Mateusz Miarka Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Szacun, ja bym nie ogarnął żeby tak dobrać kolor żeby po łoszu wyszedł ten docelowy:)Te zapasowe koło na wieży było montowane chyba inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 Sam nie wiem, jaki dokładnie będzie to kolor , na pewno ciemniejszy. A że jeszcze pigmenty na koniec będą to na bank nie będzie taki, jak teraz. Lekko obłocony i zakurzony efekt mnie interesuje i w to będę celował. Co do montażu koła zapasowego - nie znalazłem żadnego dobrego zdjęcia tego elementu. Jeśli możesz coś wartościowego podlinkować to poproszę - łatwe to do przerobienia i etap jeszcze dobry do takich manewrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Rób jak chcesz ale juz na tym etapie to nie wygląda dobrze. Jak ściemnieje bedzie tylko gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 Zeszłotygodniowa dyskusja nakłoniła mnie do aptekarstwa i zaawansowanych badań naukowych. I, jak mawiał mój kolega z poprzedniej pracy, z przykrością muszę przyznać Wam rację. Zestawiłem kolorystykę z modelu z losowym zdjęciem z internetów: co trochę zepsuło mi humor. Po tym zacząłem się zastanawiać, co mnie skłoniło do takiego a nie innego mieszania farb i przypomniałem sobie o tej grafice z tej strony, który to obrazek zapisałem sobie na dysku szykując się do malowania i efekty sa takie o: Trochę niefajnie, ale teraz googlając temat po raz drugi znalazłem takie zestawienie kolorków: więc wycieczka do modelarskiego i filtrowanko XF-67 powinno uratować świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 17 Października 2017 Share Napisano 17 Października 2017 Dobrze ze przemyslaleś tenat, bo wyjdzie to modelowi na dobre. Tamiya się nie nadaje do filtrowania raczej musisz przemalować aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Października 2017 Autor Share Napisano 25 Października 2017 W ramach walki z nudą przy oczekiwaniu na farbkę o jedynie słusznym, zielonym odcieniu wymalowałem beton na podstawce. Na zdjęciach na występach gościnnych Leclerc, bo w kamuflażu NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Ja pierdziele... moja ignorancja we współczesnym sprzęcie wojskowym jest tak ogromna, że nawet nie zorientowałem się, że to inny czołg. Myślałem, że już zielony przemalowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Ciekawe, czy taki numer przeszedłby w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Kupiłem Guzne C303 (zamiast tamki) i liście dębu w 1:72 Dziś już malować nie będę, ale jutro, mam nadzieję, w wolnej chwili powinienem powalczyć z zielonym i może jeszcze co nieco innych prac uczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Dobry wobór z 303jką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Dzięki Kolorki przefiltrowane, kalki położone, lakier bezbarwny też. Nad detalami jeszcze tu i tam prace malarskie się będą wyczyniać, ale zasadniczo teraz to już tylko oleje, pigmenty i inne szuwaksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Podstawka gotowa, w założeniu jesienna Model po washu i biedronce, czeka na błoto i pigmenty. Jeszcze ostateczna kontrola detali, bambetle do koszy i będzie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Toboły na miejscu. Zapomniałem przed zdjęciami przykleić kanister na koszu, ale też już jest na miejscu. Jeszcze pigmenty, błoto i finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Próba generalna. Wszystkie a-ja-bym[/i/ i widzi-mi-sie to teraz, bo później będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Poprawki były, koniec. Galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi