Solo Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Bardzo niestarannie to wszystko robisz. Łaty kamuflażu mają raz ostre, raz rozmyte krawędzie, nie za dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 Solo, dziękuję za ocenę - cieszy mnie to co napisałeś ponieważ oznacza że mój zamysł został dostrzeżony. Niestety łąty odcięte na ostro taśmą wyglądały słabo - nie wiem może to kwestia skali lub tego że nie są to ostre figury jak na Su-T50 dla mnie przy tych cukierkowych kolorach wyglądało to jak zabawka. Su w realu wygląda dość agresywnie natomiast model w skali 1:48 tak polakierowany już niekoniecznie. Po pierwszych dwóch kolorach postanowiłem zerknąć na Su-33 które zaprezentował kilka tygodni wstecz Solo. W końcu z kogo brać przykład jak nie z najlepszych u Solo łaty są rozmyte i mimo iż nie ma to nic wspólnego z oryginałem moim zdaniem na modelu wygląda lepiej niż odcięte na ostro. Oczywiscie to kwestia gustu ale tak ja to widzę i postanowiłem zrobić coś pomiędzy a każdy oceni już sam. Solo - twoją opinie już znam. Teraz czas na ostatnie uzupełnienie. Graty poskładane i polakierowane. Pozostało poskłądać wszystko w całość i położyć lakier matowy na koniec wyglada to tak: W kwestii podwieszeń zapewne coś będzie jednak teraz biorę się za Su-35 które ma znacznie większy wybór uzbrojenia i zapewne coś z zestawu KH dodam do R-27 które znajdą się na Su-33. Tyle w temacie Su-33. Mam nadzieję że nauka nie pójdzie w las i kolejny będzie lepszy. Dodam jeszcze że galerii nie będę robił ponieważ to wklejanie zdjęć mnie wykończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 W końcu z kogo brać przykład jak nie z najlepszych u Solo łaty są rozmyte i mimo iż nie ma to nic wspólnego z oryginałem moim zdaniem na modelu wygląda lepiej niż odcięte na ostro. Mój model Su-33 nie jest dobrym punktem odniesienia, bo ja zrobiłem kamuflaż z przejściami kolorów (choć starałem żeby były jak najwęższe, ale mi nie wyszło), a jednak powinno się to zrobić na ostro, od masek. Niestety łąty odcięte na ostro taśmą wyglądały słabo - nie wiem może to kwestia skali lub tego że nie są to ostre figury jak na Su-T50 dla mnie przy tych cukierkowych kolorach wyglądało to jak zabawka. Su w realu wygląda dość agresywnie natomiast model w skali 1:48 tak polakierowany już niekoniecznie. I nie, Su-33 nie wygląda wtedy jak zabawka. Bo prawdziwy wygląda na przykład tak: Niech poniższe zdjęcia będą przykładem, jak wygląda świetnie pomalowany Su-33, choć bez żadnych fajerwerków technicznych (jeśli chodzi o techniki malarskie). Mówię tutaj tylko o kamuflażu, bo malowanie silników chłopak zrobił na mój gust bardzo na odwal, no ale podobnie robią praktycznie wszyscy (tzn. ja nie widziałem jeszcze modelu Su-33 z dobrze pomalowanymi silnikami). Ale malowanie kamuflażu zrobił jak dla mnie przepięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 Dobrze że dodałeś jak dla mnie - bo widzisz mnie się nie widzi. Tak to już jest jednym się podoba innym nie. Jednak to bardzo dobra wiadomość dla nas modelarzy i oglądaczy, ponieważ dzieki temu mamy wiele różnych interpretacji tego samego modelu i trzeba się tym cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Piękny ten Su-33. Kogo to robota Solo? Masz może fotki po ukończeniu prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Gość pokazał model na grupie MRP: https://www.facebook.com/groups/1642861802651066/permalink/1782624892008089/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Piękny ten Su-33.... Piękny to on jest niewątpliwie, ale z pewnością nie był robiony przez dwa weekendy.... KRL poszedł jak stachanowiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Piękny ten Su-33.... Piękny to on jest niewątpliwie, ale z pewnością nie był robiony przez dwa weekendy.... KRL poszedł jak stachanowiec... Wszystko zależy od ustaleń od kiedy do kiedy jest weekend. Prace nad Su rozpocząłem w piątek ok 16 i walczyłem do niedzieli do 21. Oczywiście z przerwami na papu, rower, spanie i najważniejsze MotoGP i wygraną Vale. Od poniedziałku do piątku pracę związane z Katarskim Airbus'm. Sobota, niedziela i poniedziałek do południa to znów Su więc realnie wyszło sześć dni. Powiedzmy dłuższy weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 .... No i oki... Jak kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Naprawdę nie warto się śpieszyć. Twój Su jest tego najlepszym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Solo, absolutnie się nie spieszyłem a jak widzisz robienie modelu długo jak w przypadku twojego Su nic nie pomogło. Wszystkie swoje modele buduje mnie więcej w tym samym czasie jedne są lepsze inne słabsze czas nie ma tu żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Solo, absolutnie się nie spieszyłem a jak widzisz robienie modelu długo jak w przypadku twojego Su nic nie pomogło. Ok, widzę że próbujesz być złośliwy, niepotrzebnie. Nie potrafisz przyjmować konstruktywnej krytyki, a szkoda bo naprawdę zepsułeś ten model. Kup sobie encyklopedie Ammo of Mig Jimenez, tam masz od podstaw wytłumaczone co i jak, zarówno jeśli chodzi o czyste klejenie modelu jak i ładne malowanie. Wartościowa lektura, nawet dla odób którym wydaje się że już wszystko wiedzą o modelarstwie. Całkiem serio, mi lektura tych pozycji sporo dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 W każdym bądź razie gdybyście Panowie robili kolejne to Kinetic te trafione kabiny wymienia za darmola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 W każdym bądź razie gdybyście Panowie robili kolejne to Kinetic te trafione kabiny wymienia za darmola O, to ja zapewne skorzystam dzięki za informacje. Solo, już napisałem Ci to kilka razya mam nadzieję że tym razem postarasz się przemyśleć. Więc jeszcze raz Solo nie mierz wszystkich swoją miarą. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Co takiego mierzyłem "swoją miarą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Solo o ile pamietam to w twoim Su rozklad plam to bylo sf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Chyba Solo w dobrym humorze dzisaj bo krotko zwiezle i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi