Knjaz Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Za sugestia w wątku Zadajemy pytania... postanowiłem otworzyć wątek, w którym będę podejmował własne zagadnienia. Sklejony i pomalowany dość dawno, ale z powodu różnych zabiegów okoliczności przelezal na półce i zaczął zbierać kurz. Potem bym przemalowany i znow przelezal. wczoraj postanowilem wymalowac mu weathering i coz. Podczas zabaw White Spiritem zdarla sie w kilku miejscach farba, a przeciez byl lakierowany wczesniej, gdyby mnie nie kosztował , to bym go do kosza wrzucił . Najgorsze, ze nie wiem co z nim zrobic, aby wyjsc na prostą. Nie wiem, czy ta plama na przedniej skrzynce zejdzie, czy tak zostanie. Patologia modelarstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Wydaje mi się że tragedii nie ma. A plama na skrzyni? Może farba jakiegoś oleju naciągnęła? Całkiem naturalnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Czyli nie będę pierwszy z takim wątkiem - dzięki Knjaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Poważnie? Ja jakoś nie czuję się zadowolony z efektu. Teraz poczekam na głos na "nie", aby był balans. Tak Bengal, ja nie czuję ręki do cykania zdjęć, dlatego wątki warsztatowe są dla mnie mordega. Ale taki zbiorczy, to dobre rozwiązanie. Wysłane z mojego SGP511 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Zająłem nadmiar pigmentów, które były w kilku miejscach (np. tylna cześć lewego blotnika) i nie mam już tych irytujacych grudek. Jeszcze myślę, aby poprawić farbą bok blotnika. Wysłane z mojego SGP511 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Jeśli np masz na myśli te "firanki" zacisków na prawym błotniki to są super!!!! Naprawdę realistyczne. Nie jeden chciałby tak celowo zrobić. Ja tu się spodziewał modelu zalanego farbą, z farbą odłażącą płatami ,a widzę realistyczny model IS-4. Więcej dystansu do swojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Ja również uważam że wygląda całkiem przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Bardzo dziękuję, zmotywowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi