zakurzony Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 ESCI czyli kolejna część mission impossible.. Niezrażony doświadczeniami kolegów odważnie uznałem, że dam radę. W motywowaniu niewątpliwie pomógł fakt, że nie ma innego modelu tej ciężarówki w 72. A ciężarówka ładna, choć może nie w wydaniu ESCI.. Jedyne co dobrego można powiedzieć o tym wypuście, poza tym, że w ogóle jest, to fragmentami całkiem dobry detal, np. podwozia. Natomiast o pomstę do nieba (i podejrzenia o ślepotę projektanta) woła umocowanie tego podwozie - jest dobre pół cm za wysokie, co nadaje modelowi wykonanemu wedle zaleceń producenta iście groteskowego wyglądu (i zupełnie nieodpowiadającego wizerunkowi na pudełku) . Poza poprawieniem, w miarę możliwości, tego babola, pocienkowałem błotniki, przerobiłem przednią szybę, dodałem trochę detali z blach eduarda dedykowanych WC54 z Academy (przede wszystkim grill), linę. Próbowałem też powalczyć z plandeką; pracy dużo, a efekt nadal taki sobie. W sumie jednak więcej satysfakcji niż frustracji. Myślę, że z ESCI możemy się zgodzić na remis (teraz dopiero zobaczyłem, że jakieś paprochy na obiektyw wlazły , a pierwsze i ostatnie zdjęcie przy dodatkowym oświetleniu, stąd cienie i odcienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Bardzo ładny Widzę wkład pracy, bo mam takiego tylko sklejonego prosto z pudła pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Mnie się bardzo podoba. I do tego wielki plus za walkę z wiatrakiem tzn ESCI ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Takie coś to tylko podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Podoba mi się ten śliczny samochodzik w Twoim wykonaniu. Akurat wczoraj wyciągnąłem z pudła swojego by dokończyć i niestety podwozie mam już dawno zmontowane zgodnie z instrukcją :( - może jeszcze coś się uda z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Chciałem podziękować za pozytywne słowa, a tu.. pffff...otobucket zaiwanił mi zdjęcia Wieczorem postaram się wrzucić ponownie. A tym, którzy zdążyli zobaczyć i pozytywne słowo wpisać, muchas gracias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 No ja właśnie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Bucket ma jakis problem dziś, pewnie jutro wszystko wróci do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 U mnie niestety te problemy objawiły się wykasowaniem części albumów bezpośrednio z bucketa Musiałem raz jeszcze je załadować. I wklejam tu. Mam nadzieje, że tym razem przetrwają dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi