jureczek Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 (edytowane) Klasa 5 - Dioramy Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam Startuje w Naszym konkursie w dziale " Dioramy " Kolorystyka jesieni jest przeogromna ,będę się starał ukazać ja na malej podstawce . Czy mi się uda czas pokaże i malutki in box Edytowane 10 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Świetna winieta wyjdzie! Jak na razie to tej Złotej Jesieni nie widać... u mnie w Mrągowie leje:( Sam miałem coś takiego w planach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 Zamysłem mojej dioramki jest: parkowa alejka z mnóstwem drzew i krzewów. W alejce ustawione dwie ławeczki . Na jednej z nich siedzi dziadek z wnuczka .Moze jakaś kałuża , może gołębie ? Ponieważ efektem ma być kolorystyka drzew ,mecze się przy ich komponowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Z czego te drzewka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 Zbierałem sobie korzenie jak wykopywałem żywopłot Taki PRL-owski nawyk zbieractwa -może sie przyda Przy budowie podpieram sie technika jednego z Panów ,która znalazłem w pinterescie https://www.pinterest.de/pin/296533956705125420/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Z drzewkami ogrom pracy ,a z listkami jeszcze więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 powstają parkowe ławeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 Ławeczki polutowane. Pryśnięte podkładem . I przymiarka z której nie jestem specjalnie zadowolony Musze pokombinować z drzewkami i z ich odpowiednia aranżacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 9 Września 2017 I przymiarka z której nie jestem specjalnie zadowolonyMusze pokombinować z drzewkami i z ich odpowiednia aranżacją Mnie się tam znowu podoba Ale skoro się tobie nie podoba, to coś musi być nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Września 2017 Autor Share Napisano 10 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Ławki super. A powiedz mi czy masz aerograf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Ławeczki pierwszorzędne (heh czytałem wątek 2 razy bo szukałem info co za pojazd będziesz strugał eh ta nocna pora... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Ławeczki fajnie zrobiłeś Drzewa przydałoby się trochę przerzedzić z najmniejszych gałązek. Zainteresuj się też komosą ciernistą - też pasuje na drzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Ławeczki może i fajne, super, pierwszorzędne, ale strasznie krzywe - oglądając takie obiekty w parkach odnoszę wrażenie że są na ogół dość starannie wykonane. A tutaj deski nierówne, te gięte elementy metalowe - każdy inny, a powinna być zachowana powtarzalność tych elementów. Zwróć uwagę że miejsca mocowania (które zaznaczyłeś) drewnianych desek - nie pokrywają się z konstrukcją. Na miejscu dyrekcji parku takiej "fuszery" bym nie przyjął ;) Edytowane 11 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 hiwis - miły kolego ,to nie centrum rozrywki w Krakowie , a park w biednej polskiej gminie Nie wiem Młodzieńcze czy pamiętasz parki gdzie zamiast ławek straszyły tylko betonowe od nich nogi i nie było na czym "D" posadzić Faktycznie tutaj stolarz raczej się nie przyłożył ,a o ile bardzo cie to razi , to niedokładność listkiem zasłonie .Ładnym , kształtnym abyś pod lupa nie mógł się czepić ,ze to nie liść. Tylko się nie obrażaj , nie jestem złośliwcem. Coz nogi robiłem z reki ,bez szablonu ,nie mam tak fajnych zdolności manualnych i cierpliwości jak Ty Pendzelek - mam aero .Tutaj pryskałem bardzo grubo ,chce dodać troszkę pigmentu -zrobić imitacje mchu na nogach ławki. Farba na deskach jest po Worn Efekt ,chce przetrzeć deski tak ,aby wyglądały jak złoszczona farba Dla wyjaśnienia moja praca ,to nie ma być , złe określeniem na początku wątku -(parkowa aleja) To ma być kawałek zalesionego terenu z piękna gama kolorów , a nie z kostkowymi dróżkami ,drogami dla rowerów Miejsce powiedzmy z dusza gdzie jest fajnie sobie usiąść i powspominać cudowne chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 hiwis - miły kolego ,to nie centrum rozrywki w Krakowie , a park w biednej polskiej gminie Nie wiem Młodzieńcze czy pamiętasz parki gdzie zamiast ławek straszyły tylko betonowe od nich nogi i nie było na czym "D" posadzić Faktycznie tutaj stolarz raczej się nie przyłożył ,a o ile bardzo cie to razi , to niedokładność listkiem zasłonie .Ładnym , kształtnym abyś pod lupa nie mógł się czepić ,ze to nie liść. Tylko się nie obrażaj , nie jestem złośliwcem. Coz nogi robiłem z reki ,bez szablonu ,nie mam tak fajnych zdolności manualnych i cierpliwości jak Ty Nie mówię o "centrum rozrywki" ale o starych ławkach w parkach - nieważne gdzie - bywały i bywają różne - proste i bardziej wymyślne w kształtach ale są powtarzalne. Jeśli nie chciało Ci się robić szablonu i wyginałeś konstrukcję "z ręki" trzeba było wybrać sobie mniej skomplikowany wzór by coś na kształt powtarzalności zachować. Oczywiście można sobie tłumaczyć że to "byle jak" bo w czasach komuny było tylko "byle jak", a wszyscy wokół byli pijani i wszystko robili krzywo i niestarannie i wszystko wokół było zniszczone - ja takich tłumaczeń nie kupuję. Bez urazy ale tej "niedokładności" nie jesteś w stanie zasłonić "listkiem" chyba że te ławki ukryjesz pod górą liści - pomysł masz ciekawy, może to fajnie wyglądać to weź to zrób jak należy - skleciłeś takie dwie ławki, sklecisz kolejne dwie tylko lepsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Faktycznie tutaj stolarz raczej się nie przyłożył ,a o ile bardzo cie to razi , to niedokładność listkiem zasłonie . To bym zrozumiał, gdyby robił to sześciolatek w przedszkolu. A nie Jerzy Rzymski, rocznik1953, stolarz. Kiedyś uczono fachu porządnie. Popraw to, nie rób wiochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Koślawie, różnorodnie i w stanie rozmaitego zużycia, zniszczenia też może być ciekawie, a skoro to bardziej dzikie miejsce niż park to może coś w tym rodzaju : Itd. Itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 ta ostatnia fotka... chciałbym poznać historię tej dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Poprawie Podoba mi się trzecia fota z betonowa konstrukcja i chciałbym uzyskać taki efekt postarzenia drewna w Sprawie okrągłej dziury , to może Solo wyciął ,bo szukał kiedyś okrągłej podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 w Sprawie okrągłej dziury , to może Solo wyciął ,bo szukał kiedyś okrągłej podstawki. Ławeczki po poprawkach na pewno będą eleganckie - trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Prawdopodobnie wybiorę te zrobiona z kłody , bardziej pasuje do mojego tematycznego klimatu Ale jak to wykonać ? Tu nasuwa mi się fajna myśl , którą wyczytałem w jakimś z postów. Nie pamiętam , wiec nie zacytuje ,a nie pamiętam gdzie szukać Sens jest taki " modelarz to taki dziwny człowiek ,który maluje prawdziwe drewno podkładem ,a później farbami ,aby wyglądało jak prawdziwe drewno " Tego prawdopodobnie będę się trzymać .Chyba ,ze macie jakieś fajne pomysły Czekam na porady i na siatkę liściastą Heki-flor -1551 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi