Headhunter88 Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Witam. Prezentuję model śmigłowca BK 117 w skali 1:72 firmy Revell. Malowanie, w którym rzeczony wiropłat "wystąpił" w serialu Medicopter 117. Walczyłem z nim minione 2,5 miesiąca. Budowany prosto z pudła (z wyjątkiem noszy, które otrzymałem od kolegi Mitrandira), malowany chemią olejną od Humbrola i Testorsa, lakierowany również takowymi specyfikami. Na modelu nie stosowałem washa, gdyż bazując na zdjęciach z serialu maszyna była praktycznie zawsze bardzo czysta. Ogólnie najtrudniejszy etap to maskowanie pod malowanie (czerwony i żółty) i nakładanie kalkomanii, cała reszta to bardzo przyjemny i ciekawy model. Relacja z budowy pod tym linkiem viewtopic.php?f=86&t=58345 A oto i zdjęcia-zapraszam do komentowania. 2 ujęcia gdyby oglądać serial na starym TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Pierwszy twój model który mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Cześć Patryk! Całkiem ładnie to wyszło - dobre, czyste malowanie. Gratuluję i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Na modelu nie stosowałem washa, gdyż bazując na zdjęciach z serialu maszyna była praktycznie zawsze bardzo czysta. Radzę doczytać co to jest wash i dlaczego się go stosuje. Ta technika nie ma nic wspólnego z szeroko pojętym "brudzeniem"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Bardzo dziękuje za wszystkie komentarze-trzymajcie kciuki za następny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 A co jest następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 następne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi