Teren zapewne była Jugosławia albo podobne klimaty. Podstawka z drogą jakimś płotem drewnianym itepe. Coś się wymyśli. Formy stare, więc nie spodziewam się cudów ale co miłe, oba modele mają metalowe lufy. Dokupiłem blaszki Edka i zastanawiam się nad Friulami. Pudełka spore o wiele za duże jak na zawartość I kadłub maleństwa, toż to prawie skala 1:72 I pierwsze zgrzyty. Żeby zawieszenie jako tako trzymało poziom trzeba je od razu na supergluta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Mam ten sam model Scimitara. Będę zatem uważnie śledził twoje zmagania a na pewno coś się przyda. Z tego co widziałem to te zestawowe gąsienice to słabe są. Ja sobie Friulki kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 Mam ten sam model Scimitara. Będę zatem uważnie śledził twoje zmagania a na pewno coś się przyda. Z tego co widziałem to te zestawowe gąsienice to słabe są. Ja sobie Friulki kupiłem.Zapraszam. Ja zamówiłem blaszki ale z jedną jest problem. Nie wiadomo kiedy będzie. Ale nie śpieszy się bo razem z pierdołami do CVRTs idzie Luna-M więc pewnie ten projekt pójdzie na bok i zajmę się Luną. Zamówiłem też jednak lufę RB do Scimitara - taka sama jest w Warriorze i chyba jednak lepsza od zestawowej. Zastanawiam sie nad gąskami bo te gumiaki są okropne. Na friule szkoda mi trochę kasy, myślę nad ogniwkowymi od AFV (AF35290) tyle że u nas nigdzie ich nie ma. Na razie posklejałem trochę podwozie i kółka. Małe to wszystko: I myślę nad podstawką. Chciałbym zrobić wiejską drogę i płot. Na początku planowałem taki jak ma Eureka ale chyba zrobię własny z balsy, bardziej zniszczony. Do tego jakieś drzewo(a), słup drewniany, może kawałek szopy na podwórku a po drugiej stronie drogi rów. Tym bardziej że miejsca sporo bo pojazdy zajmują raptem fragment: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Patrzec będę bo mam takowego..a gąski są do nabycia w Hong Kongu-fajne są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Patrzec będę bo mam takowego..a gąski są do nabycia w Hong Kongu-fajne są!Gąski widziałem właśnie w hobbyeasy bo w Luckymodel mają tylko jeden zestaw. Pewnie za parę dni zakupię - mam nadzieję, że faktycznie będą lepsze od zestawowych gumiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Wierz mi-są lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Wierz mi-są lepsze! Wierzę i przekonałeś mnie. Zamówię sobie. W międzyczasie myślałem nad podstawką i zaczałęm robić ogrodzenie, ma być stare, podniszczone, brudne i może omszałe: I furtka: Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Ciemno to widze bo nic nie widze A teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Niewiele się dzieje przy samych pojazdach bo czekam na blaszki to dłubię przy podstawce. Na razie powstał plan: I chciałbym zrobić bruk albo jakąś kostkę i zastanawiam się czy coś takiego się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Nie wiem Przemek co znowu spaprałeś, ale w dwóch ostatnich postach zdjęć nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2017 U mnie są wszystkie zdjęcia widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Nie wiem Przemek co znowu spaprałeś, ale w dwóch ostatnich postach zdjęć nie ma.Ale ja tylko pociągnoł. U mnie są wszystkie zdjęcia widoczne.No właśnie wychodzi że niektórzy widzą a niektórzy nie. Ot taki kaprys google. Wklejam jeszcze raz zdjęcia od początku Pudełka Malenstwo Podwozie na super glue (inaczej sie nie trzyma) Bracia Koncepcja płotu i furtki https://photos.google.com/photo/AF1QipOjHwgJt4U-pRrP0aUsoJA4V--qEYyFNzfJYro - https://photos.google.com/photo/AF1QipN4B0aun46Orqi9JqeQuJANPdbWzA2Jv9YBVZQ I koncepcja podstawki https://photos.google.com/photo/AF1QipNvF4Xut-gV5xeXq9d0R4Q8f1DuuQZMHR7FpMU I pytanie czy taki bruk się nada na drogę w latach 90-tych gdzieś w byłej Jugosławi https://photos.google.com/photo/AF1QipPSY_r_KpT8fpG8lI5qhx6Dqcj8FyhsRLJg-yk Edytowane 2 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 A teraz to już nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mena Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 ewidentnie nic nie widać silna mgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Wkleiłem zdjęcia inaczej bo nawet ja przestałem część widzieć. Jak teraz nie zadziała to już nie wiem co może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Zrób tak. Jak będziesz miła fotkę otwartą w Google photos to kliknij prawym klawiszem i wybierz opcję otwórz w nowym oknie. Skopiuj link z nowego okienka i powinno zadziałać. Jak oglądam twoje linki to różnią się od moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Zrób tak. Jak będziesz miła fotkę otwartą w Google photos to kliknij prawym klawiszem i wybierz opcję otwórz w nowym oknie. Skopiuj link z nowego okienka i powinno zadziałać. Jak oglądam twoje linki to różnią się od moich.Tak tez już właśnie robiłem. Brałem fotki bezpośrednio ze zdjęć, brałem z albumu (bo są różne linki), otwierałem w nowych zakładkach, zmieniałem ustawienia albumu. Loteria. Działa jak chce.Zrobię eksperyment. Które z nich widać (teoretycznie powinno być każde) 1. Zdjęcie bezpośrednio ze zdjęć 2. Zdjęcie otworzone ze zdjęć w nowej karcie i skopiowany link 3. Link do zdjęcia skopiowany z paska adresu 4. Zdjęcie bezpośrednio z albumu 5. Zdjęcie otworzone z albumu w nowej karcie i skopiowany link 6. Link do zdjęcia z albumu skopiowany z paska adresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Ha, ha - wszystkie sześć. A teraz napisz co to za knif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Kuźwa, to czemu wcześniej nie było widać?!? Robiłem tak samo jak wcześniej. To był plan podstawki. Na dole ma być jakiś rów, trawka, może znak/drogowskaz. Drogę chciałbym zrobić z bruku ale nie wiem czy taki się nada Wyżej, płot z furtką, słup, za płotem jabłonki kwitnące, może kawałek chaty albo jakiejś obórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 A to Cie pocieszę ja widzę tylko numer 5 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 A to Cie pocieszę ja widzę tylko numer 5 ;p Ja też. Ale to nic dziwnego. Parafrazując. Google... i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Przemek nie chowaj zdjęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Nie mam koncepcji czemu zdjęcia raz działają raz nie. Nawet ja czasami nie wszystkie widzę. Może samo się naprawi. Kiedyś. A tymczasem, borem lasem, prace nad podstawką trwają. Wylałem odrobinę gipsu, kształtując go na kształt drogi Następnie zaczałem kleić bruk Po mniej więcej 40-50 minutach mam tyle Zrobiłem tez płot, kilka rzeczy do poprawki ale to w międzyczasie się zrobi I wstępna przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Kurde lubię obserwować twoje warsztaty ale tu znów nie widać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Od początku Pudełka spore o wiele za duże jak na zawartość I kadłub maleństwa, toż to prawie skala 1:72 I pierwsze zgrzyty. Żeby zawieszenie jako tako trzymało poziom trzeba je od razu na supergluta Posklejałem trochę podwozie i kółka. Małe to wszystko: I myślę nad podstawką. Chciałbym zrobić wiejską drogę i płot. Na początku planowałem taki płot jak ma Eureka ale chyba zrobię własny z balsy, bardziej zniszczony. Do tego jakieś drzewo(a), słup drewniany, może kawałek szopy na podwórku a po drugiej stronie drogi rów. Tym bardziej że miejsca sporo bo pojazdy zajmują raptem fragment: W międzyczasie myślałem nad podstawką i zaczałęm robić ogrodzenie, ma być stare, podniszczone, brudne i może omszałe: I furtka do tego Niewiele się dzieje przy samych pojazdach bo czekam na blaszki to dłubię przy podstawce. Na razie powstał plan: I chciałbym zrobić bruk albo jakąś kostkę i zastanawiam się czy coś takiego się nada? A tymczasem, borem lasem, prace nad podstawką trwają. Wylałem odrobinę gipsu, kształtując go na kształt drogi Następnie zaczałem kleić bruk Po mniej więcej 40-50 minutach mam tyle Zrobiłem tez płot, kilka rzeczy do poprawki ale to w międzyczasie się zrobi I wstępna przymiarka Uff, sprawdzałem na telefonie syna który nigdy nie logowałe sie na modelwork, google, czy photos i widać wszystkie zdjęcia. Mam nadzieję, że Wy też już je widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi