Headhunter88 Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Witam. Prezentuję model śmigłowca BK 117 w skali 1:72 firmy Revell. Malowanie, w którym rzeczony wiropłat "wystąpił" w serialu Medicopter 117. Walczyłem z nim minione 2,5 miesiąca. Budowany prosto z pudła (z wyjątkiem noszy, które otrzymałem od kolegi Mitrandira), malowany chemią olejną od Humbrola i Testorsa, lakierowany również takowymi specyfikami. Na modelu nie stosowałem washa, gdyż bazując na zdjęciach z serialu maszyna była praktycznie zawsze bardzo czysta. Ogólnie najtrudniejszy etap to maskowanie pod malowanie (czerwony i żółty) i nakładanie kalkomanii, cała reszta to bardzo przyjemny i ciekawy model. Relacja z budowy pod tym linkiem viewtopic.php?f=86&t=58345 A oto i zdjęcia-zapraszam do komentowania. 2 ujęcia gdyby oglądać serial na starym TV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Pierwszy twój model który mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Cześć Patryk! Całkiem ładnie to wyszło - dobre, czyste malowanie. Gratuluję i pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Na modelu nie stosowałem washa, gdyż bazując na zdjęciach z serialu maszyna była praktycznie zawsze bardzo czysta. Radzę doczytać co to jest wash i dlaczego się go stosuje. Ta technika nie ma nic wspólnego z szeroko pojętym "brudzeniem"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Brawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Mnie się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Headhunter88 Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Bardzo dziękuje za wszystkie komentarze-trzymajcie kciuki za następny projekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 A co jest następne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 następne to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts