klaymen Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Niedawno firma Citadel wydała serię terenów do Warhammera o tematyce przemysłowej. Bardzo mi się spodobały, dlatego skleiłem jeden z nich - Ferratonic Incinerator. Do modelu dodałem oświetlenie LED - widać je na ostatnim zdjęciu (niestety to maksimum możliwości moich umiejętności fotograficznych i aparatu ). Od siebie dorobiłem też barierki na górze, oryginalnie były tylko te z żółtymi panelami a przestrzeń między nimi była pusta. Dodałem też podstawkę, bo pomost wyglądał jakby miał się złamać jeżeli całość podniosłoby się za zbiornik. A tak się prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Świetna sprawa, czy figurki ściborowe 28 mm podejdą do tego, sa tam jakieś SF-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Bardzo elegancko to zrobiłeś. Oświetlenie też robi klimat, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Wszedłem tu całkiem przypadkiem i zaskoczyłeś mnie klaymen Baaaardzo mi się podoba Dobra robota Masz w planach jakieś dalsze elementy scenografii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Zapomniałem wcześniej dodać Przy takiej scenerii to i miło pograć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Dzięki za komentarze, cieszę się że się podoba Udało mi się kupić na Allegro jedną ramkę z zestawu Alchomite Stack, z której zrobiłem następny teren. Ponieważ nie był to pełny zestaw musiałem improwizować - dorobiłem podstawkę, szafki z urządzeniami elektrycznymi są zrobione od podstaw, użyłem też kilku elementów które zostały mi z poprzedniego zestawu. A tak się prezentuje: Kupiłem też drugi zestaw - Galvanic Servohaulers (galwaniczne cerwociągniki? ) czyli trzy przemysłowe maszyny. Od zawsze podobały mi się cywilne maszyny, zwłaszcza budowlane, w klimatach science-fiction, dlatego musiałem je mieć. Mimo że maszyny są trochę dziwne, prezentują się fajnie. Pojemniki na platformie zrobione są z blokad do transportu ze starej pralki . Na przyczepce można było umieścić dźwig albo kontener z innego zestawu którego nie mam, ale uznałem że tak będzie wyglądało lepiej. Teraz ramię na zdalnie sterowanym traktorze wygląda bardziej sensownie - nie tylko może on sobie sam podłączyć przyczepę, ale może ją też rozładować i załadować . Do mniejszego traktorka dorobiłem siedzenie dla kierowcy - ma on z tyłu panele do sterowania przez człowieka, ale w oryginale kierowca musiałby chyba za nim biec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Wygląda całkiem steampunkowo. Oryginalne maszynki, tym bardziej że cywilno-budowlane sci-fi praktycznie nie istnieje na rynku. Ale wychodzi na to że brakuje największego żurawia, będzie stacjonarny? To jest niezły kawał plastiku, skoro nie zmieścił się w środek ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 klaymen - nieźle to już możesz sobie małą kosmiczną fabryczkę z tych elementów zmajstrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Bardzo fajne prace, zwłąszcza serwociągniki - tymi maszynami to mnie krwiopijcy z GW zaskoczyli... brawo za recycling starej pralki, świetnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Właśnie skończyłem następny model z serii - tym razem dźwig. Użyłem dźwigu z zestawu traktorków i pomostu który został mi z Ferratonic Incineratora. Szyny, podstawkę i ozdoby na niej zrobiłem od podstaw - metalowe urządzenia z żeberkami na podstawce zrobione są z nakrętek owocowych tubek Kubuś . A tak się prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Klaymen, a ty to robisz ogólnie swobodny SF, czy bardziej w klimacie WH40K? Bo jak to drugie, to czcionki jakieś nie teges, napisy w ogóle powinny być po łacinie np. "aedificatio" lub "constructio". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 SnaQ - faktycznie, mi też ten UNIT VII za bardzo nie pasował jak go już zrobiłem, coś po łacinie byłoby lepsze. Ale przynajmniej jest VII a nie 7 Powstał następny element terenu - ruina Manufactorum czyli fabryki. Od siebie dodałem schody, barierkę i podstawkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Grałbym na takim terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Skończyłem następny element terenu - kontenery. Pochodzą z zestawu trzech sztuk - ostatni zostawiłem sobie na specjalny projekt . Modele sa bardzo proste, ale moim zdaniem po sklejeniu prezentują się fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Zawsze ogarniają mnie głęboki żal i wszechogarniające przygnębienie, że w realnym świecie nie używa się [ostatnio przynajmniej] czaszek jako elementu zdobniczego wszędzie gdzie to tylko możliwe Bardzo mi się podobają blaszaki. Szkoda, że wszystkie te tereny są tak kosztowne, pewnie już bym je lepił ;) Coś czuję, że pora na wycieczkę do Czermnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Coś czuję, że pora na wycieczkę do Czermnej Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 24 Maja 2018 Autor Share Napisano 24 Maja 2018 Powstał następny model - tym razem Tau, rasy mówiąc najogólniej zaawansowanych technicznie kosmitów . Jest to mobilne stanowisko obrony, coś jak okop z polem siłowym i napędem antygrawitacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 4 Czerwca 2018 Share Napisano 4 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Tacy ci Tau i kroot hop do przodu, a ściągają od nas - toż to jak Avrocar Racer X Bardzo miłe dla oka kolory wybrałeś, fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 kontenery bardzo mi się podobają Nie wyglądają na jakieś super skomplikowane więc zawsze można się pokusić o zrobienie czegoś podobnego własnym sumptem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 9 Lipca 2018 Autor Share Napisano 9 Lipca 2018 Dzięki Powstał następny model - tym razem z kombinacji kilku zestawów. Patrząc ile pracy mnie kosztował myślę że trochę przesadziłem ale wygląda nieźle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 wygląda bajerancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi