kowal76 Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Następny model idzie na warsztat. Jest nim B 787 w wydaniu Zvezdy. Malowanie LOT. Trochę obawiam się znów kalek, bo miałem złe doświadczenie z tym producentem w przypadku Ił 62 M. Może jednak będzie dobrze i martwię się na wyrost. Muszę się też chyba powstrzymać, z jakimś nadmiernym łoszem i brudzeniem w przypadku tego modelu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Model prosty i przyjemny. Ale to są TE rwące sie kalki. Uważaj ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 No właśnie wiem i tego się obawiam. Myślałem też o jakiś światełkach jak u Ciebie, ale to dla mnie chyba za głęboka woda. No i oszczędzać kaski muszę trochę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Do Zvezdy ciężko o lampeczki w skrzydłach. Końcówki są bardzo cienkie. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Nie odpuszcze tym razem sobie takie gadżety . Wycinam elementy silników i jednak trochę nadlewek jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Zapowiada się kolejna lotowska maszyna. Życzę powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 W sumie to chodzi tylko o napis LOT i statecznik z kalkomani. Zobaczę jak będzie i może masz rację żeby zrobić szablony, ale jak kalki dobrze będą się kładły, to chyba nie ma sensu. Natomiast dziś powycinałem wszystkie drobne części. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Dużo wody do układania i kalki będą ok. Są delikatne ale za toto ładnie przylegają do modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Do kalek jeszcze daleko . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Hej! Ty to masz fabrykę że boeing się chowa Będę kibicował, zapowiada się kolejny świetny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 Czy mi się tylko wydaje, ale czy przednie oszklenie kabiny pilotów jest jakby transparentnie popadające w pomarańczowy ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 W prawdziwym samolocie? Raczej złudzenie. Choć też na kilku zdjęciach to widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 No właśnie i myślałem, aby psiknąć takowym kolorkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Albo może zrobić vacu z folii w takim kolorku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 No Grzesiek, skorzystaj z pomocy Marudka. Będziesz miał Dreamlinera jedynego w swoim rodzaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Zostaje jeszcze kalka authentic airliner.Szyba do 787 w ich wykonaniu jest po prostu boska, no i w trzech wariantach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 12, 2017 Author Share Posted August 12, 2017 Dziękuję za poropozycję Vacu i kalek, ale zostanę przy zestawowym. Troszkę coś tam porobiłem. Między innymi zabrałem się za malowanie drobnych części. Kadłub już sklejony i w trakcie obróbki, a skrzydła już złożone i gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 15, 2017 Author Share Posted August 15, 2017 Podorabiałem antenki na kadłubie. Wyciąłem też otwory na reflektory i teraz sę zastanawiam jak je zrobić ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Pomalowałem dysze za pomocą specyfików Tamki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Raczej tak, chyba że da się to lepiej zrobić, ale chyba aż takiego ciśnienia na to nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Myślę że tak wyszło na zdjęciu, ale dzięki za krytyczną uwagę. W realu dysze są nieco jaśniejsze. Jutro zobaczę i jak co postaram się poprawić co nieco. Przyjżałem się dyszom i już chyba nic nie będę kombinował. Na zdjęciach z neta kolory dysz są różne, od jasnych po ciemne i róznie ubarwione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 20, 2017 Author Share Posted August 20, 2017 Inne ujęcie dysz i tutaj są trochę jaśniejsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 20, 2017 Author Share Posted August 20, 2017 To spróbuję jeszcze trochę poprawić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 20, 2017 Author Share Posted August 20, 2017 Zabrałem się za montaż silników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts