Lipstein Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Po zdjęciu maskowania przedniej szyby okazało się, że od wewnętrznej strony jest odkurz z podkładu, więc odkleiłem szybę do wyczyszczenia, bo patyczkiem nijak dojść tam nie mogłem. Przy odklejaniu na szybie pojawiły się pajączki w 3 miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Pisz do Italeri, mają w swojej ofercie na stronie "czesci zamienne". Ja w taki sposob zalatwilem sobie kalki z nowego wydania do posiadanego starego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Cześć! U mnie, na jednym z moich OH-6 też to miałem, jeszcze przed przyklejeniem. Ostatecznie kupiłem spokrewniony model (AH-6) i wziąłem z niego szkło. Teraz mam całą masę innych części zamiennych... Na szczęście drogi nie był. Ale to z tymi częściami zamiennymi mogło by być dobre. Jeszcze zostaje opcja wytłoczenia takiej części z przezroczystego plastiku - kiedyś tak się robiło. Tak czy inaczej życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Jeszcze powalczę z lakierem bezbarwnym, może to coś da... Tak się przykładałem do tej szybki aż spie.... aż miło Puściłem maila do Italeri, może to coś da, mam do zrobienia jeszcze Latającego Banana, w którym oderwały się dwie łopaty i statecznik pionowy i poleciały samotnie w siną dal, o co też poprosiłem... Edytowane 5 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Lakier to raczej po polerowaniu, na uszkodzenia mechaniczne raczej nie ma rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Kurza twarz, teraz spojrzałem na koszty transportu - 24 Euro. Chyba sobie podaruję zamówienie, a szybę podrasuję na taka po postrzale z AK 47... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 niee. mnie kalki z transportem wyniosły 6 ojro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Marca 2018 Share Napisano 7 Marca 2018 Cześć! Tu jeszcze takie małe uzupełnienie - wszystko, co kiedykolwiek chcieliście wiedzieć o instalacji miniguna w lekkim śmigłowcu obserwacyjnym i wiele, wiele więcej: http://www.liberatedmanuals.com/TM-9-1005-298-34.pdf http://www.liberatedmanuals.com/TM-9-1005-298-35P.pdf http://www.liberatedmanuals.com/TM-9-1005-298-20P.pdf Warto wiedzieć, że w Wietnamie nie montowano celownika dla pilota - zamiast tego miniguna blokowano w ustalonym położeniu a do celowania używano znaczka zrobionego na przedniej szybie. Lepsza niezawodność! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Marca 2018 Share Napisano 7 Marca 2018 A zobacz, ile jeszcze papierów mi się udało do OH-58 znaleźć: http://www.liberatedmanuals.com/search.mpl?q=OH-6A&Search=Search Mam nadzieję, że nie rozwalę Ci tym projektu! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Projekt już sam sobie rozwaliłem, umiejętnie usuwając szybkę do wyczyszczenia Zapytałem Italeri o kilka części i kalki, bo pomyślałem, że taniej wyjdzie wysyłka, no i mam jeszcze kilka innych „wietnamczyków” z „brakami”... Overall, wyszło 40 Euro; chyba kupię drugą Kiowę i po problemie, a brakujące części jakoś dorobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Marca 2022 Autor Share Napisano 22 Marca 2022 Chłopacy, czas odgrzać kotleta.... Jakie nitowadło polecacie na pierwszy raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 Ja kupiłem na Aliexpress ten zestaw rączka plus kółka 0.55, 0.65, 0.75. W skali 1:72 i myślę 48 wystarczy spokojnie. Trzeba tylko pamiętać żeby zamówić rączkę i kółka. https://pl.aliexpress.com/item/4001346517089.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.19027bce0VicPT&algo_pvid=27ac96f3-ad4e-495e-a892-ee1ca248712a&algo_exp_id=27ac96f3-ad4e-495e-a892-ee1ca248712a-12&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000015758831151"}&pdp_pi=-1%3B46.16%3B-1%3B-1%40salePrice%3BPLN%3Bsearch-mainSearch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Kupiłem w Agtomie nitowadło Trumpetera. Efekt jak dla mnie powalający. Tylko modelik maleńki, będzie trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi