Duży Modelarz Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Przedstawiam model samolotu TS-11 Iskra firmy Arma Hobby. Maleństwo w skali 1/72 zamierzam zbudować z użyciem dodatkowego żywicznego silnika. Zapraszam na pierwszy film - recenzję zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrov Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Będę kibicował i się przyglądał. Też w najbliższym czasie mam zamiar popełnić Iskrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Dosyć szybko idzie jak na mnie ;) Zapraszam na nowy odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Zawsze lubię oglądać twoje filmiki bo mi się muzyka podoba. ;) Drobny komentarz - oleje Renesans zawierają dość dużo oleju lnianego - przed użyciem nałóż trochę na ręcznik papierowy, wyssa nadmiar, wtedy rozcieńczaj - o wiele szybciej wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Zawsze lubię oglądać twoje filmiki bo mi się muzyka podoba. ;) Drobny komentarz - oleje Renesans zawierają dość dużo oleju lnianego - przed użyciem nałóż trochę na ręcznik papierowy, wyssa nadmiar, wtedy rozcieńczaj - o wiele szybciej wyschnie. Dzięki, zrobię tak przy najbliższej okazji . Krawędź prawej burty z tyłu kabiny jest fabrycznie wyszczerbiona - też taką miałem. Mam nadzieję, ze jeszcze nie jest za późno, żeby to naprawić. Też to zauważyłem. Na razie to wszystko złożyłem na sucho do nagrania, więc jeszcze jest czas na szpachlowanie i korekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 Zapraszam na nowy odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Z przyzwyczajenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Mega plus za godło na samolocie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godol Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Szacunek za ten silnik. Co do poprzedniego, to godło super się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Dzięki Nie myślałem, że aż tak się syrenka spodoba (chociaż kolegę z Mińska Mazowieckiego rozumiem ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 No i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Faktycznie jakby chropowate powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Na żywo wygląda to znacznie lepiej niż na dużym zbliżeniu, no i sporo lepiej niż moja poprzednia próba robienia metalicznej powierzchni (Mig z końca filmu). No ale przyznam szczerze, że nie jestem całkowicie zadowolony z efektu i przy następnym metalicznym modelu zrobię parę rzeczy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 troche ciemna Ci ta Iskra wyszła, ale ogólnie ładny model jest potencjał w tym zestawie zastanowiło mnie tylko z jaką siłą odklejałeś (odrwywałeś?) maski z oszklenia - tak ciężko odchodziły czy tylko tak to wyglądało na filmie? bo ja się w pewnym momencie spodziewałem oderwanego wiatrochronu... pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Faktycznie wyszła dosyć ciemna. Malowałem ją Alcladem - Duraluminium, a może trzeba było użyć zwykłego Aluminium, a z tego zrobić tylko część paneli. Pierwszy raz malowałem tymi farbami, pokombinuję bardziej przy kolejnym modelu. Co do masek - trzymała mocno. W czasie odrywania czuje się "organoleptycznie" jakiej siły trzeba użyć, no ale faktycznie gdy to potem oglądałem na filmie, to się cieszyłem że wiatrochron przykleiłem Extra Thin Cemmentem a nie Wikolem ;). Nad tymi maskami to powinni producenci trochę popracować, bo zostawiły w kilku miejscach ślady kleju, z którymi trzeba było powalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi