zloty Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Musiałem zamówić następne kalki. Będzie następne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Zabrałem się za ponowną próbę. Niestety napisy LOT się pozwijały i porwały. Sprzedawca zapewnił mnie, że sprzedali już kilkaset egzemplarzy i nie było reklamacji, więc chyba muszę zmienić hobby :(. Dałem bradzo dużo wody, ale przy najdrobniejszym ruchu kalki się rwą i zwijają. Jutro spróbuję jeszcze położyć pozostałe kalki z arkusza. Natomiast co do napisów LOT, to szuakam kalek innego producenta. Nie będę co chwila wydawał 45 zł na nowy arkusz Techmodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1991 Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Mam identyczny problem, napisy LOT rozpadły mi się samej próbie zdjęcia z papieru :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Mi też duży LOT się porwał. Dlatego, jak pisałem, nie kupię już Techmodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Zobaczhttp://store-models.com/index.php/product/view/50/363 Będziesz robił jakieś zakupy z Rosji ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Niestety w najbliższym czasie nie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Ten statecznik to najlepiej byłoby chyba od maski zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Dokleiłem do końca pozostałe drobne kalki i teraz zostały tylko loga LOT. Co do statecznika, to zrobię retusze farbą, tak jak w Ił 18 lub z kawałków kalek. W sumie, to na stateczniku kalka ładnie się wpasowała w strukturę modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Czekam na kolejne kalki i w międzyczasie poretuszowałem statecznik pionowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Już myślałem, że skończę kalki, ale nic z tego :(. Pozostał jeszcze kawałek i zakup kolejnych kalek. Te otwory na okna w napisach LOT tak średnio pasują do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Mam pomysła, co do tego brakującego fragmentu Chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Chyba te zdjęcia trochę przekłamują, chociaż wiem, że odealnie nie jest. Faktycznie wygkądają w tym świetle na fotkach gorzej niż w rzeczywistości. Na tych wcześniejszych zdjęciach ze zbliżeniami były jeszcze nie poprawione. Póżniej dałem retusze z kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Na skrzydłach i statecznikach poziomych położyłem łosza. Na spodzie małe brudzenie. Teraz pozostało dokleić silniki oraz podwozie i gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Bardzo ładny kształt ma ten Boeing. Nasze aktualne malowanie wprawdzie bezpłciowe, ale model cieszy oko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Listopada 2017 Autor Share Napisano 23 Listopada 2017 Już prawie koniec. Kolega dla którego robię ten model zażyczył sobie na koniec serduszka WOŚP. Z serduszkami był chyba SP- LRB, ale koledze to nie przeszkadza, więc jest SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Listopada 2017 Share Napisano 23 Listopada 2017 No i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Listopada 2017 Autor Share Napisano 23 Listopada 2017 No i udało się No można tak powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Już prawie koniec. Kolega dla którego robię ten model zażyczył sobie na koniec serduszka WOŚP. Z serduszkami był chyba SP- LRB, ale koledze to nie przeszkadza, więc jest SF. Bardzo ładny, co masz teraz w planach warsztatowych????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2017 Już prawie koniec. Kolega dla którego robię ten model zażyczył sobie na koniec serduszka WOŚP. Z serduszkami był chyba SP- LRB, ale koledze to nie przeszkadza, więc jest SF. Bardzo ładny, co masz teraz w planach warsztatowych????? Teraz na warsztat idzie MiG 15 Edka 1/72 i Fokker f- VII B/3M Valom 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2017 Teraz na warsztat idzie MiG 15 Edka 1/72 i Fokker f- VII B/3M Valom 1/72.Dwa na raz Czyli nadal mamy w sumie skalę 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Hej kowal76, Podobają mi się Twoje modele w 72, ale te w 144 podobają mi się jeszcze bardziej Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2017 Dzięki, fajnie że moje modele się podobają . Ostatnio robiłem same 1/144, więc teraz przerwa na 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi