Janisz Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 wrzuć mi na priva adres to wyślę tą część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 wrzuć mi na priva adres to wyślę tą część Dzięki adres wysłałem ale możesz ocenić to co dorobiłem z tą oryginalną częścią. Jeśli ujdzie to być może nie będzie potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 hmm.... szczerze.... mocno koślawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Adres dostałem. Puszcze priorytetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 z pokładu bardzo ładnie wybrnąłeś, to i z tych koślawych drabinek wybrniesz. Musze jeszcze napisać, że kamuflaż wyszedł super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Zamówiłem zaginarke jak przyjdzie poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Część w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Część w drodze. Dziękuję za pomoc Coś tam zmajstrowałem. A to ukryte przed żonką Może zdąży dołączyć do zespołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 dobrze jest Ciesze się że po kłopotach z pokładem nie zarzuciłeś tematu tylko ostro idziesz do przodu A to ukryte przed żonką... Skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Witam Efekt dzisiejszego 12 godzinnego siedzenia. Sorki za fotkę, bo mi się aparat rozładował postaram się jutro zrobić lepsze zdjęcia. Pozostało tylko olinowanie więc czekam na dostawę nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Fajnie, że prace idą do przodu. Widzę że zdjąłeś relingi z nadbudówek. Pomaluj je przed rozpoczęciem zaginania i formowania. Powinno być łatwiej. Zdjęcia staraj się robić na jakimś jednolitym, najlepiej białym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Fajnie, że prace idą do przodu. Widzę że zdjąłeś relingi z nadbudówek. Pomaluj je przed rozpoczęciem zaginania i formowania. Powinno być łatwiej. Zdjęcia staraj się robić na jakimś jednolitym, najlepiej białym tle. Witam Nic nie zdjąłem tylko zdjęcie do bani. Mam nadzieję że troszkę lepsze fotki. Dorobiłem stanowiska oeriklonów, których nie było w zestawie. A tutaj z drugim okrętem Poprawię teraz Repulse i bierzemy się za Eksspresa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Hej, jakiś taki za czysty jest, daj mu leciutkiego washa, bo teraz zbyt zabawkowo wygląda... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Hej, jakiś taki za czysty jest, daj mu leciutkiego washa, bo teraz zbyt zabawkowo wygląda... Dobry pomysł - szczególnie przy tym "wycieniowanym" pokładzie ostre kamo nadbudówek rzuca się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 pomalowałeś pięknie. Ale teraz ślady eksploatacji, żeby były na poziomie pokładu, który wyszedł super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Listopada 2017 Autor Share Napisano 15 Listopada 2017 Mam washa koloru czarnego i brązowego. Brązowym bym dał burty i elementy pokładu a czarnym nadbudówki i działa. Zastanawiam się czy zamiast czarnego nie powinien być np. szary czy niebieski? Może macie jakieś propozycje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 15 Listopada 2017 Share Napisano 15 Listopada 2017 Moim zdaniem czarny odpada, zbyt intensywny. Zastosuj ciemno szary. Powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Listopada 2017 Autor Share Napisano 21 Listopada 2017 Witam W HMS REPULSE zrobiłem nowe olinowanie oraz poprawiłem pokład. Pancernik tez gotowy. Projekt podstawki Teraz przez parę dni dorobię niszczyciel. Może ktos podpowie mi jak tego użyć, wymieszać z woda i rozlać? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 To się projekt ostro rozrósł Pogadaj tylko z szefem bo jak zrobisz ostatecznie dioramkę to żeby cie nie zdyskwalifikowali bo szkoda by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Zwłaszcza, że Repulse był gotowy przed konkursem... nie wiem, czy taka nagła rozbudowa warsztatu jest do końca fair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Hej, wydaje mi się, że w konkursie brany pod uwagę będzie tylko Prince of Wales... Na moje oko wash w niektórych miejscach trzeba jeszcze wytrzeć... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Listopada 2017 Autor Share Napisano 21 Listopada 2017 Mam nadzieję, że jak będzie troszkę rozbudowany zespół FORCE Z to dalej jest to jesienna wyprawa Hms Prince of Wales. Jeśli chodzi o Repulse to tylko poprawiłem błędy które wytkneliscie w galerii. Natomiast jeśli chodzi o niszczyciel to chcę pokazac pozniejszego bohatera uratowania zalogi pancernika. Wiem, że łączę kilka wątków w konkursie ale proszę o wyrażenie zgody na przedstawioną wizję scenki. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 Hej, wydaje mi się, że w konkursie brany pod uwagę będzie tylko Prince of Wales...Na moje oko wash w niektórych miejscach trzeba jeszcze wytrzeć... Pozdro Na ile dałem radę powycierałem jeszcze wash. Widzę że w niektórych miejscach jeszcze jest go za dużo ale nie chcę już narobić większych szkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Ja bym jeszcze poprawił zacieki przy kluzach kotwicznych, miały kształt klina zwężającego się ku dołowi. Akurat w w przypadku Księcia ślady eksploatacji były jak najbardziej na miejscu: Niestety nie miałem dobrej kopii najlepszego zdjęcia z tego okresu, gdzie ślady na kadłubie widać wyraźnie. Co do galerii, miałem podobną sytuację, że praca konkursową był wodnosamolot będący elementem dioramy. Po prostu jak będziesz robił galerię konkursową, umieść w niej tylko zdjęcia Księcia. Masz z to bardzo fajne pole do popisu jako fotograf. Fotografując Księcia w odpowiedni sposób, mając np. niszczyciel lub fragment Repulse w tle, możesz uzyskać znakomite efekty, nie naruszając regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Wszytko super, tylko maszty !! Maszty w tej skali należy robić ze strun gitarowych klejonych CA. Inaczej wyglądają strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi