bazylms Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Ciekawie to wygląda. Kawał roboty z tym było. Podoba mi się patent że studnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 18 Maja 2018 Autor Share Napisano 18 Maja 2018 Ciekawie to wygląda. Kawał roboty z tym było.Podoba mi się patent że studnią. Wielkie dzięki W związku z tym, że mój ulubiony autor Michał Gołkowski napisał kolejną część przygód Miszki w Zonie której premiera była 2018-04-26 Nie mogłem sobie odmówić i zainwestowałem w literaturę, bo nie samymi modelami człowiek żyje. Nowe przygody, nowe rozdziały więc będzie się działo A, że lubię czytać bo książki są inspiracją dla moich prac postanowiłem dokupić jeszcze kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Łapaj linka: https://hexy-shop.com Może coś Ci podpasuje, chociaż nie wiem czy będzie pasować do 35'tki(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Maja 2018 Autor Share Napisano 28 Maja 2018 Łapaj linka: https://hexy-shop.com Może coś Ci podpasuje, chociaż nie wiem czy będzie pasować do 35'tki(?) Dzięki za link, zawsze można coś dopasować Jako że Gołkowski rozczarował mnie swoją ostatnią książką muszę wrócić do jego poprzednich. Na dzień dzisiejszy zostało dokończyć "Trylogia Stalker - Drugi Brzeg - Most" ale to już tylko kosmetyka W nowej pracy pierwszy raz zostanie pokazany jeden z mutantów występujący w Zonie i będzie to Burer Praca będzie dotyczyć tego spotkania i będzie nosić nazwę: "Trylogia Stalker - Laboratorium X-8" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2018 To co uważałem to poprawiłem i myślę, że tą pracę zakończyłem Chcę przedstawić wam scenkę z książki Michała Gołkowskiego: Drugi Brzeg i dotyczy wyprawy z bazy na Horno do Jołczy A więc przedstawiam i do komentowania zapraszam : "Trylogia Stalker - Most" I jak zawsze wstawiłem nadmiar fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Nadmiar fotek jak zawsze ok:) Świetna praca gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2018 Nowi Stalkerzy czekają na swoje prezentacje Nie mam pojęcia kiedy to wszystko przerobię, pomysłów kupa a czasu nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2018 Figurki dotarły więc czas coś nowego zacząć i wreszcie ruszyć galerię mutantów. Jako pierwszy mutant będzie to "Bloodsuckers" (pijawka) i dwóch Stalkerów. Foty delikwentów poniżej. I zapraszam do zaglądania i komentowania nowej pracy pod tytułem: "Trylogia Stalker - Kompleks Jantar" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 Popracowałem nad figurkami do "Kompleksu Jantar" pomalowane i będą czekać na podstawkę, gdy się z nią uporam to dopiero będę je dopracowywał pigmentami. i czas na stalkerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 25 Czerwca 2018 Share Napisano 25 Czerwca 2018 Można wiedzieć jak uzyskałeś efekt pajęczyny w projekcie ze studnią. Gratuluje kreatywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2018 Można wiedzieć jak uzyskałeś efekt pajęczyny w projekcie ze studnią. Gratuluje kreatywności. Jasne że można wiedzieć bo to żadna tajemnica. Pajęczyna zrobiona lakierem do włosów. Zwykły lakier w spreju przesikany do słoiczka, potem przelany do aerografu i tu problem, bo trzeba próbować żeby ciśnienie nie przekroczyło 2,8 at. ( coś około 40-50 psi) Bo pozrywa. Trzeba potrenować z ciśnieniem. Mi wystarczyło 1,8 at a i tak zrywało, może to wina akurat tego lakieru albo dyszy - moja 0,3 Tutorial pod linkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2018 Dzisiaj jestem szczęśliwy, udało mi się zdobyć niedostępne nawet u producenta kalkomanie z serii Stalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 wyglądają kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 30 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2018 W związku z tym, że rozpoczęte warsztaty pochłaniają dużo miejsca zostałem zmuszony do popracowania nad pracą z początku wątku. tzn. nad Trylogią Stalker - Ołowiany Świt "Na Skraju Strefy" Zdjęcia robione fonem i jakość nie powala ale postęp już zarysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Lipca 2018 Autor Share Napisano 2 Lipca 2018 Trylogia Stalker - Ołowiany Świt "Na Skraju Strefy" Uporałem się z tą pracą chociaż trochę to trwało i myślę, że wyszła nie najgorzej. Jak zwykle wklejam nadmiar fotek i życzę miłego oglądania i zapraszam do komentowania. Teraz mogę zacząć spokojnie nową pracę a tą odstawić do gabloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Świetna diorama, bardzo mi się podoba, jakiego zioła używasz na krzaki ?? (oczywiście jeżeli to nie tajemnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Lipca 2018 Autor Share Napisano 2 Lipca 2018 Świetna diorama, bardzo mi się podoba, jakiego zioła używasz na krzaki ?? (oczywiście jeżeli to nie tajemnica) Dzięki kwiat lipy i dębu szypułkowego wiosną zwiany z drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Świetna diorama, bardzo mi się podoba, jakiego zioła używasz na krzaki ?? (oczywiście jeżeli to nie tajemnica) Dzięki kwiat lipy i dębu wiosną zwiany z drzew Za dużo czekania, muszę wymyślić inny sposób. Bo "przez Was" po 35 latach popełniam dioramę, wprawdzie miała być w temacie STALKER ale że na ofiarę moich prób wybrałem młyn z muru pruskiego więc odpada ten "klimat" ale i tak szukam natchnienia na krzaki a do wiosny nie chce mi się czekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 fajny pomysł z tym słupem wysokiego napięcia Dobrze że dosadziłeś więcej zieleniny, zrobił się bardziej poleski klimacik Nie rozumiem tylko co to za "drutowy rulon" na płocie? przyznam szczerze że dziwacznie to wygląda... (jeśli to miało być coś a'la drut kolczasty to kiepsko wyszło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Nie rozumiem tylko co to za "drutowy rulon" na płocie? przyznam szczerze że dziwacznie to wygląda... (jeśli to miało być coś a'la drut kolczasty to kiepsko wyszło) Faktycznie na fotach ten drucior wygląda jak kiełbasa, ale jest tylko położony więc bezproblemowo można go zdjąć co nie omieszkam uczynić a w zamian wstawić jakąś tabliczkę informującą o przebywaniu w ZONIE tym bardziej, że mam z z czego wybierać ponieważ zdobyłem fajne kalkomanie. I Greif też ma rację, że drut na płocie powinien być poskręcany i dziękuję mu za radę jak z takim czymś postępować. Nie będę ukrywał, że to wyrób Verlindera twardy, stalowy, sprężynuje i palce tnie jak żyletki. Wycinając go z ramki padły dwie pary nożyczek i cztery palce a jakakolwiek próba wyprostowania kończyła się pęknięciem w nieodpowiednim miejscu. Dzięki panowie za kolejne cenne uwagi i dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Świetna diorama, bardzo mi się podoba, jakiego zioła używasz na krzaki ?? (oczywiście jeżeli to nie tajemnica) Dzięki kwiat lipy i dębu wiosną zwiany z drzew Za dużo czekania, muszę wymyślić inny sposób. Bo "przez Was" po 35 latach popełniam dioramę, wprawdzie miała być w temacie STALKER ale że na ofiarę moich prób wybrałem młyn z muru pruskiego więc odpada ten "klimat" ale i tak szukam natchnienia na krzaki a do wiosny nie chce mi się czekać ... Jeżeli nie chce ci się czekać do wiosny to zrób wymarsz na pola i pozbieraj kwiaty pokrzywy, póki jeszcze są Z niej też wychodzą całkiem fajne krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 .. .. Jeżeli nie chce ci się czekać do wiosny to zrób wymarsz na pola i pozbieraj kwiaty pokrzywy, póki jeszcze są Z niej też wychodzą całkiem fajne krzaki. Dziękuję za podpowiedź, łaziłem dziś po ogrodzie, niestety lata koszenia kosiarką spalinową spowodowały, że zostały tylko chwasty czyli jednorodna trawa, w wekkend robię kurs na nieużytki i chaszcze, więc dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Jak to ma być granica owej sławetnej zony to wg mnie za niski ten płot... biorąc pod uwagę warunki "militarne" to powinien mieć ze 2,5m i nie na słupkach z bali.... Jakieś takie betoniaki przynajmniej: Chociaż mogę się mylić, bo jak już wiele razy wspominałem to nie moje klimaty i nie wiem jak jest w STALKERZE Nie będę ukrywał, że to wyrób Verlindera twardy, stalowy, sprężynuje i palce tnie jak żyletki.... Nie wiem jaka to skala ale bardzo przyjemne fototrawione zasieki robi Aber dla skali 1:35 (od biedy sprawdzają się nawet do 48) - polecam bo finansowo też nie wychodzą źle Używałem też zasieków z PARTa ale są gorsze bo diabelnie delikatne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 4 Lipca 2018 Autor Share Napisano 4 Lipca 2018 Fajne te słupki a drut taki jak powinien być, ale mam sam wątpliwości jak to zrobić lub poprawić żeby było dobrze. Bo tą Czarnobylską strefę wykluczenia można podzielić na dwie kategorie - Rzeczywistą i Stalkerowską a tą ostatnią na jeszcze dwie - Stalker art. i autorów książek. Na fotkach przedstawię co jest i co przedstawiają artyści i opisują autorzy. Teraz Stalker art A tak to opisują autorzy książek Więc sam nie wiem co wybrać, na razie wywaliłem kiełbasę (zwoje drutu ) i powieszę tabliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 4 Lipca 2018 Autor Share Napisano 4 Lipca 2018 To ogrodzenie mi się najbardziej podoba To które pokazujesz jest też super ale u nas nie dostęne Alliance Model Works 1:35 Concrete Poles Barbed Wire Dragon Teeth #LW35044 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi