gulus Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Zajebista ROBOTA Proszę zwracać uwagę na używane słownictwo, to nie jest słówko, jakie chciałbym słyszeć podczas rozmów w normalnym towarzystwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2008 Zastanawiałem się nad kolorem tapicerki, pod uwagę brałem kolor czarny i czerwony. Wybrałem czarny z popielatą wykladziną, oryginał: A to moja produkcja, deska jest tylko pomalowana na kolor bazowy i leży na sucho. Acha, gdzie niegdzie widać na wykładzinie klej ale jeszcze będą korekty wiec te plamki znikną. Przednie zawieszenie i koła są już zamontowane na stałe. Tym razem postanowiłem unieruchomić kółeczka co by autko mi nie zjechało ze stołu lub półki (miałem taki wypadek z Corvette Coupe 85 - jeszcze nie dokończona a już czeka ją remont ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 Zastanawiałem się nad kolorem tapicerki, pod uwagę brałem kolor czarny i czerwony. Wybrałem czarny z popielatą wykladziną Z czego zrobisłeś tą tapicerkę ? Bo ja też nad swoją rozmyślam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2008 Wykładzina wykonana jest z naturalnego zamszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2008 Dorobiłem aparat zapłonowy - drobiłem ponieważ producent zamiast niego dał tylko chromowaną osłonę (patrz foto nr 1). Nastepnie podłączyłem przewody wysokiego napięcia i kable do rozrusznika. W takim stanie silnik będzie już zamontowany w samochodzie i dopiero po założeniu kasty bedę prowadził przy nim dalsze prace. Deska rozdzielcza jest już prawie gotowa. oryginał: i moja decha: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Oj Andrzeju Andrzeju . Przyprawiasz moje oczy do oczopląsu piękna robota najbardziej przypadło mi wnętrze i dopracowane detale na desce rozdzielczej. Jak zawsze u Ciebie czysta i piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dosć na dzisiaj, jak by nie było cały dzionek spędziłem na montażu wnętrza. Dodatkowo od siebie na tapicerkę (oparcia foteli, drzwi, konsola) porobiłem wykończenia/listwy chromowane z folii samoprzylepnej. Był by już finisz gdyby nie to, że gdzieś zapodziałem dźwignię zmiany biegów cosik mi się wydaje, że bedę musiał ją dorobić Zapraszam do komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Bardzo pięknie ci wyszło te wnętrze, tylko mnie jedno zastanawia !!??? Tapicerka na fotelach ?? to jest pomalowane czy nakładałeś skórę ?? bardzo mnie to ciekawi !! Bo wygląda za.... nie mogę się doczekać jak środek do budy zostanie wstawiony ;) Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dzięks tylko mnie jedno zastanawia !!??? Tapicerka na fotelach ?? to jest pomalowane czy nakładałeś skórę ?? Całe wnętrze w tym i tapicerka pomalowane jest tą samą farbką (zamówioną w mieszalni lakierów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Powierzchnie foteli jeśli chcesz uzyskać efekt skóry lub weluru możesz uzyskać nakładając podkład nie wygładzając go przed nałożeniem farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Powierzchnie foteli jeśli chcesz uzyskać efekt skóry lub weluru możesz uzyskać nakładając podkład nie wygładzając go przed nałożeniem farby... Nie wygładzałem podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Normalnie tak pięknie że bez tej dźwigni może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Tornado to była mała wskazówka dla Domuzyna79 ;O) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Nie każdy podkład jest chropowaty po nałożeniu Sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Ufff normalnie rąk już nie czuję, jak by nie było kilka godzin spędziłem na polerowaniu kasty. Zdjęcia przedstawiają przymiarkę na sucho przez co kasta może być trochę krzywo ustawiona. Dla wyobrażenia wielkości modelu obok niego postawiłem zapalniczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Uooo... Andrzeju było warto Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Ooooooo jak to ujrzałem to myslałem ze spadne z krzesła CUDO!!!! Widać fach w rece, wielkie wrazenie robi wnetrze i lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Nie no robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ble_ Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Dla wyobrażenia wielkości modelu obok niego postawiłem zapalniczkę Zapalniczka jest w wersji "mini" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Super, tylko czy nie dało by rady zamalować tych powierzchni czerwonych w nadkolach?? troszkę to niesmacznie wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2008 Dzięki za Wasze opinie Super, tylko czy nie dało by rady zamalować tych powierzchni czerwonych w nadkolach?? troszkę to niesmacznie wygląda.. Jak pisałem wcześniej - narazie była to tylko przymiarka a wszystko jest złożone do kupy na sucho. Kastę i tak muszę zdemontować bo trzeba zamontować w niej od wewnątrz pokrywę silnika a w komorze silnikowej ścianki - przednia z chłodnicą i tylna z osprzętem. Dopiero po dopasowaniu ściany na czole "kokpitu" będzie widać czy nie trzeba czegoś wyrównać i podszpachlować, na koniec wszystko co czerwone będzie pomalowane na czarno. Ps. Narazie ogłaszam krótką przerwę - muszę jechać się do W-wy i Mińska Maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2008 Witam Po krótkiej przerwie wróciłem do modelu, a oto co przy nim zrobiłem: Na zewnatrz pomalowałem wnętrze i zamocowałem do niego przednią ścianę: W przedniej części komory silnikowej zamontowałem ściankę, skleciłem do kupy i podłączyłem chłodnicę oraz zainstalowałem filtr powietrza: Okleiłem ramy okienne (folią BMF), oraz wkleiłem szyby i wypolerowałem maskę silnika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Ahhh.... Tornado co tu dużo pisac po prostu PIĘKNY model jak i również PIĘKNE wykonanie. Czekam na koniec prac pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Dzięki Panowie W końcu dorobiłem dźwignię zmiany biegów może nie jest to oryginał ale lepsze to niż nic. Doszedłem do wniosku, że zanim zamontuję kastę do podwozia to najpierw podłączę akumulator: Puki co podłączyłem do silnika i skrzyni biegów linki obrotomierza i licznika: Wnętrze wkleiłem już na stałe do kasty, dach wewnątrz pomalowałem na jasny popiel i zamocowałem do niego lusterko. Zamontowałem także maskę silnika i reflektory. Będę musiał troche popracować nad maską silnika bo chyba podczas polerowanie nieco się wygieła i na przodzie jest nieco zapadnięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi