Skocz do zawartości

M1A2 SEP Abrams TUSK I / TUSK II / M1A1 TUSK 1:35 RMF

MichalZ

Rekomendowane odpowiedzi

975899-10244-32-pristine_zpskc6gjbbk.jpg

Witam, pod natchnieniem kilku modelarzy którzy obecnie również tworzą współczesne pojazdy wojskowe, zdecydowałem się rozpocząć swojego Abrams-a, in box-a nie ma sensu wstawiać gdyż model obfotografowano już dawno, słowami wstępu zarzucam tylko plansze kolorystyczne ;)

M1A1 TUSK

rfmrm5004c_zpshmdutcmv.jpg

Abrams%20M1A1%20TUSK_zpsbt58nshx.jpg

M1A2 SEP TUSK I

rfmrm5004d_zpspa9pkz82.jpg

M1A2%20Sep%20Abrams%20TUSK%20I_zpsmzpzdmqv.jpg

M1A2 TUSK II

rfmrm5004b_zps69ydk6cc.jpg

M1A2%20SEP%20TUSK%20II_zpsbolul13n.jpg

warianty w pudełku :

RM5004B-500x500_zpsvilswyns.jpg

Ogólnie na razie nie mam obranej wersji którą chce wykonać, więc otwarty jestem na wszystkie sugestie co do wykonania/malowania/, jakieś ciekawe zdjęcia z Abramsem mile widziane ;)

Model zamierzam umieścić na jakieś podstawce, jeśli ktoś ma dostęp do drukowanych lub zostały mu np:. znaki drogowe regionu w którym ten czołg stacjonuje/walczy ,chętnie odkupię. ;)

Pozdrawiam .

Zdjęcia zamieszczono jedynie dla celów dyskusyjnych.

Edytowane przez Gość

Bardzo się przydadzą, bo sam osobiście o Abramsach nie wiele wiem ;)

Domyślam się że chodzi ci o to czmu współczesne? Parę lat temu jak się trafiał model Abramsa, Humvee lub innych spółczesnych ruskich wynalazków to byl to niezły rarytas. Zdecydowanie przeważały drugowojenne wynalazki. Teraz bym powiedział ze jest prawie 50/50. Oczywiście w dużej mierze jest to zasluga firm które w ostatnich kilku latach wypuszczają modele współczesnych pojazdów. chciałem zaznaczyć że nigdzie nie napisałem że to źle.

Domyślam się że chodzi ci o to czmu współczesne? Parę lat temu jak się trafiał model Abramsa, Humvee lub innych spółczesnych ruskich wynalazków to byl to niezły rarytas. Zdecydowanie przeważały drugowojenne wynalazki. Teraz bym powiedział ze jest prawie 50/50. Oczywiście w dużej mierze jest to zasluga firm które w ostatnich kilku latach wypuszczają modele współczesnych pojazdów. chciałem zaznaczyć że nigdzie nie napisałem że to źle.

Nie, chodziło mi czemu ma być RMF, a nie RFM

Chodzi mi o logo. Ja wiem że nazwa firmy to Rye Field Model ale logo mają RMF, prawda?

Nie, nie mają i sam się swego czasu na to nabrałem. Firma nazywa się tak jak podałeś. Teraz przypatrz się logo (choćby w tym wątku)... Litery "R" i "F" są na pierwszym planie, natomiast litera "M" jest za nimi... Trochę to do bani wymyślili, bo większość "czyta to logo" własnie jako RMF, nie zauważając cofnięcia litery "M".

Edytowane przez Gość

RMF FM bede patrzyc sam go mam na szfie wiec dzialaj niech moc bedzie z toba. Ja tam bede robim golasa bez Tuska z pierwszej wojny w zatoce.

Jesli zdecydujesz sie na pierwsze malowanie to zwroc uwage ze schemat RMF odbiega od zdjecia ktore wstawiles np na wiezy

Będę robił wersje M1A1 , trzy barwna, co do malowania , ogólnie nie będę jakoś bardzo trzymał się planów , barwy zapodane przez RFM bardzo mi przypadły I będę starał się coś takiego zmalować ;)

Pierwsze postępy przy Abrams-ie, według instrukcji wpierw budowana jest wieża ;)

IMG_20170317_195437_zpsgodomqtw.jpg

IMG_20170317_200716_zps4zik4nn6.jpg

IMG_20170317_200737_zpspc5s5nck.jpg

IMG_20170317_200745_zpssoqrgh1d.jpg

IMG_20170317_200810_zpsayjmzvvo.jpg

Na razie wszystko składa się pięknie, bardzo dobry detal jak i podzielenie elementów ( nie trzeba skakać z ramki na ramkę bo np:. większość elementów do armaty znajduje się na tej samej ramce), wgl. sposób wykonania oraz oznakowania ramek bardzo przypomina firmę bandai... ;)

Pozdrawiam.

Siemka, tak ,ten element na końcu armaty wkleiłem odwrotnie, już to poprawiłem, dziś pokaże co nie co z budowy kadłuba i poprawiony element. ;)