Jump to content

Australijski M1A1 AIM Abrams 1/35

Fabson93
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie

Ostatnimi czasy długo myślałem na Abramsem w Australiskich barwach. Wraz z pojawieniem się okazji cenowej, na pewnym międzynarodowym portalu aukcyjnym, postanowiłem zainwestować 210 zł i zmaterializować swój pomysł Budowa modelu będzie opierać się na "plastik" od Menga.

Zobaczymy co z tego będzie ;) 3459d25a409fae6ff1dcccb0e74bc796.jpg08f00c3636598442a4300aa9e8c90602.jpg

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Grzegorzu, z tego zestawu da się wykonać Australijczyka Jedynie muszę wybadać dokładnie jak wygląda płyta silnika a tak reszta bez problemu

Darkin dzięki za zdjęcia też JE studiowałem zanim kupiłem model Może zadowoli Cię fakt, że mój abrams będzie miał oznaczenia Anubisa albo Anarchi, które są w tej galerii

A tutaj postęp z prac, muszę zainwestować w kilka lamp, żeby zacząć robić dobre foty

Teraz chyba przejdę do wieży. Problem jest z wanną kadłuba... Zupełnie jak w Dragonie, jest wkleśniety do środka :/ jak wymyślę rozwiązanie, to będę kontynuował pracę przy kadłubie

P.S. Pasuje do Menga konwersja Def model do SEP V.2 0f92f8902e22074bb7a429fdb5eda584.jpg98c8b443cf5efff7ddf156935a0d4f1e.jpg

• 2 weeks later...

Efekt dwóch dni zaciętych walk z materią wrzucam ogólne zdjęcie, żeby ktoś nie pomyślał, jakoby temat umarł Jutro galerie uzupełnie o lepsze i dokładniejsze fotografie

P.S. Znalazłem w sieci obiekt westchnień 9df459ca83c8bb332a02781da1bed0fc.jpg82246bca4b740bb2a74390c0e9e3f7ce.jpg61174c0ce85b00f8029e8c712b080ac3.jpg

Grzegorzu odnośnie "zaciętej walki", to najbardziej we znaki dały mi się obróbka części Dużo,jest elementów, dość delikatnych z wieloma łączeniami z wypraską tj. Elementy koszy. Obróbka tego zajęła mi sporo czasu. Jednakże czas ten rekompensuje bardzo szybkie składanie w całość... spasowanie perfekcyjne. Jeden kosz od razu skleiłem, bo na sucho, nie mogłem dojść z nim ładu. Wszystko pasuje co do setnych milimetra. Odrobinę inne ułożenie, powoduje zaburzenie harmonii i trudności w dołączeniu reszty elementów. Poza tym, dochodzi zmęczenie po pracy i coś słaby wzrok

• 1 month later...

Witam!

Miał bym, ale tę część obok. Może Ci pomoże? Choć po chwili namysłu doszedłem do wniosku, że nie błysnąłem bystrością bo prawdopodobnie też ją masz. Może dostosuj ją? Mogę też spróbować wykonać kopię. Jesteś zainteresowany?