adamkijak Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 stan na dzien dzisiejszy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2008 Witam. No powiem, że jestem pod wrażeniem. Dobra robota, tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Bardzo fajna robota !!!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Coś fantastycznego!!! Oby tak dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Dobry wieczor oto postepy od ostatniej wizyty: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Adam, robi się coraz bardziej mniamuśny ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Jeszcze jeden update. Szybki pomysl na przesuwana i obracana wiezyczke. Wymaga jeszcze mnostwo poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 WItam wszystkich podgladaczy i podaje kolejny update. Otoz wszystkie wieksze elementy juz zrobione, wiezyczka juz sie obraca i przesuwa. Pozostalo mi cale mnostwo detali. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Śliczny Scratchbuild. Aby tak dalej! Ciekawi mnie, jakie będą felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Hej mnie tez temat ciekawi bo bedzie zabawy z nimi oj bedzie, jak na razie to mi sie podoba z tymi, ale zeby sie trzymac oryginalu to powinny byc kolpaki. Takze tutaj jest problem czy element polkolisty w srodku kolpaka to: a. tylko przedzielenie w poprzek b. jedna czesc jest troche nizej od drugiej. Zostawie ta czesc sobie na koniec bo zamierzam zrobic kola skrecone i byc moze w jednym lub dwoch nadkolach zrobic zawieszenie (bede musial podpatrzec jakies z istniejacych pojazdow i zaadoptpwac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Te pierwsze koła były lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 Niestety te pierwsze w ogole nie wchodza w rachube bo sa: 1. Za duze 2. Za szerokie (trzeba by duzo zwezac) 3. Zupelnie nie ten profil (powinny miec plaski profil) Dlatego pozostaje przy tych drugich, chociaz idealne by byly takie o troszke wiekszej srednicy, no ale coz to jest scratchbuild wiec nie zawsze wszystko wychodzi jak w tych z pudelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Swieze wiesci z warsztatu Space Marines, ich APC nabiera ksztaltu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 jeśli chodzi o kołpaki to na twoim miejscu wybrałbym: a. tylko przedzielenie w poprzek znalazłem parę zdjęć w sieci na których na tym samym modelu daje to efekt nałożenia jeśli zdjęcie jest robione pod innym kątem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 Hallo witam po przerwie przez pare dni nic nie robilem z powodu ogromnie wyczerpujacego szkolenia w pracy, ale mam je juz za soba i troche przysiedzialem i oto efekty: 1. Zasadniczo wszystkie elementy kadluba i wiezyczek sa gotowe, pozostaja drobniutkie poprawki do zrobienia. 2. Zrobienie oslon na kola pozostawie sobie na koniec 3. Nastepnym krokiem jest wykonanie mocowanie 3 kol i poniewaz kola beda na stale prymocowane w pozycji skreconej, jedno z kol bedzie mialo widoczne zawieszenie ktore wykonane zostanie na 99% jak w 40 tonowych wywrotkach caterpillara, kolega takim jezdzi i podrzucil mi pare zdjec. Koniec gadania pokazuje foty: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 Wstawiam kolejny update, zrobilem juz wszystkie czesci i przyszla pora na pre-shading, a co dalej z malowaniem to nie wiem bo sie gazik konczy, a z sianem krucho (dobil mnie rachunek za energie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Czesc witam i pozdrawiam, licznik bije wiec pewnie ktos to oglada. Przysiadlem dzis wieczorowa pora i zreanimowalem butle z napedem do aero. W miedzyczasie kupilem kompresor na ebay wiec problem powinien byc wkrotce rozwiazany. Wracajac do modelu to zdecydowalem sie na malowanie najpierw olive drab, a potem w celu rozjasnienia poszla olive green, obydwie tamyi. Troche baboli wyszlo, ale jestem zmeczony i juz niezbyt dobrze widze wiec poprawie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 klasa albo to wina zdjęć albo farbę za grubo położyłeś i preshading zupełnie zniknął.. będą jakieś uszkodzenia/zadrapania? ślady po ostrzale? albo pazurach i kwasie? a najlepiej figurka obcego z powiewającym ogonem i kurczowo trzymającego się wieżyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 (edytowane) Hej witam Fazzy dawno nic nie pisales. Masz racje cieniowanie zniklo no coz nie jestem w tym zbyt dobry, tak jakos mi to nie wychodzi, w zamian dzisiejszym popoludniem sproboje wash, "zakurzenie" kol i sproboje zarysowac niektore krawedzie no i oczywiscie slady eksploatacji. Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 A nie pomogłoby starcie farby suchym pędzlem w miejscu preshadingu? Może wydobędzie szczegóły... Powiem Ci Adam, że piękny sprzęt robisz... już widzę Vasquez ze swoim Interceptorem wewnątrz transportera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 Witam sobotnim popoludniem. Powiem tak, cala noc spac nie moglem wiec skoro swit zabralem sie za poprawki, przemalowalem caly model z powrotem na olive drab, potem wash brazem van dycka i na koniec suchy pedzel metalizerem humbrola i jest lepiej. Gaz zdecydowanie sie skonczyl wiec nie moge polozyc drugiej warstwy matowego lakieru. Pierwszy raz robilem zakuzenie opon i jestem zadowolony z efektu. Pozostaje mi zrobic oznaczenia jednostki na przodzie, lampy (na przodzie, boku i tyle), drobne poprawki zgubilem pare drobiazgow przy suchym pedzlu. i krotka relacja jak powstawal: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi