zakurzony Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 ESCI czyli kolejna część mission impossible.. Niezrażony doświadczeniami kolegów odważnie uznałem, że dam radę. W motywowaniu niewątpliwie pomógł fakt, że nie ma innego modelu tej ciężarówki w 72. A ciężarówka ładna, choć może nie w wydaniu ESCI.. Jedyne co dobrego można powiedzieć o tym wypuście, poza tym, że w ogóle jest, to fragmentami całkiem dobry detal, np. podwozia. Natomiast o pomstę do nieba (i podejrzenia o ślepotę projektanta) woła umocowanie tego podwozie - jest dobre pół cm za wysokie, co nadaje modelowi wykonanemu wedle zaleceń producenta iście groteskowego wyglądu (i zupełnie nieodpowiadającego wizerunkowi na pudełku) . Poza poprawieniem, w miarę możliwości, tego babola, pocienkowałem błotniki, przerobiłem przednią szybę, dodałem trochę detali z blach eduarda dedykowanych WC54 z Academy (przede wszystkim grill), linę. Próbowałem też powalczyć z plandeką; pracy dużo, a efekt nadal taki sobie. W sumie jednak więcej satysfakcji niż frustracji. Myślę, że z ESCI możemy się zgodzić na remis (teraz dopiero zobaczyłem, że jakieś paprochy na obiektyw wlazły , a pierwsze i ostatnie zdjęcie przy dodatkowym oświetleniu, stąd cienie i odcienie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Bardzo ładny Widzę wkład pracy, bo mam takiego tylko sklejonego prosto z pudła pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Mnie się bardzo podoba. I do tego wielki plus za walkę z wiatrakiem tzn ESCI ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Takie coś to tylko podziwiać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Podoba mi się ten śliczny samochodzik w Twoim wykonaniu. Akurat wczoraj wyciągnąłem z pudła swojego by dokończyć i niestety podwozie mam już dawno zmontowane zgodnie z instrukcją :( - może jeszcze coś się uda z tym zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted February 3, 2017 Author Share Posted February 3, 2017 Chciałem podziękować za pozytywne słowa, a tu.. pffff...otobucket zaiwanił mi zdjęcia Wieczorem postaram się wrzucić ponownie. A tym, którzy zdążyli zobaczyć i pozytywne słowo wpisać, muchas gracias. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 No ja właśnie nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Bucket ma jakis problem dziś, pewnie jutro wszystko wróci do normy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted February 3, 2017 Author Share Posted February 3, 2017 U mnie niestety te problemy objawiły się wykasowaniem części albumów bezpośrednio z bucketa Musiałem raz jeszcze je załadować. I wklejam tu. Mam nadzieje, że tym razem przetrwają dłużej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts