Skocz do zawartości

OH 58 Kiowa z Wietnamu, 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po zdjęciu maskowania przedniej szyby okazało się, że od wewnętrznej strony jest odkurz z podkładu, więc odkleiłem szybę do wyczyszczenia, bo patyczkiem nijak dojść tam nie mogłem. Przy odklejaniu na szybie pojawiły się pajączki w 3 miejscach...

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pisz do Italeri, mają w swojej ofercie na stronie "czesci zamienne". Ja w taki sposob zalatwilem sobie kalki z nowego wydania do posiadanego starego modelu.

Napisano

Cześć!

U mnie, na jednym z moich OH-6 też to miałem, jeszcze przed przyklejeniem. Ostatecznie kupiłem spokrewniony model (AH-6) i wziąłem z niego szkło. Teraz mam całą masę innych części zamiennych... Na szczęście drogi nie był. Ale to z tymi częściami zamiennymi mogło by być dobre. Jeszcze zostaje opcja wytłoczenia takiej części z przezroczystego plastiku - kiedyś tak się robiło. Tak czy inaczej życzę powodzenia i pozdrawiam

Paweł

Napisano (edytowane)

Jeszcze powalczę z lakierem bezbarwnym, może to coś da... Tak się przykładałem do tej szybki aż spie.... aż miło

Puściłem maila do Italeri, może to coś da, mam do zrobienia jeszcze Latającego Banana, w którym oderwały się dwie łopaty i statecznik pionowy i poleciały samotnie w siną dal, o co też poprosiłem...

Edytowane przez Gość
Napisano

Lakier to raczej po polerowaniu, na uszkodzenia mechaniczne raczej nie ma rady

Napisano

Kurza twarz, teraz spojrzałem na koszty transportu - 24 Euro. Chyba sobie podaruję zamówienie, a szybę podrasuję na taka po postrzale z AK 47...

Napisano

niee. mnie kalki z transportem wyniosły 6 ojro

Napisano

Cześć!

Tu jeszcze takie małe uzupełnienie - wszystko, co kiedykolwiek chcieliście wiedzieć o instalacji miniguna w lekkim śmigłowcu obserwacyjnym i wiele, wiele więcej: :D

http://www.liberatedmanuals.com/TM-9-1005-298-34.pdf

http://www.liberatedmanuals.com/TM-9-1005-298-35P.pdf

http://www.liberatedmanuals.com/TM-9-1005-298-20P.pdf

Warto wiedzieć, że w Wietnamie nie montowano celownika dla pilota - zamiast tego miniguna blokowano w ustalonym położeniu a do celowania używano znaczka zrobionego na przedniej szybie. Lepsza niezawodność!

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

Projekt już sam sobie rozwaliłem, umiejętnie usuwając szybkę do wyczyszczenia

Zapytałem Italeri o kilka części i kalki, bo pomyślałem, że taniej wyjdzie wysyłka, no i mam jeszcze kilka innych „wietnamczyków” z „brakami”... Overall, wyszło 40 Euro; chyba kupię drugą Kiowę i po problemie, a brakujące części jakoś dorobię...

ow7R1udI0hdatBi3GkLnr38q9gtMglwwCDV2I_Ao8yXZ_jCxIa_Xfo6N_OuX8Ae0EiXmgHEWm9C71TkCxg=w293-h220-rw

• 4 years later...
Napisano

Chłopacy, czas odgrzać kotleta....

Jakie nitowadło polecacie na pierwszy raz?

Napisano
  • 2 weeks later...
Napisano

Kupiłem w Agtomie nitowadło Trumpetera. Efekt jak dla mnie powalający. Tylko modelik maleńki, będzie trudno...