jakub476 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 (edytowane) Klasa 3 - Pojazdy cywilne Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Oczywiście, że kusiło mnie zrobić kolejne konkursowe EVO. Potem rozważałem np. GT-R R33, ale stwierdziłem, że czas na coś ciekawszego... Padło na Huracán'a, samochód efektowny u mnie oczywiście nie będzie seryjny, do tego umożliwia zrobienie oświetlenia, z czym planuje się zmierzyć. W dodatku dostałem go na urodziny od drugiej połówki, co dodatkowo motywuje. Model trochę bardziej skomplikowany niż przeciętny do tego znów modyfikacje i ma też blaszki, planuje także oświetlenie, więc może być ciasno z czasem. Możemy przyjąć, że pomijając wzór felg ma to być replika tego: Pudełko - wersja eksportowa zawiera cztery kpl. felg nie ma jednak wszystkich w in-box'ie bo już wcześniej dwa sprzedałem. Zawartość: Dodatkowe felgi były tego samego wzoru, ale w kolorowym chromie. Do tego blaszki: Planowane felgi: Edytowane 2 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Ciekawie będzie siadam i kibicuję Twoje modele zawsze mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Uuu, super, będę śledził! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 ciekawie się zapowiada, a liczyłem na EVO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 O, Huracan! Już za sam temat masz oczko wyżej w mojej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Września 2017 Autor Share Napisano 2 Września 2017 Kasta prawie gotowa pod kolor. Jak na świeży model (wyszedł w ubiegłym roku) ostrość i głębokość linii podziału to kpina... Klamka i pokrywy spryskiwaczy przednich lamp znikały... Udało mi się na szczęście je wydrapać chociaż klamki trochę straciły kształt. Zawsze uparcie staram się skleić co się da przed malowaniem, bo potem linie podziału zawsze wychodzą źle, tu było więcej elementów, a tylny zderzak według instrukcji montowany po lampach i wlocie z tyłu. Już miałem odpuścić i wkleić ten zderzak na koniec, ale okazało się, że ramka tylnego wlotu słabo pasuje i się odgina więc próba wklejenia na gotowym lakierze by się nie powidło, poskładałem to na sucho i wyszło, że da się lampy wsunąć od tyłu na koniec, więc także posklejałem. Usunąłem także czujniki cofania, ani to ładne, ani nie występuje w moim wzorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 No zaszalałeś z wyborem modelu Jak zwykle zapowiada się nietuzinkowy model spod Twojej reki - powodzenia w budowie Jakubie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Idealny lakier do tego auta :zero paints 2k diamond system. Efekt ci da niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Wow, ale maszyna! Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Fajna rakieta...popatrzę na efekt :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 Kasta w kolorze - Gunze GX2, pierwszy raz używam mam wrażenie, że jest mniej czarny od Tamiyi X-1, zobaczymy w pełnym połysku... Zabrałem się za przeróbkę dyfuzora. Tak wygląda ten DMC, taki sam jest w tym czarnym egzemplarzu. A tak wygląda ten wyjęty z pudełka. Usunąłem "płetwy" i zrobiłem schodki pod wklejenie boków. Przy okazji usunąłem otwory na rejestrację. Tak to wygląda teraz, jeszcze trochę ubytków do uzupełniania i szlifowania. Podwozie. Tak to wygląda w oryginale (nie ma wszystkich osłon). A u mnie na razie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 No ładnie idzie, a ten dyfuzor to jak robiłeś? Możesz napisać? Hips i szpachla/ miliput? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Dyfuzor powstał z polistyrenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Podglądam i notuję jak będę robił swojego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Płytka podwozia gotowa. Na budzie pojawiły się boczne znaczy LP610 i z tyłu położyłem trochę carbonu. Pozostało namalować trzeci stop i dać znaczek DMC i można kłaść końcowe warstwy bezbarwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Dobrze rozumiem, że już położyłeś jakiś bezbarwny? 1 czy 2K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 1K, ten Troton co zawsze. Ale jeśli pytasz pod kątem połysku to to nawet nie była w pełni mokra warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Pytam pod kątem ogólnym bo raczkuję w temacie ;) Zastanawiam się co robić jeśli chcę używać 2K i mieć na modelu kalki. 2 warstwy 2K to może być stanowczo za grubo. A mgiełka też połysku nie da. Chyba, że nie umiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Myślę, że 2 warstwy mogło by być ok, ale ja testowałem 2K i sobie odpuściłem, brak miejsca na błąd w grubości co za tym idzie brak możliwości poprawy, dużo większa podatność na zanieczyszczenia. Trzeba uważać żeby nie zalać bo się nie wciągnie, ale z drugiej strony jak gdzieś nie doleje to efekt gorszy niż w dobrze rozlanym 1K. Dla mnie 2K ma w sumie sens tylko jeśli nie muszę modelu ścinać P2000. Myślę, że da się używać 2K w modelach ale wymaga to treningu i uwagi, nie wiem czy mi się chce, bo efekty na 1K mam dobre i wygląda na to, że trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Z ciekawości jak osiągnąć tak fajny kolor felg zabrałem się za nie i wyszło mi to: Byłem zadowolony dopóki nie wyciągnąłem z lakierni na słońce i nie porównałem do oryginału. Zdecydowałem się pociągnąć mieszanką X-19 z X-27. Odcień się poprawił ale "gładkość" powierzchnie przepadła. Na koniec dopiero się dopatrzyłem, że za słabo się przyjrzałem tym odlewom Hobby Design, więc idą do zmycia i za drugim razem powinno wyjść lepiej. Opony pochodzą z GT-R Aoshimy. Silnik w zasadzie gotowy, okazało się, że metaltransfery na kolektor miał wadę, brakowało jednego paska, muszę dosztukować. Dodam też chyba obejmy przy przepustnicach i gotowe. Tak wygląda podwozie z wklejonym silnikiem, przednim napędem i wszystkimi wahaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Koła zmyłem i pomalowałem jeszcze raz, teraz mi się bardziej podobają, chociaż nie wiem czy na zdjęciach widać różnicę... Z opon zeszlifowałem szwy. Przymiarki do oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Czad!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Super. Nie daj się prosić in pokaż jak zamontowałeś oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Nie ma na razie żadnej instalacji, na foto bateria z diodą tylko przyłożona. ;) Pokaże na pewno tym bardziej, że coś wymyśliłem bo dla mnie nie do zaakceptowania jest jakiś wystający kabel czy przełącznik w podłodze, wszystko ma być schowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2017 wystający przełącznik w podłodze Jak zamierzasz to rozwiązać? Jak to będziesz układ włączał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi