MichalZ Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Witam, pod natchnieniem kilku modelarzy którzy obecnie również tworzą współczesne pojazdy wojskowe, zdecydowałem się rozpocząć swojego Abrams-a, in box-a nie ma sensu wstawiać gdyż model obfotografowano już dawno, słowami wstępu zarzucam tylko plansze kolorystyczne ;) M1A1 TUSK M1A2 SEP TUSK I M1A2 TUSK II warianty w pudełku : Ogólnie na razie nie mam obranej wersji którą chce wykonać, więc otwarty jestem na wszystkie sugestie co do wykonania/malowania/, jakieś ciekawe zdjęcia z Abramsem mile widziane ;) Model zamierzam umieścić na jakieś podstawce, jeśli ktoś ma dostęp do drukowanych lub zostały mu np:. znaki drogowe regionu w którym ten czołg stacjonuje/walczy ,chętnie odkupię. ;) Pozdrawiam . Zdjęcia zamieszczono jedynie dla celów dyskusyjnych. Edytowane 15 Marca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 No i fajnie! Jak pamiętam Twoje modele, to o efekt mogę byc spokojny. Z pewnością będziesz miał Aniołów Stróżów od Abramsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Bardzo się przydadzą, bo sam osobiście o Abramsach nie wiele wiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Mój Abrams czeka wiec z chęcią pooglądam Twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Zapowiada się ciekawie. Fajnie wyglàda ten pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Mój też czeka, także chętnie "popatrzem"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Się ostatnio wotum strasznie "współczesne" zrobiło. No dobra, będziemy oglądać. Błąd ci się w tytule wkradł - powinno być RMF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Się ostatnio wotum strasznie "współczesne" zrobiło. No dobra, będziemy oglądać. Błąd ci się w tytule wkradł - powinno być RMF. A czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Domyślam się że chodzi ci o to czmu współczesne? Parę lat temu jak się trafiał model Abramsa, Humvee lub innych spółczesnych ruskich wynalazków to byl to niezły rarytas. Zdecydowanie przeważały drugowojenne wynalazki. Teraz bym powiedział ze jest prawie 50/50. Oczywiście w dużej mierze jest to zasluga firm które w ostatnich kilku latach wypuszczają modele współczesnych pojazdów. chciałem zaznaczyć że nigdzie nie napisałem że to źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Domyślam się że chodzi ci o to czmu współczesne? Parę lat temu jak się trafiał model Abramsa, Humvee lub innych spółczesnych ruskich wynalazków to byl to niezły rarytas. Zdecydowanie przeważały drugowojenne wynalazki. Teraz bym powiedział ze jest prawie 50/50. Oczywiście w dużej mierze jest to zasluga firm które w ostatnich kilku latach wypuszczają modele współczesnych pojazdów. chciałem zaznaczyć że nigdzie nie napisałem że to źle. Nie, chodziło mi czemu ma być RMF, a nie RFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Chodzi mi o logo. Ja wiem że nazwa firmy to Rye Field Model ale logo mają RMF, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Chodzi mi o logo. Ja wiem że nazwa firmy to Rye Field Model ale logo mają RMF, prawda? Nie, nie mają i sam się swego czasu na to nabrałem. Firma nazywa się tak jak podałeś. Teraz przypatrz się logo (choćby w tym wątku)... Litery "R" i "F" są na pierwszym planie, natomiast litera "M" jest za nimi... Trochę to do bani wymyślili, bo większość "czyta to logo" własnie jako RMF, nie zauważając cofnięcia litery "M". Edytowane 16 Marca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 A widzisz, człowiek uczy sie całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Dużo jest TUSK II to może I zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 RMF FM bede patrzyc sam go mam na szfie wiec dzialaj niech moc bedzie z toba. Ja tam bede robim golasa bez Tuska z pierwszej wojny w zatoce. Jesli zdecydujesz sie na pierwsze malowanie to zwroc uwage ze schemat RMF odbiega od zdjecia ktore wstawiles np na wiezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Będę robił wersje M1A1 , trzy barwna, co do malowania , ogólnie nie będę jakoś bardzo trzymał się planów , barwy zapodane przez RFM bardzo mi przypadły I będę starał się coś takiego zmalować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Tym bardziej bede zagladac bo te wszystkie tuski i inne psuja orginalna sylwetke Abramsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Pierwsze postępy przy Abrams-ie, według instrukcji wpierw budowana jest wieża ;) Na razie wszystko składa się pięknie, bardzo dobry detal jak i podzielenie elementów ( nie trzeba skakać z ramki na ramkę bo np:. większość elementów do armaty znajduje się na tej samej ramce), wgl. sposób wykonania oraz oznakowania ramek bardzo przypomina firmę bandai... ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Ślady po wypychaczach zostały na "wrotach od wizjera"... I "cosia" na końcu lufy odwrotnie przykleiłeś... Robisz jakiś konkretny egzemplarz, czy s-f? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Siemka, tak ,ten element na końcu armaty wkleiłem odwrotnie, już to poprawiłem, dziś pokaże co nie co z budowy kadłuba i poprawiony element. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi