Piotr_P Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Klasyk w czystej postaci. Prócz gąsienic, prostoty przedziału bojowego to naprawdę niezły model. Porównując kadłub z ACE to jest jakiś subtlelniejszy choć jaki ACE jest wszyscy wiemy. W modelu trochę poprawek i zmian było. Pocieniłem ścianki przedziału bojowego,poprawiłem wygląd armaty,wymieniłem lufę na RB Model, zmieniłem haki i dodałem nowe mocowanie/blokadę lufy. Dołożyłem nowe narzędzia . Dodałe żywiczny odcinek gąsek na przodzie kadłuba Wewnątrz dodałem radiostację,kilka pierdułek i położyłem tylną burtę. Na niej ulożyłem kocyk z GS wraz z przygotowanymi pociskami. Pociski zestawowe,łuski z igły lekarskiej 0,9mm. Pomimo chęci wyglądają kiepsko więc trzeba kupic zestaw do 105mm od RB i zmienić. Kolor łusek ciemny bo w poszukiwaniach w magazynku odpowiedniej farby stwierdziłem, że zamiast pustego słoiczka po XF-60 wywaliłem chyba pół słoiczka Tamiyi złocistej jasnej. ( nie pamiętam numeracji)...co ślepemu po oczach W poszukiwaniu zamiennika zestawowych gąsek znalazłem je pod nosem w zestawie ACE z Pz.kpfw.II ausf.F.Stąd też wywód o porównaniu podwozia Esci z Ace. Gąski zachwalał mi również SławekK więc po zakupie Ace wylądowały na Wespe. Całość okraszona farbami AK Interactive,przedstawiając model w barwach Panzer Lehr z Normandii w 1944r. Weatchering AK,MIG i Vallejo. Podstawka na szybko co zresztą widać. Pierwszy i raczej ostatni raz dodałem figuranta . Zestawowy Esci z Hummela jegomość malowany tym co pod ręką. Ostatni raz bo raczej już podstawek nie będę już robił bo brakuje chronicznie miejsca,a takowe jest mocno ograniczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Świetne malowanie. Natomiast z tą amunicją na końcu coś będziesz musiał zrobić - ceglanej kolor jednak nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Świetne malowanie. Natomiast z tą amunicją na końcu coś będziesz musiał zrobić - ceglanej kolor jednak nie pasuje. A może to jest kiełbasa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Wyrośnięte normandzkie marchewki. Jak pisałem, są do wymiany. Bez dwóch zdań. Coś muszę wymyślić bo RB jednak do niemieckich 105-tek nie robi. Może hamerykańskie od M2 trzeba będzie przerobić. I kolor tej kiełbasy jest rdzawy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Pisałem Ci już na FB. Podziwiam upór. Jednak jak widać opłacało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Z najnowszej Twojej serii Wespe najbardziej mnie ucieszył'spodobał się. Nie dlatego, że pozostałe modele nie są bardzo dobre (bo są ), tylko z tej przyczyny, że mam tą Osę na półce (jeszcze w pudełku) i wiem, ile pracy trzeba włożyć, by Twój efekt osiągnąć. A tak otrzymałem świetny wzorzec dla przyszłych swoich zmagań z tą materią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Aż tyle pracy z nią nie ma. Najwięcej przy pocienianiu burt. No i na pewno inne gąsienice !!!!! Zestawowe są ze trzy razy grubsze niż te z ACE. Jedyna rzecz , która się nie zgrywa to pojemniki na amunicję z prawej strony. Trzeba było podpiłować a i tak najlepiej by było je dorobić od podstaw. Ja się zorientowałem po czasie i zostały takie jakie są. Reszta na nawet przyjemność. Spokojnie nazwę ten zestaw najlepszym w ofercie ESCI...no może drugi po Hetzerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Nazi zombie jest uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Nazi zombie jest uroczy Thx Ciężki poniedziałek w pracy miał..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Helmut z wodogłowiem... bo gabarytowo to bliżej jej 35 Sam modelik cacy Może zamiast pociskami to sypniesz metalicznymi łuskami? Wydaje mi się że do 105 są łatwe do dostania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Nie koniecznie.....łuski do "105" niemieckich nie widziałem. RB robi tylko do amerykańskiej 105mm. Przy tej skali oczywiście to pikuś...takie też zostaną zakupione bo zapomniałem o nich...a te kiełbaski pójdą na grupa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi