Rack Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Kamil -Teraz tylko dopracować parę detali jak peryskopy, czy lampa, kurz i brud i kończymy z nim. I zaczynamy......2, moze BMP-2 ? Myślałem o BMP, ale już skleiłem jedynkę i na razie wystarczy. Mam już inny, niecny plan - znowu zmieniam teatr działań wojennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Odrobina niepewności nikomu nie zaszkodzi. Tematu nie zdradzę, ale miejsce i owszem - Bałkany, Bośnia i Hercegowina, przełom 1995/1996 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 A, nie, nie, nie tym razem. Spokojnie, czekam do 10-tego na pensję i wkrótce po tej dacie się ujawnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Trzymam kciuki, żeby to był jakiś białawy VAB 4x4 francuzików.... "mam nadzieję, że z grubsza przypominają to co jest na oryginale i nie machnąłem jakiegoś ultra babola widocznego dla arabskojęzycznych. " - a można spytać, Kamilu,co głoszą napisy? Mógłbym co prawda pokazać zdjęcie w osiedlowej kebabowni, ale żywię pewne obawy- a nuż zaczną się obcokrajowcy agresywnie zachowywać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 O, Lordzie, albo źle patrzyłem, albo Cię dawno na Modelworku nie widziałem! A żebym to ja wiedział, co głosi ten napis. Wprawdzie na studiach zaliczyłem semestr arabskiego jako wykład fakultatywny, ale nie chciało mi się grzebać za notatkami i odszyfrowywać tego. Podejrzewam, że coś w stylu "Allach jest wielki", ew. nazwa ugrupowania, do którego pojazd należał. Tudzież to i to - z obu stron napisane jest co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Dzięki wielkie, czyli wiemy, że niewiele wiemy, a to już coś I fakt- dawnom po modelłorku nie buszował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Marca 2018 Autor Share Napisano 2 Marca 2018 Dzięki wielkie, czyli wiemy, że niewiele wiemy, a to już coś I fakt- dawnom po modelłorku nie buszował ;) Po prostu wrzucając model na fejsbukowe grupy, gdzie są Arabowie nikt się nie czepnął, więc przestałem się przejmować. Tymczasem... Zasadnicza część brudzenia za mną. Jeszcze się pojawi "trójwymiarowy" brud - trochę grudek piachu, ziemi, gruzu, itp. śmieci. Ale to później - muszę sobie poodlewać z gipsu trochę pustaków. Nie chcę też zakurzyć go na amen, bo wszystko co do tej pory wymalowałem zleje się w jedną, matową kupę. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Bajka! Chętnie bym się do Ciebie na korepetycje zapisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Marca 2018 Autor Share Napisano 2 Marca 2018 Jeśli masz jakiś "konkret", to pytaj - odpowiem i zostanie w wątku dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Tu by chyba podstawowe lekcje były potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Marca 2018 Autor Share Napisano 2 Marca 2018 E tam, nie gadaj głupot, trzaskasz Humvee aż miło! Jakby co, to pisz. I każdy inny też - jak będę umiał, to pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Gdzieś tam pomalutku wieczorami sobie machnąłem zręby podstawki. Balsa i podkład pod panele jako wypełnienie - bardzo fajny materiał, a że akurat nie mogłem dostać płyty styroduru, to kupiłem to. Nie wyszło drogo, a bardzo fajnie się z tym pracuje. Tam gdzie "górki", tam będzie gruz i śmieci. Gruz już powoli się "tworzy", jutro może zgromadzę ze szpargałów trochę śmieci i wyleję klej do płytek wymieszany z w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Podstawka zalana gipsem i wstępnie wysypana gruzem i śmieciem. Zdjęcia na świeżo, jeszcze wszystko schnie. W sumie to chyba nie miałem wcześniej okazji robić gruzowiska. Może być? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Gruzowisko bardzo fajne. Jedyne co to można by bardziej pokruszyć te pustaki (zwłaszcza te na drodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Okej, dzięki, zobaczę co da się zrobić. Choć trochę się nad pustakami napracowałem, żeby je poodlewać i teraz żal kruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Bazowe kolorki na podstawce położone - najpierw maziaje aerografem i potem już nieco dokładniej pędzelkami. Teraz powolutku wszystko będzie gasnąć i z pierwotnej oczojebności niewiele zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Na ta drogę, tez coś wrzuć. Nie sądzę, żeby cieć z miotłą zgarniał z drogi cały syf na pobocza. Za sterylna ta droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Jak postawię tam model to zobaczysz, że w zasadzie wcale jej nie widać. Nie mogę jej teraz zaśmiecić, nie mając ruchomego podwozia. Jak model wyląduje na podstawce, to wtedy podrzucę tego i owego. ;-) Poza tym: Może jednak ciecie miotłami działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Ok- przekonałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 To się cieszę. Tymczasem... Robiąc gruz na podstawkę, zagruzowałem też resztkami Teciaka. Nie za dużo - raczej symbolicznie. Oczywiście biorę poprawkę na to, że realny wóz powinien być uwalany cały kurzem i gruzem, ale - w moim odczuciu - nie miałoby to przełożenia na fajny i ciekawy model w skali 1:35. A opieram się na pewnym znanym modelu T-72, który widziałem na zdjęciach i potem porównałem sobie na żywo w Moson. Nie zrobił wrażenia. I taka mała przymiareczka: Model idzie na półkę, a ja idę gasić kolorki na podstawce, kurzyć ją i brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi