Jan Szpargatoł Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Skoro każdy japoniec w galerii cieszy, to i ja dodam, co mi tam. Klepie sobie teraz takie tanie airfixy dla treningu, głównie nitowania i malowania. Mam nadzieję, że będą za mnie jeszcze ludzie. Rondle i pas na kadłubie malowane. Widać, bo krzywo wyszedł Thanks for watching~! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Fajnie wyszło, merytorycznie się nie wypowiem bo się nie znam. Dorzuciłbym tylko linke anteny i poprawił klapy podwozia bo chyba wiszą w powietrzu, albo tak mi się wydaje. Czym robiłeś nitowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 Muszę przyznać że linka anteny mnie pokonała w tym przypadku. Co do klap to pewnie masz rację, ale nic już nie poprawię, bo ulep ten szczęśliwie zmienił szybko właściciela Nitowanie tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Jak na zestaw airfixa to powstał całkiem przyjemny model. Błędow merytorycznych wytykał nie będę. Podoba się. -) Co do nitowania w małej skali polecam trochę mniejsze kołka tej firmy http://www.m-zone.pl/rivet-r-dodatkowe-kolka-0-55-0-65-mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 Za wszelkie wytykanie błędów będę bardzo wdzięczny... Za nitowadła również dziekuję, bo nawet nie wiedziałem, że takie wyszły. Swoje kupiłem kilka lat temu. A że mam w poczekalni kilka migów, to jak znalazł. A co do japońców... jest to mój konik i pięta achillesowa zarazem. Ostatnio bawiąc na Dalekim Wschodzie zanabyłem taki oto okaz: Tylko żeby go zacząć, muszę popracować nad moim zen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 To widzę, że szykuje się kolejny fajny model. Co do poprzedniego, owiewka malowana "z ręki", czy od szablonu bo miejscami jest minimalnie nierówno jakby nie domalowane, ale i tak super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Za wszelkie wytykanie błędów będę bardzo wdzięczny... W pewnym sensie sam sobie odpowiedziałeś pokazując zdjęcia pudełka nowej zerowki. Kolor - jest cały karmelkowy. -światła czerwony i niebieski -kokpit mitsubishi kolor - pod owiewką taki sam kolor jak na osłonie silnika -maszt antenowy brązowy - osłony podwozia w kolorze spodu z obu stron -km kadłubowe czarny metalik Dodałbym trochę okopceń z wylotu kolektora spalin . Jesteś entuzjastą ijn , ija więc polecam link http://www.j-aircraft.com/faq/navy_message_board.htm Jakby co służę pomocą przy kolorystyce innych japońcow, oczywiście pod warunkiem że będzie Ci na tym zależało. Pisz pw. lub zakładaj warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 21 Marca 2017 Autor Share Napisano 21 Marca 2017 owiewka malowana "z ręki", czy od szablonu bo miejscami jest minimalnie nierówno jakby nie domalowane, Tym razem używałem samego maskolu i był to błąd. Nigdy więcej. Kolor - jest cały karmelkowy. Mam rozumieć, że kolor bazowy jest nietrafiony? Hmmm.... ja sam nic tu nie mieszałem, to czysty Gunze H61... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 owiewka malowana "z ręki", czy od szablonu bo miejscami jest minimalnie nierówno jakby nie domalowane, Tym razem używałem samego maskolu i był to błąd. Nigdy więcej. Kolor - jest cały karmelkowy. Mam rozumieć, że kolor bazowy jest nietrafiony? Hmmm.... ja sam nic tu nie mieszałem, to czysty Gunze H61... Owiewka to tylko taśma tamiya lub edkowe maski. Kolor bazowy , niestety nie taki. Proponuję namieszać sobie większą ilość , słoiczek po gunze +2 strzykawki . Mieszanina gunze C60- 51% + gunze C336 49% jak wyjdzie 50-50 to też nie ma problemu. Takim to sposobem będziesz miał mieszankę na wszystkie samoloty z PH.- KATE,VAL,ZERO oraz A6M3 . Od lata 1943 (produkcja)malowanki zer są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 zero- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Za wszelkie wytykanie błędów będę bardzo wdzięczny... Za nitowadła również dziekuję, bo nawet nie wiedziałem, że takie wyszły. Swoje kupiłem kilka lat temu. A że mam w poczekalni kilka migów, to jak znalazł. A co do japońców... jest to mój konik i pięta achillesowa zarazem. Ostatnio bawiąc na Dalekim Wschodzie zanabyłem taki oto okaz: Tylko żeby go zacząć, muszę popracować nad moim zen Ten model wypściła Tamiya, wraz z wersją 1/48 niejako pod film (albo i po) z 2013 "Ein no Zero" znany też jako "Kamikaze" albo "Fighter pilot" czy "Ethernal Zero". Film - hmm, z braku laku... Dużo animacji komputerowych, ale też są sceny z prawdziwą zerówką. Reasumując - kolorystyka MOŻE być rzeczywista, ale też - może być filmowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Mi się podoba sposób malowania i zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi