megapol Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 2 godziny temu, M.A.V. napisał: wygląda całkiem nieźle - tylko napisy germańskie Wiem bo to metro germańskie i z okresu 2 wojny, ale wejście się zmieni na moskiewskie, takie oszklone, znaczek z meta też odpowiedni, a potwory też już mam tylko jak wszyscy czasu mi brak. Ale i tak muszę dokończyć "Ostatni Bastion" Demon Upiór 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Ten demon i potwory to jakiś lokalny produkt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 3 minuty temu, chorąży napisał: Ten demon i potwory to jakiś lokalny produkt ? Moje wszystkie mutki czy z stalkera, lub metra pochodzą, z kraju nad Wołgą, i nie należą do masowej produkcji raczej można policzyć na sztuki lub góra kilkanaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 THX za info, tak podejrzewałem ja niestety nie mam takich możliwości, czasami z nad Jangcy kupowałem ale tam się przytkało .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 dzięki za pokazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 nie w temacie STALKERA ale myślę że to ciekawy dokument w temacie "ZONY", tym bardziej że całkiem realny : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 W dniu 4.03.2022 o 16:42, M.A.V. napisał: nie w temacie STALKERA ale myślę że to ciekawy dokument w temacie "ZONY", tym bardziej że całkiem realny : Mapa zawsze się przyda. I nie ukrywam, że jeszcze zdążyłem nabyć dwa modele nim znikną na kilka lat z sklepów, Zvezda na cenzurowanym więc nie szybko będą sprowadzane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Kolega z Czech mnie pocieszył, ".. nie przejmuj się, jak u Was nie będzie, to u nas zawsze kupisz.." To apropos dyskusji czy i w ogóle będą dostępne ICM czy inna Zvezda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Marca 2022 Autor Share Napisano 7 Marca 2022 13 godzin temu, chorąży napisał: Kolega z Czech mnie pocieszył, ".. nie przejmuj się, jak u Was nie będzie, to u nas zawsze kupisz.." To apropos dyskusji czy i w ogóle będą dostępne ICM czy inna Zvezda... No to mnie pocieszyłeś. Bo przez najbliższy okres nie mam szans na sprowadzenie czegokolwiek z kraju nad Wołgą, i chociaż ludzie których znam nie popierają tego co się dzieje też cierpią. Więc nawet mimo szczerych chęci nie jestem wstanie im zapłacić za zakupy, bo nawet PayPal jest zablokowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Marca 2022 Autor Share Napisano 11 Marca 2022 Prace nad "Ostatnim Bastionem" trwają, ale ze względu na to co się teraz dzieje na świecie, i nie będę ukrywał, że też pod wpływem emocji na warsztat poszedł witacz miasta Prypeć w skali 1:35 Pracę nazwałem: "Nasza Zona" Czerwony napis w języku Ukraińskim i ze względu na słownictwo nie będę go tłumaczył, ale brzmi tak: "Російський солдати, ти плоть, а не ведмідь - блядь !!!!! Наша зона !!!! иди нахуй" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 18 Marca 2022 Autor Share Napisano 18 Marca 2022 Zona nocą jeszcze bez ogniska, ale mutki już na żer wylazły. Mięsacz (ros. Плоть, uk. Плоть) - świnia zmutowana i nie do poznania. „Mięsacze są najmniej groźne ze wszystkich mutantów. Omijają stalkerów z daleka, ale zaatakowane będą się bronić. <...>” — Gonta o Mięsaczach „Tak jak większość stworzeń w Zonie, również i świnia przeszła szereg zmian biologicznych od czasu katastrofy. Wydaje się że w jej przypadku szczególne zmiany dotknęły genów odpowiedzialnych za metabolizm. Zmutowane świnie, zwane przez stalkerów "mięsaczami", to jedne z najlepszych przykładów przerażającego wypaczenia natury w Zonie. Stworzenia te wytworzyły na skórze ochronną warstwę łusek i zewnętrzny pancerz. Kilkakrotnie zwiększyły się ich umiejętności regeneracyjne oraz złożoność systemu nerwowego. Tak jak świnia, mięsacz to zwierzę wszystkożerne i jeśli jest głodne, może zaatakować stalkera.” — Encyklopedia Stalkera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 fajna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Trochę w temacie ZONY wojska ukraińskie zdobyły rosyjski pojazd inżynieryjny IMR-2 : wrzucam tutaj bo niewielu wie że ten wehikuł swój "chrzest bojowy" przeszedł właśnie w Czarnobylu i jako jeden z nielicznych maszyn działał sprawnie w rejonie największego promieniowania - m.in. to właśnie taki pojazd usuwał rozrzucone w wybuchu pręty paliwowe. To conieco na ten temat : https://licznikgeigera.pl/imr-2-czarnobylski-dinozaur/ Edytowane 25 Marca 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 (edytowane) Witacz się robi. W dniu 25.03.2022 o 19:59, M.A.V. napisał: Trochę w temacie ZONY wojska ukraińskie zdobyły rosyjski pojazd inżynieryjny IMR-2 : wrzucam tutaj bo niewielu wie że ten wehikuł swój "chrzest bojowy" przeszedł właśnie w Czarnobylu i jako jeden z nielicznych maszyn działał sprawnie w rejonie największego promieniowania - m.in. to właśnie taki pojazd usuwał rozrzucone w wybuchu pręty paliwowe. To conieco na ten temat : https://licznikgeigera.pl/imr-2-czarnobylski-dinozaur/ Ale, że wspomniałeś ten interesujący pojazd, to pokażę parę fotek mojego złomka, którego pewnie kiedyś i gdzieś umieszczę Złomek - IMR-2 Edytowane 26 Marca 2022 przez megapol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Pod wpływem impulsu oraz emocji, kiedy zobaczyłem nagranie, na którym widać że 24 lut 2022 — Do strefy elektrowni atomowej w Czarnobylu wkroczyły wojska okupantów z terytorium Białorusi” na warsztat poszedł witacz miasta Prypeć w skali 1:35 Praca to pięć figurek w tym dwóch stalkerów obrońców, którzy nie za bardzo mogą cokolwiek zrobić oprócz pilnowania, oraz trzy szt. mutantów którymi chciałem przedstawić okupanta, dorosły to oficer, młode to żołnierze. Mutant to: плоть (płoć), mięsacz, w skrócie zmutowana świnia. Pracę nazwałem: Stalker - "Nasza Zona" Czerwony napis w języku ukraińskim i ze względu na słownictwo nie będę go tłumaczył, ale brzmi tak: "Російський солдати, ти плоть, а не ведмідь - блядь !!!!! Наша зона !!!! иди нахуй" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Tu można i posłuchać i zobaczyć 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 takie info w temacie ZONY : https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-rosjanie-rozpoczeli-wycofywanie-sie-z-czarnobyla/6ged3b8,79cfc278 jak widać mimo wielu lat od wybuchu skażenie nadal wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 filmik z drona który przeleciał nad Czerwonym Lasem już po wycofaniu się wojsk rosyjskich: widać wyraźnie że ci debile serio tam kopali umocnienia polowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2022 8 minut temu, M.A.V. napisał: filmik z drona który przeleciał nad Czerwonym Lasem już po wycofaniu się wojsk rosyjskich: widać wyraźnie że ci debile serio tam kopali umocnienia polowe Masakra, czysta bezmózga swołocz. Paru mniej, a genów tej głupoty też już nie przekażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 trochę newsów w temacie.... @megapol - w nawiązaniu do Twojej dioramy a tu trochę info o sytuacji : https://www.facebook.com/Napromieniowani/photos/pcb.5643776565633857/5643763582301822 i jeszcze kilka fotek ruskich umocnień polowych : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi