jonathan Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Kiedyś naszło mnie na wykonanie tego pojazdu służącego w 1 Kompanii 504. Model polepiłem, kalki zamówiłem. Po jakimś czasie powróciłem do projektu. O samym czołgu znalazłem tylko kilka wzmianek w różnorakiej literaturze, więc temat raczej luźny. Zwłaszcza że ostatnio znalazłem pojazd o tym numerze w innej wersji ( ausf. J ). Tak więc w ten weekend skończyłem klejenie i wziąłem się za mazanie. Pewnie wpadnie mi coś jeszcze z nim do głowy... Coś się zmieni, coś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Jak chcesz coś zmienić to rdzawy kolor tych gąsienic. Piach działał jak papier ścierny i właściwie to kolor piaskowy byłby bardziej odpowiedni na kurz w gąsienicach. Reszta jest bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 No właśnie z nimi problem miałem. Nie wiedziałem jaki kolor dobrać, by był najbardziej prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Swoje maluję Tamiya XF-84. Mnie się podoba i możesz sobie zerknąć jak on wygląda. Do niczego oczywiście nie zmuszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Pewnie że zerknę co i jak ;] Na pewno przyda się jak co przy kolejnych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Bardzo ładny modelik Jonathan, dobrze oddany klimat kapryśnej Tunezji bo trójeczka wygląda na spaloną słońcem a jednocześnie nie brakuje na niej błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Pierwszy rzut oka i czujemy klimat pustyni. To lubię gdy model z podstawką jest tak sugestywny. Pigment pyłu pustynnego na gąski stonuje rdzę. Gratuluję udanej pracy. Pozdrawiam Wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Dzięki! Pigmencik pewnie jeszcze dojdzie... Kombinuję też z figurantem dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Jak malowanie podstawowe wykonane, bo na dunkelgelb to nie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Z tego co pamietam to gunze H66 Troszke pozniej kombinowane Masz ten sam kolor na moim E-100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chorąży Głuś Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Cieszy oko ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Wygląda jak desert yellow z tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Ładny tylko jak podstawka to gdzie ślady po gąskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Stoi... wiatr już zasypał piaskiem ;] A tak serio to "podstawka" to taka mała próbka pustynnego otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi