verde Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Zdjęcia już widać , a przynajmniej u mnie, można zapytać z czego ten płotek ? Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Napisano 3 Stycznia 2017 Zdjęcia już widać , a przynajmniej u mnie, można zapytać z czego ten płotek ?To dobrze.A z czego płotek? Z internetu, z googla. A tak na poważnie to z balsy. Cytuj
cooper69 Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 90% zdjęć brak - znaki zakazu. Polecam jednak inny hosting a nie od tych dymaczy. Cytuj
Mena Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Zdjęcia już widać , a przynajmniej u mnie, można zapytać z czego ten płotek ?To dobrze.A z czego płotek? Z internetu, z googla. A tak na poważnie to z balsy. jak wstawisz zdjęcie użyj alt + ctrl +delete wyczyść cache przeglądania i sam zobacz czy masz wstawione zdjęcie bo mi sie wydaje że u ciebie cache podtrzymuje w przeglądarce zdjęcie a tak naprawdę go niema w poście Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Napisano 4 Stycznia 2017 Juz chyba wykminiłem co jest nie tak. Jak zuploaduję zdjęcia do google to cześto dodaję je do konkretnego albumu i tu google photos głupieje. Czasami album aktualizuje linki od razu a czasami trwa to cały dzień. Jak dodam zdjęcia na forum to częśc wskazuje na zdjęcie do albumu a część nie. Tak było wczoraj dodałem pięc nowych zdjęc i dzisiaj ich nie było jużwidać. Odświerzyły siędopiero po nocy i zmieniły sięlinki. musiałem więc wrzucić je jeszcze raz na forum. A tymczasem, borem lasem, prace nad podstawką trwają. Wylałem odrobinę gipsu, kształtując go na kształt drogi Następnie zaczałem kleić bruk Po mniej więcej 40-50 minutach mam tyle Zrobiłem tez płot, kilka rzeczy do poprawki ale to w międzyczasie się zrobi I wstępna przymiarka Cytuj
Erolek Napisano 4 Stycznia 2017 Napisano 4 Stycznia 2017 Fajna kosteczka, ale rzadko bruk jest układany w ten sposób. Najczęściej kolejne rzędy są względem siebie przesunięte. Najpierw układa się rząd wzdłuż krawędzi drogi, a później poprzecznie wypełnia. Można też tak: Albo wariacje na temat: Pozdrawiam Eryk Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Napisano 6 Stycznia 2017 Dzięki za info ale jak wkleiłeś zdjęcia to byłem już właściwie przy końcówce układania i to tylko dlatego, że mi trochę brakło i dopiero odlewałem. Jak se pomyślałem, że mam to teraz wszystko zrywać i układać ponownie, to aż zbladłem. I z czystego lenistwa zostawiłem. Mam nadzieję, że jak skończę to nie będzie tak źle. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2017 Witam. Nie wiem czy przeoczyłem. Z czego robisz kostkę brukową? Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Napisano 6 Stycznia 2017 Mam taką formę z JS Work. Trochę duże te kostki ale jak się nie ma co się lubi... Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Napisano 6 Stycznia 2017 Stan na wczoraj był taki Popsikałem trochę XF-20 a później XF-19 - Później popsikałem błyszczącym, dodałem przesianej ziemi i zalałem unigruntem Jak podeschło dorobiłem resztę gruntu dookoła. Miejscami muszę jeszcze dodać trochę ziemi a jak wyschnie to zobaczymy jak wyszło W międzyczasie zacząłem też dłubać taki fragment murku, narożnik od jakiejś powiedzmy obórki czy chlewika Pomalowałem też płot, najpierw szarości a później oleje - Cytuj
johnrambo Napisano 6 Stycznia 2017 Napisano 6 Stycznia 2017 Bruk na pierwszy rzut oka wygląda super, bardzo trójwymiarowo, brud ma gdzie się zebrać, dzięki nierównościom - ale zupełnie abstrakcyjnie ułożona kostka. Od czasów rzymskich tj. 500 lat pne układ kostki na drodze jest naprzemienny i tak jest zawsze, bez wyjątków. Na następnej Ułóż prawidłowo, ciekaw jestem jaki będzie efekt końcowy Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Napisano 7 Stycznia 2017 Ładnie to wyszło.Dzięki. Bruk na pierwszy rzut oka wygląda super, bardzo trójwymiarowo, brud ma gdzie się zebrać, dzięki nierównościom - ale zupełnie abstrakcyjnie ułożona kostka. Od czasów rzymskich tj. 500 lat pne układ kostki na drodze jest naprzemienny i tak jest zawsze, bez wyjątków. Na następnej Ułóż prawidłowo, ciekaw jestem jaki będzie efekt końcowy Tak zrobię. Człowiek całe życie się uczy i gupi umiera. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 18 Lutego 2017 Autor Napisano 18 Lutego 2017 Chwilowo mnie nie ma - urlopuje się z rodziną ale zaraz po powrocie kończe Łunę i biore sie za maluchy. Dodatki mam więc prace mogą ruszyć pełną parą. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 1 Marca 2017 Autor Napisano 1 Marca 2017 Zastanawiam się nad ułożeniem pojazdów, może ktoś ma jakąś koncepcję. Na razie zastanawiałem się nad ustawieniem po prostu w kolumnie: Podczas "odpoczynku": Lub a'la blokada: Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 Ej no, weźcie coś podpowiedzcie bo nie wiem jak pojazdy ustawiać. Na razię walczę z blaszkami. Jedna strona Druga strona Wieżyca I prawie całość Wyfrezowałem też reflektorki bo były pełne. Z czego najlepiej zrobić żarówkę i klosz? Cytuj
Tenggeri Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Co do ustawienia to opcja podczas odpoczynku jest chyba najlepsza. Tak prosto od linijki poustawiane mi się nie podobają. Co do lamp to klosz reflektora możesz spróbować zrobić z wytłoczki po tabletkach. Cytuj
Gość Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Albo z plasterka przezroczystej ramki, jeśli takowy posiadasz wśród pozostałości po sklejonych modelach. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 Dzięki. Pokombinuję coś. Ten motyw z blaszką po tabletkach mi się podoba. Na razie szukając zdjęć oryginałów zauważyłem jeszcze, że w zestawie brakuje szekli na przednich hakach holowniczych. Muszę dokupić. Cytuj
piotrkur Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Jak odpoczynek to ustaw kocher "pomiędzy" i koniecznie niech gotują wodę na herbatkę Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2017 Autor Napisano 6 Marca 2017 Jak odpoczynek to ustaw kocher "pomiędzy" i koniecznie niech gotują wodę na herbatkę Dobry pomysł. Tylko nie mam i w sumie nie planuję żadnych pacynek. Na razie przystosowałem zawieszenie Scimitara do krzywizny drogi i dłubię blaszki do Scorpiona. Trochę się różnią od poprzedniego pojazdu ale powoli do przodu: Cytuj
Przemek R Napisano 6 Marca 2017 Napisano 6 Marca 2017 Jak odpoczynek to ustaw kocher "pomiędzy" i koniecznie niech gotują wodę na herbatkę Dobry pomysł. Tylko nie mam i w sumie nie planuję żadnych pacynek. Na razie przystosowałem zawieszenie Scimitara do krzywizny drogi i dłubię blaszki do Scorpiona. Trochę się różnią od poprzedniego pojazdu ale powoli do przodu: Przemek ja znów nie widzę fotek :( Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2017 Autor Napisano 6 Marca 2017 Wrzucam foty jeszcze raz, bo już nie mogę edytować poprzedniego postu a widzę że się linki zmieniły. Na razię walczę z blaszkami. Jedna strona Druga strona Wieżyca I prawie całość Wyfrezowałem też reflektorki bo były pełne. Drugi pojazd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi