Przemek Przybulewski Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 (edytowane) To chyba rurki mosiężne nie miedziane. tym lepiej/gorzej... No właśnie i lepiej i gorzej. Zależy jak się patrzy i co kto lubi... ;-) Generalnie wyrzutnia złobiona. Dokleiłem jeszcze kilka drobiazgów z blaszki i "zatyczki" z przodu i na końcu. Dojdzie jeszcze osłona z przodu ale to później. Na razie wygląda tak, w tle oryginał: . Po założeniu na podstawę wyrzutni: No i największa obawa: czy się utrzyma na wyrzutni na pojeździe? Podstawa części obrotowej (tej ze zdjęcia powyżej) została zamontowane na obrotnicy która z kolei jest tylko na sucho postawiona na ramie samochodu. Całość się trzyma bez większych problemów. Na pewno ze względow bezpieczeństwa przed finalnym montażem poszczególne elementy będą mocno sklejone ze sobą aby uniknąć później niespodzianek. Zawieszenie 2 i 3 pary kół jest sztywne więc wytrzyma a większość ciężaru spocznei właśnie nad 2,3 i częściowo 4 parą kół: Edytowane 11 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenevil Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Borze szumiacy. .. ile toto waży? Tapniete z widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Borze szumiacy. .. ile toto waży?Hehe, nie wiem, ale dużo za dużo. Z ciekawości chyba sam później zważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Nie wiem co żeś zrobił ale widzę tylko dwie pierwsze foty. Super ci te wyrzutnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Nie wiem co żeś zrobił ale widzę tylko dwie pierwsze foty. Super ci te wyrzutnie wyszły. Ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Co żem zrobił? Wrzuciłem zdjęcia na google photos Zeedytowałem posta, powinny być teraz widoczne. I dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Teraz widać. Wiesz co żeś skopał poprzednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Teraz widać. Wiesz co żeś skopał poprzednio?To dobrze. Nie ale przypuszczam. Jak wrzuciłem zdjęcia do google photos to zaraz je dodałem też do albumu i linki do zdjęć brałem już nie z ogólnego folderu tylko ze zdjęc z albumu. Widocznie coś się nie odświeżyło, bo jak poprawiałem linki to robiłem tak jak wcześniej ale same odnośniki były już inne. Trochę to zagmatwane ale wychodzi że google ma jakieś lagi i po dodaniu zdjęc do albumu trzeba chwilę odczekać żeby się po ich stronie zaktualizowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Czas odgrzać kotleta. Miało być szybko, łatwo i pięknie a wyszło jak zwykle. Postanowiłem (wstępnie) postawić Uragana razem z Gradem. A poniżej porównanie ram i wyrzutni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Nie przejmuj się też tak mam ma być z pudełka i zaczyna się poprawianie fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Mam do obu zestawów koła z Miniarm i jeśli chodzi o Urala to są bardzo ładne, z wyraźnymi detalami i wszystko elegancko pasuje. Tymbardziej że Miniarm w przeciwieństwie do Def odlewa nie całe koła tylko oddzielnie opony i felgi (też zazwyczaj w kilku częściach). Natomiast koła to Uragana już nie są takie fajne. Otwory w oponach są krzywe ale to nie problem. Felgi są z 4 elementów po dwa na stronę ale nie są dobrze spasowane: o ile elementy w miare do siebie pasują to w oponie już nie. Mają za małą srednice i jest luz felga opona ale za to są za grube i trzeba sporo ściąć/zeszlifować bo się nie mieszczą w oponie. Poza tym mocowanie felg do zestawu to porażka. Nic do siebie nie pasuje. Poniżej porównanie zestawu i żywicy. Zestaw ma inne mocowanie pierwszej i ostatniej osi (są skrętne) i drugiej/trzeciej. A żywica ma jeden typ mocowania ale chyba od innego zestawu. Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Przemek Przybulewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Zmalowałem kabinki, większość zegarów i pstryczków z ręki bo kalki mi nie pasowały: . I po złożeniu kabin, zaczęło się montowanie klocków bo część/większość elementów miałem już posklejanych przy poprzednim podejściu: . . . Umyłem też porządnie żywice - teraz schną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Posklejane - mniej więcej, bo jeszcze dojdą jakieś pierdółki ale już widać koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Konkretne sprzęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 12 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Konkretne sprzęty Dzięki. Zacząłem planować podstawkę i na początku chciałem zrobić coś a'la błoto i wpadłem na takie foto: I w takim ustawieniu: Później jednak natrafiłem na dwie inne foty i to mnie zainspirowało: . Postanowiłem coś takiego wykombinować. Powycinałem trochę z resztek styropianu: Nie chciało mi się czekać aż klej zwiąże to poprzyklejałem dodatkowo na gorący klej. Wstępny układ ma być że Grad stoi na stanowisku i dołącza do niego Uragan: Następnie wszystko zostało pokryte TP przy użyciu starej metody na wikol. Poskładałem też felgi do uragana i zacząłem malować koła; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Kwietnia 2019 Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Przemek pamiętaj żeby odcisnąć ślady opon na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2019 W dniu 29.04.2019 o 17:16, Bartosz Ciesielski napisał: Przemek pamiętaj żeby odcisnąć ślady opon na podstawce Postaram się nie zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 Zastanawiam sie nad kamo, jest kilka opcji ale chyba nie będę robił jednolitego zielonego. Na razie preshading: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Pomalowane, po washu, z kalkami i po lakierze matowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 No dobra, czas powoli kończyć ten warsztat. Dodałem kilka kępek do podstawki, myślę co by tam jeszcze dodać. I zaczałem brudzenie. Na razie Grad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2020 Podrasowałem lekko podstawkę przy użyciu pigmentów i próbuję wpasować Grada. Sam pojazd też dostał odrobinę kurzu. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 No i chyba koniec: . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2020 Share Napisano 14 Stycznia 2020 Osobiście ten biały nalot jakoś mi nie leży, ale mam ostatnio spadek formy malarskiej i moja opinia nie jest wiążąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 41 minut temu, bazylms napisał: Osobiście ten biały nalot jakoś mi nie leży, ale mam ostatnio spadek formy malarskiej i moja opinia nie jest wiążąca. Dlatego nie lubie kurzyć. chociaż to nie biały. Może do galerii uda sie lepsze foty zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi