kowal76 Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Mała aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 W drimie światła nawigacyjne są diodowe, czerwone, zielone i białe. Osłony tych świateł sa przezroczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Lampy na końcu skrzydła są jedna biała (stroboskopowah) druga czerwona/zielona. Kolor w środku biała na zewnątrz. O kolega mnie ubiegł ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Powoli coś tam robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Wróciłem do domu z wyjazdu i dokończyłem podwozie. Model natomiast pomalowałem podkladem i jutro biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Jakiego koloru użyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Golenie są pomalowane białym Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Niestety golenie na drimach są szare.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 @em,a w 738 białe są tylko piasty?komory podwozia szare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Na NG /LOT/ komory NLG/ Nose Landing Gear-przedniego podwozia/ i MLG/Main Landing Gear-głównego podwozia/ są białe , jak również kapsle- kołpaki aerodynamiczne, na kole 1 i 4. czyli koła zewnętrzne lewego i prawego głównego podwozia.. Same piasty jak i golenie-szare. Komory podwozia są spryskane substancja antykorozyjną , koloru czerwono-brązowego, która jest lepka i przykleja się do niej wszelakiego rodzaju brud. Stąd kolor wnęk NLG i MlG jest, powiedzmy taki brązowawy przezroczysty ..intensywność koloru , tego złamania, zalezy też od grubości połozonego preparatu Edytowane 21 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 @em,a tak dla prostych ludzi,nie w slangu,to jak to przetłumaczyć? możesz wyjaśnić co to NLG,MLG,które to koło 1 i 4? kapsle to inaczej kołpaki? dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Wszystko opisał cacy NLG = goleń przednia MLG = goleń główna Koła 1 i 4 to właśnie te zewnętrzne osłonięte kołpakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Golenie już lekko poprawiłem. W sumie na fotkach wyglądały jak brudny biały. Natiomiast sam model już pomalowałem na biało Gunze H. W tym modelu nie będę kombinował z cieniowaniem i łoszem po całości jak w Iłach czy Tupolewach. Myślę, że można podkreślić tylko powierzchnie sterowe i może jakieś delilatne przybrudzenia na dole i przy silnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Szacun! Malowanie białym mnie przeraża - mam traumę z dzieciństwa Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Tu jest kilka cienkich warstw białej Gunze H. Kładziona na szary podklad i nawet fajnie kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 A to model dla siebie czy na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 A to model dla siebie czy na zamówienie? Na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Model już kompletnie pomalowany. Teraz czas na kalkomanie . Trochę drażnią mnie maski Montexu ponieważ zostawiają dużo kleju i trudno go potem zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 no to kalki...trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Będzie pewnie hardcor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Może ktoś się orientuje, czy jakaś inna firma robi kalki do B 787 LOT oprócz Techmodu ?. Jak nie znajdę , to znów będę zmuszony zastosować te badziewie i wywalić pewnie ponownie pieniądze w błoto. Jestem wku.. na maksa. Który to już raz psuje sobie model przezt je... kalki. Użyłem bardzo dużo wody, a i tak się rwą i zwijają przy każdym najmniejszym ruchu. No nie wiem, może jestem :bip:... sklejaczem, ale przy kalkach innych producentów takich problemów nie miałem. Nieraz mam ochotę pierd... to wszystko i znaleźć sobie inne hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Ja wiem, że nigdy więcej Techmodu. Faktycznie szkoda nerwów. Na szybko nie kojarzę, czy ktoś inny robi LOT do Drima :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Zobacz http://store-models.com/index.php/product/view/50/363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Dzięki już lukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 To udało mi się położyć, choć statecznik do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi