taltos1 Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Koledzy blacman i Szydercza Gała, ale macie piękne nowe avatarki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 nieco uporządkowania nastąpiło.... Voyteque - juz siadamy na balkonie i czekamy na kolejne odsłony fajnego warsztatu.... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Dziękuję blackman temat mamy zamknięty, jak sądzę Bazylms - czekam z niecierpliwością na Twoją realizację! I mam pytanie merytoryczne: jak to było z działkami 76mm, jak były one rozstawione? Modelarze różnie je rozstawiają. W większości przypadków na rufie montowane są 3 (inaczej niż sugeruje Zvezda), zaś na dziobie różnie bywa - w większości przypadków jest ich brak (choć są miejsca na 4 sztuki). Spotkałem jedną relację, gdzie zamontowano 2 takie działka i nie ukrywam, że do takiego właśnie rozwiązania się skłaniam. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Panowie, mały offtopic: może coś pomożecie - Photobucket mi się zbiesił i żąda 399$ za możliwość udostępniania zdjęć na forum (!). Też tak macie? Można to jakoś ominąć? Jeśli ktoś ma jakieś rady to uprzejmie proszę na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 zablokował wszystkim wszystkie zdjęcia umieszczane na forach- nie wiadomo czy to atak hakerski czy też nowa polityka. Trzeba chwilę odczekać Ja osobiście używam flickr.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Voyteque zalogowałem się - wrzuciłem dowolne zdjęcie - i u mnie działa PS później skasuję tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Z tymi działami to zależy na jaki okres ma byc Twój dred, najwięcej było ich na początku, potem stopniowo je zdejmowali, ze wzgledu na ich bezużyteczność Obczaj sobie w anatomii no i pilnuj się bo oprócz dział zmianiały sie tez inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Voytequezalogowałem się - wrzuciłem dowolne zdjęcie - i u mnie działa PS później skasuję tego posta. To by znaczyło, że będę musiał przeładowywać zdjęcia w każdym z wpisów, gdzie pojawiają się zdjęcia... Z tymi działami to zależy na jaki okres ma byc Twój dred, najwięcej było ich na początku, potem stopniowo je zdejmowali, ze wzgledu na ich bezużyteczność Obczaj sobie w anatomii no i pilnuj się bo oprócz dział zmianiały sie tez inne rzeczy. Celuję w 1907 rok. To by znaczyło, że działka na dziobie będą... Niestety nie mam dostępu do Anatomy of the Ship, posiłkuję się tym, co wydębię z czeluści internetu. Może miałby ktoś jakieś skany, albo plany/zdjęcia do podesłania? Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 ... Niestety nie mam dostępu do Anatomy of the Ship, posiłkuję się tym, co wydębię z czeluści internetu. Może miałby ktoś jakieś skany, albo plany/zdjęcia do podesłania? Byłbym bardzo wdzięczny. podaj mi proszę swojego maila na priv - coś tam mam na temat tego herbatnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Poprawiłem wieże i nie tylko jest zgodnie z założeniem (jeszcze raz dziękuję: SzG i Spiton), ale przyznacie, że i wygląda przednio! Zacząłem też zabawę z okablowaniem. Z pewnością nie odtworzę pełnego bo bym pewnie świra dostał, ale zrobię na ile fabryka pozwoli... Zapiąłem się i 'Mighty Mo' poszedł w odstawkę, Dread zasługuje na wyłączność! Jeśli zaś chodzi o zdjęcia - no comments... Tak więc pooglądajmy te moje wypociny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Nicziwo nie wiżu Maila dostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Dostał, fenksiu A nie wiżu, bo Photobucket wypiął się na publikację na forum... jutro przerzuca na Flickr i wrzucę na forum. Tylko co tu zrobić z wcześniejszymi zdjęciami w wątkach? Oto jest pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Nie marudź, pomyśl ile ja będę miał przerzucania z moimi wONtkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Nie marudzę Bardziej się zastanawiam jak to technicznie zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Fotka za fotką Panie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Fotka za fotką Panie kolego To spróbuj to zrobić bez uprawnień Moderatora Panie Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 A jednak nie pooglądamy bo foto wiadro chce kasę za publikację zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Blackman podmienił linki więc zapraszam do oglądania zdjęć pod koniec 4 strony wątku Jeszcze raz dziękuję Blackman! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 (edytowane) I na dobranoc jeszcze trochę drobnicy: Niestety w drabince przy montażu urwał się jeden stopień. Przy próbie przyklejenia ze strony pensety usłyszałem znajome i tyle go widzieli... Może to jeszcze dosztukuję jakoś... Edytowane 1 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 No i od razu lepiej Sam widzisz, nic nie działa lepiej niż dobra zjebka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 No i od razu lepiej Sam widzisz, nic nie działa lepiej niż dobra zjebka Ja Cię jeszcze na tej wyspie znajdę Gała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2017 Share Napisano 1 Lipca 2017 Ja Cię jeszcze na tej wyspie znajdę Gała! Bida bENdzie bo to wilk w owczej skUrze, a owiec ci na tej wyspie całe mnóstwo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 8 Lipca 2017 Autor Share Napisano 8 Lipca 2017 Kilka dni w rozjazdach a warsztat cierpliwie czekał... Zabrałem się za brudzenie modelu. O ile z burt, z modelu na model, idzie mi coraz lepiej, o tyle weathering superstruktury pozostawia wiele do życzenia. Przydałby mi się przyspieszony kurs bo odnotowuję niewielki postęp... Za ciężko, za dużo, za brudno. W tym modelu ratuje mnie jedynie fakt, że Dread był wyjątkowym brudasem choć nie ratuje mnie to, że chyba jeszcze nie w 1907... Za to znalazłem świetny wash do pokładów (AKA Interactive Dark Wash for Wood Deck), dający myślę bardzo dobry efekt. Zresztą sami oceńcie. Zobaczmy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 (edytowane) Co Wy mata ludzie z tą "superstrukturą" mało jest mniej koślawych określeń?????? Pokładówka, nadbudówka, spardek.... Pojechałeś ostro z tym syfem, na kadłubie też tego za dużo, czym robiłeś? może nie jest za późno żeby zmyć tak ze 2/3? Nie okopciłeś masztu za kominem, a zadymienie stanowiska obserwacyjnego było głównym powodem przeniesienia masztu, jeżeli okopciłeś komin, to maszt też musi być okopcony. Kolejna mała uwaga: nad linią wodną wrak, a pod lustrem wody nówka funkiel? To też tak nie działa,na jedno malowanie części podwodnej przypada co najmniej ze trzy nad wodą. Pokład jest OK, sam mam tego łosza, jeszcze po zazwyczaj maziam olejami dla urozmaicenia. Krótko mówiąc wciągaj go z powrotem na dok i do roboty. Edytowane 8 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Lipca 2017 Co Wy mata ludzie z tą "superstrukturą" Mnie też trafi, jak widzę coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi