Marcin M. Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 (edytowane) Klasa 6 - Figurki i Popiersia Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Pierwszy tutaj! Tematem mojej pracy będzie Husarz. Krasnoludzki, polski. Z dawnych czasów. W tradycyjnym ściborowym blisterku znajdujemy korpusik, dwie kostki z detalami i malutką, gustowną podstawkę, nie bardzo nachalną, nie odwracającą uwagi od głównego obiektu. Żywica bardzo dobrej jakości, sucha, twarda. Klei się dobrze przy pomocy zwykłego CA, tego z Pudzianem. Rzeźba przepiękna, detal wychodzi już po podkładzie. Delikatne szewki. Podstawek mam spory zapas, zobaczę która będzie najlepiej pasować. Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 3 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odimichal Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Na pewno Huzar? Chyba jednak chodzi Ci o Husarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odimichal Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Teraz zdecydowanie lepiej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Na pewno Huzar? Chyba jednak chodzi Ci o Husarza Rzecz jasna! Z rozpędu tak, ale już poprawiłem. Toż to epoka inna i uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 - Panie kelner, co Pan poleci do zjedzenia? - Proponuję pieczeń huzarską... - A co to ja huzar, żebym jadł huzarską? - To może pieczeń wieprzową? - Może być. Kibicuję i liczę na dobry warsztat z malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Podglądam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Też popaczam. Figury te kojarzą mi się z dawnymi czasami kiedy to dużo grało się Warhamera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 No dobra. Wkleiłem rączkę i skrzydełko. Jako szpachlówki używam zawsze zwykłej plasteliny, doskonale wypełnia, a przy okazji można coś podrzeźbić. Włócznię prawdopodobnie wkleję na sam koniec, ale to jeszcze kwestia do rozważenia: liczę na dobry warsztat z malowania Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Jako szpachlówki używam zawsze zwykłej plasteliny, doskonale wypełnia, a przy okazji można coś podrzeźbić. Wiesz, że green stuff działa podobnie, z tym, że później zastyga i nie jest tłusty? Nie bez powodu właśnie z niego najczęściej rzeźbi się figurki. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Września 2017 Autor Share Napisano 7 Września 2017 Wiesz, że green stuff działa podobnie, z tym, że później zastyga i nie jest tłusty? Wiem, jednakże mnie wystarczy plastelina. Przy moim zapotrzebowaniu, zostaję przy tym, co pod ręką. Podkład: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 Podstawka. Jasnoszara pactra, rozcieńczona, położona ot tak, bez dbałości: Wash. Migowy do zielonych pojazdów bardzo dobrze mi się sprawdza. Położony po całości, żeby po zdjęciu nadmiaru jak najwięcej go zostało w zakamarkach: Zacieki, dla nadania wieku: Suchy pędzel z panzergrau i kanty białym. Gotowa! Choć zawsze można coś zmienić lub poprawić. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Skórka - WIP. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Jeszcze trochę zabawy kolorami i rozjaśnieniami. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Skrzydło: Glorious Gold, wash z Nuln Oil (przekonałem się do niego), potem filtry z rdzawych (delikatne). Na koniec złoto ponownie na pióra. Zostały białe refleksy i oczka orłu na czerwono zrobić. EDIT: I jeszcze szyszak. Wiele prób kolorystycznych. Ale jako że nie mam jeszcze farb NMM, musi być tradycyjny metaliczny. Bardziej w czerwienie/pomarańcze niż w srebro/stal. Cooper pactry, wash z Nuln Oil i filtr z Glorious gold. I jeszcze raz wash w linie, punktowo. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Buzia. Mieszanka light tone skin i dwarf skin. Zwaszowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Oczy - WIP. Jednak malowanie oczu na początku ma sens. Większe pole manewru z poprawkami. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 (edytowane) Poprawiłem trochę twarz. Z brody jestem zadowolony. Wyszła komiksowo, jak należy. Panzergrau, wash Nuln Oil i suchy pędzel jasnoszarą pactrą. Napierśnik - chainmail silver VGC, zbroja - cooper pactry z filtrem z glorious gold VGC na czarnym podkładzie; szyszak był malowany tą samą metodą, tylko na srebrnym podkładzie, przez to jest jaśniejszy. Spinka na brodzie do poprawienia w ostatniej chwili, bo złoty nie pasuje. Torebka - steel grey VGC (jaśniejszy), wycieniowany washem i Macragge Blue od citadel (ktokolwiek im te nazwy wymyśla, musi mieć dobrego dostawcę ) Na tę torebkę poszły rdzawe kolory od miga, zwaszowane. Naramiennik pomalowany medium rust. Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 16 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Bardzo dobrze Ci to wychodzi Szczególnie broda mi się podoba Tylko mała prośba mógłbyś trochę większe zdjęcia wstawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 dbariusz, edytowałem, trochę je przyciąłem, następnym razem będę pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Fajnie się prezentuje. Dzięki, staram się. Dokończyłem naramiennik - rdzawe kolory z Rust Effect Miga, zwaszowane: Zbroja łuskowa - tradycyjnie, srebrna - chainmail silver VGC, zwaszowany i rozświetlony białym. Próbowałem podziałać z kolorami, zrobić jakąś szachownice czy cuś, ale efekt był słaby. Rękawy - escorpena green zmieszana z goblin green z VGC, z cieniami z german uniform VMC. Spodnie - panzergrau z szarym pactry. Buty - chipping color po całości z rozjaśnieniami z dark i old rust od Miga, podeszwy czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Września 2017 Autor Share Napisano 22 Września 2017 (edytowane) Się znaczy podoba Dużo nie zostało. Dłonie - mieszanka dwarf skin VGC z light tone skin Pactry i odrobinką dark rust AK. Mieszane na mokrej palecie do uzyskania odpowiedniego odcienia, palce i kostki rozjaśnione na końcu light skin tone. Pochwa, rdzawości od AK. Szabla pomalowana chainmail silver VGC, złoszowana i czarną pactrą od góry maźnięta. Nakolannik zrobiłem srebrny z czarnymi odbiciami, ale nie jestem co do niego przekonany. Podbicie płaszcza jasnoszary pactry złoszowany: Pozostało pomalować pierdółki, emblemat, spinkę na brodzie, jelec szabli. No i włócznię czas malować. M. Edytowane 22 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 22 Września 2017 Share Napisano 22 Września 2017 Elegancka robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Września 2017 Autor Share Napisano 22 Września 2017 Elegancka robota! Dzięki! Zauważyłem, że oprócz teorii koloru, warto sobie czasem pomóc zwykłym paintem: Tak chyba będzie dobrze? Kolory nie gryzą się zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi