kowal76 Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Następny model idzie na warsztat. Jest nim B 787 w wydaniu Zvezdy. Malowanie LOT. Trochę obawiam się znów kalek, bo miałem złe doświadczenie z tym producentem w przypadku Ił 62 M. Może jednak będzie dobrze i martwię się na wyrost. Muszę się też chyba powstrzymać, z jakimś nadmiernym łoszem i brudzeniem w przypadku tego modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Model prosty i przyjemny. Ale to są TE rwące sie kalki. Uważaj ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 No właśnie wiem i tego się obawiam. Myślałem też o jakiś światełkach jak u Ciebie, ale to dla mnie chyba za głęboka woda. No i oszczędzać kaski muszę trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Do Zvezdy ciężko o lampeczki w skrzydłach. Końcówki są bardzo cienkie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 Nie odpuszcze tym razem sobie takie gadżety . Wycinam elementy silników i jednak trochę nadlewek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Zapowiada się kolejna lotowska maszyna. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 W sumie to chodzi tylko o napis LOT i statecznik z kalkomani. Zobaczę jak będzie i może masz rację żeby zrobić szablony, ale jak kalki dobrze będą się kładły, to chyba nie ma sensu. Natomiast dziś powycinałem wszystkie drobne części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Dużo wody do układania i kalki będą ok. Są delikatne ale za toto ładnie przylegają do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 Do kalek jeszcze daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Hej! Ty to masz fabrykę że boeing się chowa Będę kibicował, zapowiada się kolejny świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Czy mi się tylko wydaje, ale czy przednie oszklenie kabiny pilotów jest jakby transparentnie popadające w pomarańczowy ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 W prawdziwym samolocie? Raczej złudzenie. Choć też na kilku zdjęciach to widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2017 No właśnie i myślałem, aby psiknąć takowym kolorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Albo może zrobić vacu z folii w takim kolorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 No Grzesiek, skorzystaj z pomocy Marudka. Będziesz miał Dreamlinera jedynego w swoim rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Zostaje jeszcze kalka authentic airliner.Szyba do 787 w ich wykonaniu jest po prostu boska, no i w trzech wariantach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2017 Dziękuję za poropozycję Vacu i kalek, ale zostanę przy zestawowym. Troszkę coś tam porobiłem. Między innymi zabrałem się za malowanie drobnych części. Kadłub już sklejony i w trakcie obróbki, a skrzydła już złożone i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Podorabiałem antenki na kadłubie. Wyciąłem też otwory na reflektory i teraz sę zastanawiam jak je zrobić ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Pomalowałem dysze za pomocą specyfików Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Raczej tak, chyba że da się to lepiej zrobić, ale chyba aż takiego ciśnienia na to nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Myślę że tak wyszło na zdjęciu, ale dzięki za krytyczną uwagę. W realu dysze są nieco jaśniejsze. Jutro zobaczę i jak co postaram się poprawić co nieco. Przyjżałem się dyszom i już chyba nic nie będę kombinował. Na zdjęciach z neta kolory dysz są różne, od jasnych po ciemne i róznie ubarwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Inne ujęcie dysz i tutaj są trochę jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 To spróbuję jeszcze trochę poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Zabrałem się za montaż silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi