jaxiu Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) No to wchodzę na zakazane rejony. Tylko robiąc tygrysa naraził bym się bardziej ;) Znany i nielubiany wypust hameropodobny firmy ITALERI Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Zaraz ci chłopaki napiszą że hamer to wersja cywilna. To jest Humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Brawo! Rzeczywiście nie jest to model idealny, ale można z niego zrobić ciekawy i udany egzemplarz. Na zewnątrz najbardziej przeszkadzają 3 rzeczy- koła (do śmietnika), wycieraczki( do odcięcia) i zapinki maski(da sie zaakceptować). W zależności od umiejscowienia w czasie (tu musiałbyś sie określić) trzeba dołożyć odpowiednie koła. Wewnątrz jest już licho...dziurawe osłony nadkoli (trzeba uzupełnić), brak deski i kompletu nagrzewnicy. Fotele nijak nie pasują do humvee. Przy dopancerzonych drzwiach, ktore zastosowałeś cały ten nieszczęsny środek bedzie widac... masz jakis pomysł? Na chwilę obecna wyglad obiecująco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Póki co lecę tak. Mąki dzięki za cenne uwagi. Coś tam skoryguje, ale pewnie i tak kiedyś zbuduję Bronco Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Koła, koła...błagam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Jaxiu przestań dręczyć Piotra kołami od niewiadomo czego, bo od Hummera (wiem,wiem ja tak specjalnie ) to one na pewno nie są , to jest znęcanie się i na to są paragrafy jak Ci Chłopcy-humerowcy pozwolą to mam Super-Swampery , a i przydałoby się sprężyny w amortyzatorach wymienić na zwijane. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Super Swamper nie do tej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Kolega mnie postanowił kołami poratować. W czwartek odbieram żywiczne. Na te faktycznie są paragrafy ;) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 (edytowane) Takie mi da. Tak się kończą rozmowy z fanatykami ;) Z szybkiego weekendowego PZP robi się pełnoprawny projekt Edytowane 2 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 To teraz potrzebujesz fotele ode mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 To teraz potrzebujesz fotele ode mnie... Nie wiedziałem, że potrzebuję, ale skoro piszesz, że potrzebuję, to potrzebuję. Z ekspertami się nie dyskutuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Musisz sie jednak wykazać odrobina cierpliwości, gdyż jestem do niedzieli poza granicami kraju. Tak wiec mogę je wysłać najwcześniej w poniedziałek, chyba, ze poratuje Cię Mandrivecs- spytaj, a ja sie z nim pózniej ureguluję. A teraz ładnie odetnij wycieraczki, popatrz na zdjęcia prawidłowych i elegancko z małych kawałeczków zrób poprawne. Do zobaczenia w kolejnym odcinku. Ps. Bardzo się cieszę, ze budujesz ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Spokojnie, modelarstwo to nie wyścigi poczekam Jesteśmy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Aaaaaa...! Szekle na przednim zderzaku- brakują. Z tyłu też. Mam nadzieję, że nie zgubiłeś i pamiętasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Sprężyny w amortyzatorach błagam Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Maja 2017 Autor Share Napisano 2 Maja 2017 Aaaaaa...! Szekle na przednim zderzaku- brakują. Z tyłu też. Mam nadzieję, że nie zgubiłeś i pamiętasz. Szekle czekają, że spokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Inspiracyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Fajnie posklejany, wymiana kół i foteli dobrze mu zrobi. Również nalegam na poprawienie wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 (edytowane) Pimp my Ride ;) Dzięki uprzejmości Bartosza, HUMVE dostał lepsze koła i fotele - jeszcze raz dziękuję Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Usuń to koło zapasowe i wrzuć luzem na pakę. I będzie git. A trzymając się merytoryki do końca, to takiej osłony przedniej nie montowano w tej wersji. Najlepiej byłoby z niej zrezygnować w ogóle. No chyba, że Ci nie zależy na prawdzie historycznej, to jak najbardziej lekkie sci-fi ku większej efektowności - dopuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Usuń to koło zapasowe i wrzuć luzem na pakę. I będzie git. A trzymając się merytoryki do końca, to takiej osłony przedniej nie montowano w tej wersji. Najlepiej byłoby z niej zrezygnować w ogóle. No chyba, że Ci nie zależy na prawdzie historycznej, to jak najbardziej lekkie sci-fi ku większej efektowności - dopuszczalne Ta osłona bardzo mi się nie podoba. Z przyjemnością się jej pozbędę. koło gdzieś widziałem tak przywieszone, ale nie jestem szczególnie z tym pomysłem zżyty ;) Generalnie studiuję zdjęcia póki co (twój album jest mega pomocny) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Koło zapasowe - bywało tak wieszane, ale nie w tej wersji. Tutaj najczęściej luzem na pace, czasem przypięte pasami. Mała sugestia - odklej siedzisko lewej ławki i zrób je złożone do góry, a z boku przypięte koło, o tak: Jeżeli oderwiesz przednią osłonę, to trzeba będzie popracować nieco nad zderzakiem (ten mały śmieszny trapezowy, z trzema otworami). Zestawowy element ma odlane dziury, w które wkleja się osłonę. Trzeba je zaszpachlować, no i dodać wspomniane szekle. Masz jakieś inne modele Humvee w pudełkach? Czy tylko tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Tylko tego. To mój pierwszy. Większość elementów mam na blutac więc niczego nie muszę odrywać Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Pytałem pod kątem kalkomanii. W zestawie masz jeden numer "rejestracyjny" USMC, ale biały, błędny - były czarne i często trzy: jeden na tylnej klapie i dwa na masce. W starszych zestawach Italeri, a także Academy, można utrafić takie kalki. I już chyba problem się rozwiązał - zagadaj do Bartka C., właśnie z nim gadałem przez tel Może znajdzie też przedni zderzak bez konieczności łatania dziur - o tym z nim nie gadałem, ale Ty mu wspomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Mam osłonę z academy GT podzielę sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi