Skocz do zawartości

D9R Meng 1:35

bodzio5432

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny już model w moim wykonaniu, z założenia czysty. Czekał na skończenie rok i się doczekał. Malowany farbami tamiya, wash mig. Sam model jak przystało na firmę Meng rewelacyjny. Zapraszam do oglądania i komentowania.

IMG_0408_zpshog9itpa.jpg

IMG_0559_zpsyvpkqccf.jpg

IMG_0556_zps6xz1nv41.jpg

IMG_0554_zpsb5l19mac.jpg

IMG_0555_zpssdp3e93x.jpg

IMG_0558_zpsfui5iuqr.jpg

IMG_0557_zps6cw1zhhu.jpg

19429688_1594468843956889_7417971092390360012_n_zpscdeooyac.jpg

Jak lubię czyste modele, tak taki behemot klasy robotniczej wygląda na czysto wręcz abstrakcyjnie... ale podoba się, podoba

W internecie widzę, że zdarzają się D9 i z malowanymi gąsienicami, i z takimi w kolorze naturalnej stali- wzorowałeś swój sprzęt na jakimś konkretnym egzemplarzu? Bo model na czysto by wiele zyskał na stalowych gąsienicach.

Jak lubię czyste modele, tak taki behemot klasy robotniczej wygląda na czysto wręcz abstrakcyjnie... ale podoba się, podoba

W internecie widzę, że zdarzają się D9 i z malowanymi gąsienicami, i z takimi w kolorze naturalnej stali- wzorowałeś swój sprzęt na jakimś konkretnym egzemplarzu? Bo model na czysto by wiele zyskał na stalowych gąsienicach.

Miło mi, że się podoba . Właśnie z gąsienicami miałem zagwostkę. Patrząc na zdjęcia zdarzają się pojazdy albo z pełni pomalowanymi (głównie wersje IDF), albo w pełni zardzewiałymi albo stalowymi. Myślałem, żeby je zrobić rdzawe, choć mogło by się to kłócić z nienaganną resztą pojazdu. Są ruchome i ściągane więc jak zmieni się koncepcja, to zawsze mogę je przemalować.

• Super Moderator

No fajny nie po III wojnie światowej :P

ale do siłowników chrom by się lepszy nadał... poszukaj molotow pisak z chromem koło 30 pln a efekt o niebo lepszy

Pozdro

Takie pojazdy nawet nowe mają kilka zacieków(do samej konserwacji idzie dużo smaru i oleju!), zadrapania (one nie jadą na lawecie w folii jak samochody) i ogniska rdzy na gąsienicach (one się na nich poruszają). Więc model nie jest realistyczny raczej, ale nad gustami non disputandum...

(one się na nich poruszają). Więc model nie jest realistyczny raczej, ale nad gustami non disputandum...

Dzięki za info, że porusza się na gąsienicach, myślałem że na kołach, ja głupi . Nigdzie nie wspomniałem, że ma być realistyczny, nigdzie też nie jest powiedziane, że akurat gdzieś na świecie, w jakimś garażu nie stoi taki czyścioch ;). Lubię czyste pojazdy i taki też jest ten model, ale możliwe że w przyszłości zmieni się ta koncepcja.

Podoba mi się ten spych właśnie jako czyścioch. Malując te maszyny nikt się nie bawi w maskowanie gąsienic. Ufajdany przeróżnymi błotami wyglądałby na półce nieco dziwnie nie będąc elementem jakiejś scenki Ale to już, rzecz gustu.