abtb Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Witam, przedstawiam malutką dioramkę (winietkę?)w skali 1/72. W roli głównej IS-1 z form PST. Sam model popełniłem tak jakoś 15 lat temu a teraz wyciągnąłem z czeluści szafy i odrobinkę poprawiłem. Kompozycja jest początkiem cyklu "Monstra ze Wschodu" przedstawiającego sprzęt "ciężki" Armii Czerwonej. Część trzecia cyklu "Lato 44" z IS-em 2 zamieściłem w galerii pojazdów wojskowych bo diabli wiedzą gdzie to zamieszczać po dyskusjach czy to winietka czy tylko model na podstawce? Zatem zapraszam do oglądania i komentowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Znakomity pomysł. Zawsze chciałem zrobic taki cos i jeszcze czołg w metrowym sniegu. Tak, że trafiłes w moje upodobania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Trzyma klimat, prosta i świetna! Żeby jeszcze Józwa miała trochę jasnego łosza... Też macie skojarzenia z pewnym filmem :)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 27, 2017 Author Share Posted July 27, 2017 O, jednak się komuś podoba A Is-a zawsze się da poprawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 ISowi przydałaby się jakaś waloryzacja i wash. Z tym zbożem bombowy pomysł . Będę musiał zrobić coś podobnego. Niestety w jednym z kupionych przeze mnie T64 z Modelcollecta nie było ramki z zawieszeniem, wiec można jeszcze modelik uratować jak się go tak wyeksponuje. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 27, 2017 Author Share Posted July 27, 2017 Z tym zbożem bombowy pomysł . Moja pierwsza podstawka na którą zużyłem ze cztery ławkowce i dzięki której wyciągnąłem z szafy modele popełnione 15-17 lat temu. Stąd brak różnych "różności" które są teraz standardem Nieśmiało dodam że "eksponat" otwiera kolekcję "Monstra ze Wschodu" liczącą 8 modeli Chyba ten dział to dobre miejsce na "sprzedaż" mojego pomnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Zboże Ci super wyszło! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Kompozycja z cyklu "genialne" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Fajny patent , ale nie było by prościej wkleić model w pędzel Efekt bardzo sympatyczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 Pozwolę sobie zacytować znanego serialowego pingwina: "Oż ty w dzioba" Już myślałem że temat umarł śmiercią naturalną a tu proszę jaka niespodzianka Panowie, dziękuję za słowa uznania. Pomysł nie jest opatentowany więc można kopiować do woli Fajny patent , ale nie było by prościej wkleić model w pędzel W Polsce nie PRODUKUJE się okrągłych, brzozowych pędzli o średnicy ok 12 cm A poza tym byłby problem z imitacją ziemi Nawet można by odrobinę skrócić "zboże" do wielkości ryżu, zalać "wodą" i wcisnąć w to jakiegoś postrzelonego WIATRAKA z Wietnamu W sumie jakiś zlepiony UH-1 pałęta się po składzie Ciekawe czy pomysł by przypadł do gustu miłośnikom wiatraków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Kurde, jak mię ta szczota cieszy. Raz po raz tu wchodzę, żeby se popatrzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Bardzo fajny,taki-w boju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liconek Posted June 19, 2019 Share Posted June 19, 2019 pod gąskami mogłeś zrobić ugniecione zboże bo trochę to dziwnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted June 19, 2019 Share Posted June 19, 2019 Skoro to zboże, to gdzie są kłosy? Bo nawet w takiej skali powinny być widoczne - teraz to jest co najwyżej zeschła trawa wysoka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts