Szydercza Gała Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 No Krzysiu , sam sobie odpowiedziałeś, oleje gOMbeczka, drobny pyndzel i jechane z koksem. Ewentualnie mozesz coś potem jeszcze podkreślic kredeczkOM i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2018 Widzę, że Gała stawia czynny opór więc ja już przestanę namawiać... A tymczasem to już ostatni wpis w tym wątku... Zostało jeszcze kilka poprawek, ale to już właściwie koniec Poniżej trochę zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Hej, na skrzydłach samolotów dałeś gwiazdy do góry nogami. Poza tym model super, dawaj galerię Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Bardzo elegancko! Świetny model! Potężne i posępne bydle, skala robi wrażenie. Gratuluje, finisz już blisko! Jeśli coś jeszcze poprawiasz to mam kilka uwag: Zapuść w lufy głównych dział jakiś wash bo świecą mosiężnie. Te elementy czerwone na pokładzie za bardzo kontrastują wg mnie. Trochę bym je przygasił. Osobiście utytłałbym odrobine bardziej SCum lajna.. ale oczywiście tu zdania będą podzielone. Nie napiszę nic więcej o kadłubie bo tu pewnie Gała się wypowie. No i czekamy na trochę lepsze foty w galerii Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 No to tera ja O kadłubie sie już wypowiadałem, filmów kręcił nie będę bo: nie mam czym, poza tym za każdym razem robię to inaczej, w zależności od tego co mi się zabździ we łbie w danym momencie. Ogólnie to kamienie i osady z plujki i obite szczotką, a skumlajny olejami gąbką pędzelkiem, poprawione kredkami ( ja mam akwarelowe, ale cokolwiek da radę, byle nie były to swiecówki ) Generalnie jest duzy postęp, Pułkownik jest z Ciebie zadowolony, także nie będzie nocnych wizyt Ochrany Cześki są do chrzanu, musisz ich zapuścic łoszem, bo póki co wyglądają jak parada ołowianych żołnierzyków. Proponowałbym Van Dyke brown, powinno załatwić sprawę Jezeli dasz takie fotki do galerii, wtedy wizyta Pułkownika Mitrofanowa jest gwarantowana i to za dnia, razem z Kozakami PS: Zgaś tesz śruby, bo się błyszczą za bardzo, tez jakimś brązowym łoszem/filtrerm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 achy i echy beda w galeri ;) jesli juz wspominac o srubach jak sa przymocowane bo wewnetrzne sa zamienione miejscami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2018 Hej, na skrzydłach samolotów dałeś gwiazdy do góry nogami.Poza tym model super, dawaj galerię Pozdro Cholera, robiłem zgodnie z instrukcją Trumpka... Teraz już muszę tak zostawić, ale dziękuję za uwagę. Bardzo elegancko! Świetny model! Potężne i posępne bydle, skala robi wrażenie. Gratuluje, finisz już blisko! Jeśli coś jeszcze poprawiasz to mam kilka uwag: Zapuść w lufy głównych dział jakiś wash bo świecą mosiężnie. Te elementy czerwone na pokładzie za bardzo kontrastują wg mnie. Trochę bym je przygasił. Osobiście utytłałbym odrobine bardziej SCum lajna.. ale oczywiście tu zdania będą podzielone. Nie napiszę nic więcej o kadłubie bo tu pewnie Gała się wypowie. No i czekamy na trochę lepsze foty w galerii Pozdro! Lufy zapuszczone panellinerem i już nic nie błyska. Czerwone elementy zwashowałem. Tytłanie i tak chyba za mocne, ale zgadza się - kwesta gustu. Dziękuję za zwrócenie uwagi. No to tera ja PS: Zgaś tesz śruby, bo się błyszczą za bardzo, tez jakimś brązowym łoszem/filtrerm Ochrana mnie jednak odwiedzi bo próby z washowaniem nie przyniosły oczekiwanych efektów i wolę tak... A śruby naprawię (dziękuję za czujność unicaunica) i trochę jeszcze stonuję. Generalnie - dziękuję za Wasze uwagi i miłe słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 No ale z tymi ludkami to musisz coś zrobić, bo póki co to jest groteska....Tak jak są to lepiej by było bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Flaga USA na ostatnim zdjęciu nie jest czasami odwrotnie tj. gwiazdy na niebieskim tle powinny być z lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Flaga USA na ostatnim zdjęciu nie jest czasami odwrotnie tj. gwiazdy na niebieskim tle powinny być z lewej? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Rozumiem, moje niedopatrzenie.... to już nie mam pytań, kawał dobrej roboty, gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinostry Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Witam ,mam pytanie bo właśnie zaczynam budowę Big Moo . Czemu na mostku niema oszklenia? Widziałem wiele modeli i nikt tego nie robi. W orginale były tam szyby mimo że trumpeter tego nie proponuje. W tej skali to spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinostry Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Poza tym gratulacje świetna robota . Chcę zbudować tą wielką damę w obecnym stanie. Niestety nigdzie nie mogę dostać zestawu Pontosa ani innych dodatków, kalkomani też niema. Może jakaś pomoc panowie, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) 9 godzin temu, marcinostry napisał: Poza tym gratulacje świetna robota . Chcę zbudować tą wielką damę w obecnym stanie. Niestety nigdzie nie mogę dostać zestawu Pontosa ani innych dodatków, kalkomani też niema. Może jakaś pomoc panowie, proszę. 1945 - https://www.bnamodelworld.com/model-ships-boats-for-ship-1:200-pontos-models-pon-23003f1 No i była dostawa do Polski: https://plastmodel.pl/p/543/31126/pontos-37026fb-uss-bb-63-missouri-1945-advanced-detail-up-set-deck-blue-20b-stained-wooden-deck-1-350--skala-1-350-pontos-model-zestawy-do-okretow-dodatki-do-modeli.html Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinostry Napisano 29 Sierpnia 2020 Share Napisano 29 Sierpnia 2020 ale to 1:350 nie 1:200 szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinostry Napisano 29 Sierpnia 2020 Share Napisano 29 Sierpnia 2020 SORKI. Znalazłem, dziękuje. tylko ta cena! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi