Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano

Niezmiernie miło nam jest poinformować, że honorowym patronatem szóstą edycję Bałtyckiego Festiwalu Modelarskiego objął Prezydent Koszalina pan Piotr Jedliński

file.php?id=7892

Napisano

Dzisiaj dotarła do nas przesyłka z nagrodami od firmy Cobi. Dziękujemy

logo_cobi_sloneczko_72dpi.png

file.php?id=7903&t=1

file.php?id=7902&t=1

file.php?id=7901&t=1

file.php?id=7900

file.php?id=7899&t=1

file.php?id=7897&t=1

file.php?id=7896

file.php?id=7895&t=1

file.php?id=7894&t=1

• 2 weeks later...
Napisano

Kolejnym naszym Partnerem zostało Muzeum Obrony Przeciwlotniczej w Koszalinie. Jest ono jest zamiejscowym oddziałem Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie.

Uczestnicy Festiwalu będą mogli zwiedzić muzeum i wysłuchać ciekawej prelekcji.

file.php?id=7916

Więcej o muzeum:

https://www.facebook.com/Muzeum-Obrony-Przeciwlotniczej-w-Koszalinie-946100958772232/

file.php?id=7917

Napisano

Nagrody na VI BFM przekazane przez firmę Choroszy Modelbud. Serdecznie dziękujemy.

file.php?id=7918

Jedną z atrakcji wycieczki do Muzeum Obrony Przeciwlotniczej będzie możliwość zwiedzenia rządowego Jaka-40.

Zapraszamy

file.php?id=7920

file.php?id=7919

Jednocześnie informujemy, że z woli fundatora nastąpiła zmiana w nagrodzie od firmy IBG Models:

Puchar za najlepszy model juniorski wykonany z zestawu IBG - fundator firma IBG Models

Aktualny regulamin, spis nagród i harmonogram dostępny jest pod adresem:

http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=514:vi-batycki-festiwal-modelarski&catid=39:batycki-festiwal-modelarski&Itemid=43

Napisano

Po 3 latach przerwy nareszcie dołączę do Was, mam nadzieję że ekipa nadal ta sama

Napisano
Po 3 latach przerwy nareszcie dołączę do Was, mam nadzieję że ekipa nadal ta sama

Zapraszamy

Ekipa ta sama

Napisano

Cześć

Czy na zwiedzanie muzeum są zapisy?

Napisano

Czy nie będzie niezręcznością jak zaproponujemy:

1. NAGRODA SPECJALNA ISMR

2. "Za wprowadzenie Sklepowego w zachwyt" od sklepu modelarskiego HOBBY z Inowrocławia - www.24hobby.pl

Napisano

Cześć

Czy na zwiedzanie muzeum są zapisy?

Nie - wycieczka jest na terenie Koszalina, więc wszyscy chętni na pewno będą mogli z niej skorzystać

Zapraszamy

Czy nie będzie niezręcznością jak zaproponujemy:

1. NAGRODA SPECJALNA ISMR

2. "Za wprowadzenie Sklepowego w zachwyt" od sklepu modelarskiego HOBBY z Inowrocławia - www.24hobby.pl

Wojtku - dziękujemy za Twoją nagrodę. Bardzo dziękujemy również kolegom z ISMR

logo_top.jpg

Miło nam jest poinformować, że Muzeum Sił Powietrznych ufundowało pięć zestawów książkowych jako nagrody dla uczestników BFM.

Dziękujemy

logoktp.png

Mamy też deklaracje ciekawych nagród:

1. Towarzystwo Przyjaciół Warszawy - za model związany z obroną stolicy

w 1939 roku, Powstaniem Warszawskim lub wyzwalaniem Warszawy w 1945 roku,

2. Klub Turystyki Pieszej PTTK "Orły" - za model związany z Marynarką Wojenną

3. Klub Honorowych Dawców Krwi PCK "Strażak", Błonie/ k. Warszawy - za

model związany ze Strażą Pożarną.

Napisano

Dotarły do nas nagrody z Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie

Dziękujemy

file.php?id=7930

file.php?id=7929

Otrzymaliśmy również informację o ufundowaniu nagrody rzeczowej przez firmę Modelcraft.

Dziękujemy

logo.jpg

Napisano

Przypominamy, że zgłaszając model do festiwalu, można zgłosić go również do konkursu tematycznego zaznaczając odpowiednie pole w formularzu zgłoszeniowym.

Link do formularza rejestracyjnego:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdolfLax_pLTTy2_isfsDO69pKMZnLEhxOwYc7F9pAvpzfZGg/viewform?c=0&w=1

REGULAMIN KONKURSU TEMATYCZNEGO „Wszystko to co nad morzem”

Konkurs tematyczny ma na celu popularyzacje zagadnień związanych z walkami toczonymi na obszarach morskich - mogą to być zarówno okręty jak i samoloty morskie lub działające nad morzem

Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest zgłoszenie modelu odpowiadającego wspomnianej tematyce.

Organizatorzy nie będą pobierać opłat startowych za udział w konkursie.

Model startujący w Konkursie może brać jednocześnie udziału w Festiwalu.

Klasy konkursu tematycznego są następujące:

KML1 - Lotnictwo 1:48 i 1:32

KML2 - Lotnictwo 1:72 i 1:144

KMO1 - Okręty do skali 1:400

KMO2 - Okręty od skali 1:401 i mniejsze

KMB - Budowle i dioramy morskie - wszystkie skale

W klasach konkursowych nie ma podziału ze względu na wiek.

Zgłoszenie do konkursu odbywa się na tym samym formularzu co zgłoszenie do festiwalu. Należy zaznaczyć wówczas pole "Model konkursowy" i klasę konkursową.

Komisja może przyznać do 5 równorzędnych wyróżnień w każdej klasie.

Ocena odbywa się na zasadzie "podoba się - nie podoba się" z uwzględnieniem tematyki konkursu.

Wyróżnione modele w poprzednich edycjach Bałtyckiego Festiwalu Modelarskiego mogą brać udział w Konkursie.

Napisano

Dwie sprawy mam:

1. Sklepowy czyli ja, będzie czyli będę tam na VI Bałtyckim i jak ktoś ma akurat potrzebę i chce zaoszczędzić na kosztach przesyłki lub po obejrzeniu podjąć decyzję o zakupie to proszę składać netowo zamówienie, zaznaczyć odbiór osobisty, a ja przywiozę. takie zamówienie nie jest zobowiązujące, no może tylko do podania ręki i uśmiechu.

2. To pytanie do organizatorów czy na integrację można przyjść z osobą towarzyszącą ?

Napisano

Wojtku oczywiście Jak najbardziej na integrację zapraszamy z osobami towarzyszącymi

Napisano

Miło nam jest poinformować, że Osiedle Unii Europejskiej Koszalin również wsparło nasz festiwal - Rada Osiedla ufundowała "Puchar Osiedla Unii Europejskiej dla najmłodszego koszalińskiego modelarza. VI Bałtycki Festiwal Modelarski - Koszalin 2017".

Dziękujemy

file.php?id=7931

Napisano

Czy w ramach atrakcji, jest przewidziany konkurs na ulepienie ze śniegu bałwana?

Napisano
Czy w ramach atrakcji, jest przewidziany konkurs na ulepienie ze śniegu bałwana?

Grzesiu, to nie jest śmieszne, ja mam już letnie opony i będziemy uprawiać taniec figurowy

Napisano

Ja się piszę na bitwę na śnieżki, oczywiście o ile nie będą za bardzo zmrożone!

Napisano

Ja się piszę na bitwę na śnieżki, oczywiście o ile nie będą za bardzo zmrożone!

To jest dobry plan na rozgrzewkę

Napisano (edytowane)

Trzeba chyba o tym pomyśleć ;)

Dziś Koszalin wygląda tak:

sn2017.jpg

A wracając do nagród:

Tym razem medale będą ekologiczne

Zamiast kawałka blaszki kawałek drewna

Wykonanie: RCtrax.pl​

file.php?id=7933

Szczeciński Paprykarz Modelarski również ufundował swoją nagrodę

Dziękujemy kolegom ze Szczecina

paprykarz.jpg

Edytowane przez Gość