PiotrB Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Czy ktoś może wskazać, gdzie znaleźć fotografie wyrzutni rakiet plot. 9K35 Strzała-10, w barwach Wojska Polskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz Napisano 3 Czerwca 2017 Share Napisano 3 Czerwca 2017 Niestety, mam tylko takie, paskudne bo niewiele wnoszące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrB Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Dzięki! To jedyna "polska" fotka w sieci tego wozu. Potwierdza, że były one na wyposażeniu Wojska Polskiego. Ale dlaczego nie ma więcej fotografii - przecież sprzęt nie był tajny? W których jednostkach wozy te były używane, też nie wiadomo? Co najmniej dziwna sprawa. W 1990 roku "szkolono" mnie w Koszalinie w tamtejszej szkole obrony przeciwlotniczej, ale o takim wozie nie było w ogóle mowy. Czy ktoś wie jakie były losy tego sprzętu w WP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Bo może ich po prostu mało było... Nie podam skąd taką informację znalazłem, ale jak robiłem swój model to napisałem coś takiego: "W Polsce znalazły się na uzbrojeniu naszej armii aż cztery takie zestawy przeciwlotnicze. Brak jest więc konkretnych materiałów źródłowych. Wykonam więc model w standardowym jednolitym malowaniu z szachownicami, bez nr taktycznych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 W Wojsku Polskim były tylko 4 sztuki. 24.pczś z 20.DPanc w Stargardzie Szczecińskim w 1982 r. został przezbrojony w zestawy 9K35M „Strzała-10M”. Strzały-10 podobno wycofano w 2001 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichybob Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 W dniu 8.06.2017 o 22:14, PiotrB napisał: Dzięki! To jedyna "polska" fotka w sieci tego wozu. Potwierdza, że były one na wyposażeniu Wojska Polskiego. Ale dlaczego nie ma więcej fotografii - przecież sprzęt nie był tajny? W których jednostkach wozy te były używane, też nie wiadomo? Co najmniej dziwna sprawa. W 1990 roku "szkolono" mnie w Koszalinie w tamtejszej szkole obrony przeciwlotniczej, ale o takim wozie nie było w ogóle mowy. Czy ktoś wie jakie były losy tego sprzętu w WP? Nie Tylko Koszalin szkolił na sprzęt opl. Szkoliła też Zielona Góra i Bemowo Piskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichybob Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Przepraszam za błąd nie Zielona Góra a Jelenia góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Autor zdj. Michał Fiszer. Zdj. Zamieszczone do celów dyskusji. Bateria Strzał służyła w 68 Pułku Czołgów w Budowie Edytowane 17 Marca 2023 przez n_lukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi