abtb Napisano 26 Lipca 2017 Share Napisano 26 Lipca 2017 Witam, przedstawiam malutką dioramkę (winietkę?)w skali 1/72. W roli głównej IS-1 z form PST. Sam model popełniłem tak jakoś 15 lat temu a teraz wyciągnąłem z czeluści szafy i odrobinkę poprawiłem. Kompozycja jest początkiem cyklu "Monstra ze Wschodu" przedstawiającego sprzęt "ciężki" Armii Czerwonej. Część trzecia cyklu "Lato 44" z IS-em 2 zamieściłem w galerii pojazdów wojskowych bo diabli wiedzą gdzie to zamieszczać po dyskusjach czy to winietka czy tylko model na podstawce? Zatem zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Lipca 2017 Share Napisano 26 Lipca 2017 Znakomity pomysł. Zawsze chciałem zrobic taki cos i jeszcze czołg w metrowym sniegu. Tak, że trafiłes w moje upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 26 Lipca 2017 Share Napisano 26 Lipca 2017 Trzyma klimat, prosta i świetna! Żeby jeszcze Józwa miała trochę jasnego łosza... Też macie skojarzenia z pewnym filmem :)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 O, jednak się komuś podoba A Is-a zawsze się da poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 ISowi przydałaby się jakaś waloryzacja i wash. Z tym zbożem bombowy pomysł . Będę musiał zrobić coś podobnego. Niestety w jednym z kupionych przeze mnie T64 z Modelcollecta nie było ramki z zawieszeniem, wiec można jeszcze modelik uratować jak się go tak wyeksponuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Z tym zbożem bombowy pomysł . Moja pierwsza podstawka na którą zużyłem ze cztery ławkowce i dzięki której wyciągnąłem z szafy modele popełnione 15-17 lat temu. Stąd brak różnych "różności" które są teraz standardem Nieśmiało dodam że "eksponat" otwiera kolekcję "Monstra ze Wschodu" liczącą 8 modeli Chyba ten dział to dobre miejsce na "sprzedaż" mojego pomnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Zboże Ci super wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Kompozycja z cyklu "genialne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Fajny patent , ale nie było by prościej wkleić model w pędzel Efekt bardzo sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Pozwolę sobie zacytować znanego serialowego pingwina: "Oż ty w dzioba" Już myślałem że temat umarł śmiercią naturalną a tu proszę jaka niespodzianka Panowie, dziękuję za słowa uznania. Pomysł nie jest opatentowany więc można kopiować do woli Fajny patent , ale nie było by prościej wkleić model w pędzel W Polsce nie PRODUKUJE się okrągłych, brzozowych pędzli o średnicy ok 12 cm A poza tym byłby problem z imitacją ziemi Nawet można by odrobinę skrócić "zboże" do wielkości ryżu, zalać "wodą" i wcisnąć w to jakiegoś postrzelonego WIATRAKA z Wietnamu W sumie jakiś zlepiony UH-1 pałęta się po składzie Ciekawe czy pomysł by przypadł do gustu miłośnikom wiatraków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Kurde, jak mię ta szczota cieszy. Raz po raz tu wchodzę, żeby se popatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Bardzo fajny,taki-w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liconek Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 pod gąskami mogłeś zrobić ugniecione zboże bo trochę to dziwnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Skoro to zboże, to gdzie są kłosy? Bo nawet w takiej skali powinny być widoczne - teraz to jest co najwyżej zeschła trawa wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi